Až k vám přijdou tři králové

My tři králové, jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujeme vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, my jsme k vám přišli z daleka.

I letos se plní ulice tříkrálovými koledníky, kteří se podílejí společně se všemi, kdo sbírku podpoří, na největší dobročinné akci u nás. Na některých místech Vysočiny se tříkrálové koledování drží jako tradice dodnes. Jinde na ni zapomněli, a tak Charita koledování obnovila. A koleduje se po celé České republice. I u nás v Pelhřimově.

Bez dobrovolníků, převlečených za tři krále, by to ale nešlo. Charita mohla vyhlásit sbírku, nechat zveřejnit číslo účtu a čekat, kdo přispěje. Ale Tříkrálové sbírka je jiná. Spojuje tradici s dobrou věci a vyžaduje ochotu lidí podílet se. Letos opět půjdu s třemi králi (už asi po dvanácté) a přidám se k dalším tisícům, kteří věnují svůj čas tradici a dobré věci.

V roce 2012 budou peníze z Tříkrálové sbírky použity na dofinancování sociálních služeb poskytovaných pelhřimovskou Charitou. Darované peníze tak pomohou lidem v těchto střediscích:

Pečovatelská služba

Osobní asistence

Domácí hospicová péče – odlehčovací služby

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Občanská poradna

Klíč – centrum pro rodiny

Sousedská výpomoc

Až u vás doma zazvoní tři králové s kasičkou a křídou, otevřete jim. Za vaši štědrost vám udělají na dveřích znamení:K+M+B. Nejsou to počáteční písmena jmen „Třech králů“: Kašpar, Melichar a Baltazar, jak se lidově traduje, ale zkratka latinského Christus mansionem benedicat: Kristus požehnej tomuto domu.

 

 

 

 

Autor: Jiří Blažek | čtvrtek 5.1.2012 12:50 | karma článku: 8,58 | přečteno: 877x