Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
JL

Me se zase libil ovcak ztelesneny panem Jaroslavem, Vojtou. Neni zrovna dobrou vizitkou, ze Svejk je nejprekladanejsi ceskou knihou s jeste horsi vizitkou je autor Svejka a jeho charakter. Bolsevicky komisar a krivopriseznik, ktery prisahal trikrat: poprve cisari panu, podruhe Ceskoslovenskemu armadnimu sboru na Rusi a potreti po dezerci i bolsevikum. Taky bigamista, to ze se rad napil (prvni ligu) bych mu ani tak nevycital.

Smysl pro humor mel Hasek skvely, ten ho nepresel ani po navratu domu, kdy si delal legraci i z bolseviku, jimz slouzil. Zejmena mne pobavila jeho veta z povidky "jak jsem se stal velitelem mesta Bugulmy". V dopise predstavene klastera napsal, aby mu poslala "padesat klasternich panen pro vojaku". ( potreboval je na uklid kasaren)

3 0
možnosti

Řekl bych, že soudným občanům nejde o "spasitele Česka" (jak jste napsal), protože moc dobře vědí, že prezident na některých záležitostech jen participuje a některé (zejména z oblasti prosperity ČR) nemůže vůbec ovlivnit. Jde jim jen o to, aby na postu prezidenta byl slušný a čestný člověk, za kterého by se nemuseli stydět. Takových mezi kandidáty pár je.:-)

4 0
možnosti
Foto

Já znám hodně slušných a čestných lidi, ale v politice jich moc nevidím. A mezi stávajícími kandidáty se třeba taky nějký najde. Stejně to nakonec dopadne tak, že ve druhém kole se bude hlasovat o tom, který kandidát bude tím menším zlem ;-)

2 0
možnosti
Foto

V mém dnešním příspěvku jsem psal na co se nejvíc těsím. Na finále Francie:Argentina. A dočkal jsem se asi nejúžasnějšího zápasu mého života. A přestože Mbappé dal hattrick a Macron si svlékl sako, tak to bylo Francouzům houby platné. Messi definitivně překonal Maradonu a asi i Ronalda. To je však věc názoru. Těším se na diskuze odborníků... Nemyslím tady

0 0
možnosti

Parádní fotbal. A jak řekl Vízek ve studiu - o kousek více si vítězství zasloužila Argentina.

2 0
možnosti
PN

P12e83t88r 34N35e78d37v39ě19d

18. 12. 2022 19:10

Tak fotbal parádní. Teď ještě se rozhodnout koho volit. Byla by bomba, kdyby nerozhodnutí dali své hlasy panu Divišovi. To by bylo příjemné překvapení. Nakonec by možná byli spokojení všichni.

4 0
možnosti
Foto

Tak v prvním kole bych mu to mohl hodit... ;-)

0 0
možnosti
MB

Ve škole jsem za tvrzení, že Švejk nebyl žádný blbec, dostala kouli. :-)

0 0
možnosti
PV

Coz by mohlo naznacovat, ze dotycny/a vyucujici videl/a Svejka tak akorat v televizi a knihu nikdy nevzal/a do ruky.

3 0
možnosti
JP

Zase tím zlehčováním a relativizováním se snažíte Babiše hájit. Za to, předvedl by v normální společnost musel zabalit kandidaturu na prezidenta i politickou kariéru. Zabalit v tom smyslu, že by se stal nevolitelným. Ale ono těch 30% jeho voličů je asi na stejné úrovni jako on, tak ho to nijak neoslabí.

12 5
možnosti
JD

30% není většina.;-)

0 0
možnosti
Foto

No to já bych zase chtěla vědět, jak byste odpovídal vy.:-/

3 1
možnosti
Foto

J18o53s89e34f 38B16á51r49t13a

18. 12. 2022 16:16

Vám by režisér Klusák připravil jiné otázky.

3 1
možnosti
JH

J69a33n 47H11a97r43v57a53n

18. 12. 2022 14:46

Tománková ještě dříve, když se jmenovala Kašparovská, byla slušná, diskuse vedla nezávisle, rád jsem se na ni díval. Teď se už opičí po Moravcovi - silně angažovaná až protivná jako Moravec, včetně podpisu na obrazovce ... jako Moravec :-/

1 9
možnosti
Foto

;-D;-D;-D všichni moderátoři se spikli proti těm hodným pánům Zemanovi, Babišovi a Okamurovi. Fuj, hanba jim;-O!!;-D

5 2
možnosti
Foto

Zatím je to tedy spíš Všichni proti Petru Pavlovi.

Nicméně co se týká Švejka, shodou okolností jsem si ho opět po mnoha letech nedávno přečetl, a to poměrně soustředěně. A když čtenář dává pozor, tak vysleduje, že zatímco v prvních dvou dílech, které byly i zfilmovány s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli, je Švejk hlavně srandista, ve druhých dvou se sranda vytrácí a Švejk poměrně trefným způsobem glosuje válečné poměry a situaci na frontě.

Ostatně Jaroslav Hašek se první světové válce a s ní souvisejícím událostem věnoval i v některých svých dalších povídkách. Mě nejvíc pobavila série „Velitelem města Bugulmy,“ kde popisuje svou kariéru v Sovětském Rusku a střetávání s tamní mentalitou.

8 0
možnosti
Foto

Já to nikterak emočně neprožívám a debaty s kandidáty zatím prakticky nesleduji s výjimkou podcastu Insider, kde jsem si poslechl dlouhé rozhovory s Pavlem, s Nerudovou a s Babišem. Všichni určitě mají silné marketingové týmy, které jim radí, co řikat a co ne, ale já mám u všech pocit, že říkají jen to, co chtějí jejich případní voliči slyšet... Ale jinak jim nevěřím ani nos mezi ušima ;-)

6 0
možnosti
MK

Všichni proti Zemanovi už tu bylo, výsledek známe, tak si to zopakujeme s Babišem.

5 1
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,48
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik