Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Zavedení krajů byl zločin ... A jak si představujete fungování státu? Rozdělení na 2 země a okresy? Nebo méně krajů a la r.1960? Kraje bez tzv. samosprávy jako prodlouženou ruku Prahy? Přizpůsobit se třeba podobnému Rakousku?

0 0
možnosti
RS

Já mám jen jeden příspěvek, našeho p. " Prezidenta" Možná si ho někdo... vybavuje..

r-cyril-hoschl-pro-echo-tvhttps://echo24.cz/a/SyHA8/je-vetsina-lidi-dementni-jak-rikal-zeman-psychiat

0 0
možnosti
JT

J70i72r66i 74T51i69c57h15y

11. 9. 2020 18:04

Otazka: rekneme, ze bude jakesi "zemske" usporadani. To pak bude muset obcan z podkrkonosi jet vyrizovat neco do Prahy?

0 2
možnosti
JR

J72a63n 55R87á62ž

11. 9. 2020 17:44

Kraje v současné podobě jsou opravdu zločinem a výsměchem jakékoliv logiky regionální samosprávy. Je to výsledek zlomyslnosti pánů Klause a Zemana, pro které návrhy na zemské uspořádání s okresy kopírující spádové oblasti byly jak červený hadr před zraky býka.

3 2
možnosti
VF

Idiotské chaotické přeorání územního uspořádání jako antikomunistický truc "všechno je a bylo špatně" je jedním ze série zločinných aktů směřujících k rozvrácení státu, jeho celkového postupného rozkradení a přeměnu v neokoloniální gubernii čtvrté říše. Stejně tak je to s vytvořením senátu, zbytečného chlívu koryt pro parazitické tlučhuby. Zatím to vypadá tak, že tyto katastrofické masakry státní správy jsou nevratné, když ne na věčné, tak asi na hodně dlouhé časy, než stát vlivem další expanze čtvrté říše zanikne úplně.

0 0
možnosti
JT

J55i42r94i 88T52i66c84h34y

11. 9. 2020 18:05

Zemske usporadani CEchy, Morava, Slezsko? To uz davno pozbylo jakehekoli praktickeho vyznamu.

0 1
možnosti
JL

Zavedeni kraju je vlastne opakovany zlocin, tedy recidiva. Poprve ho spachal Klement Gottwald 1.1.1949 na prikaz Moskvy. Zeman s Klausem, kteri se ohani Masarykem ve skutecnosti vyznavaji Gottwalda. Naplili na tisiciletou historii staletimi osvedceneho zrizeni zemskeho Cech, Moravy a Slezka a ridili se Gottwaldovymi hesly "po staru se neda zit" a "Sovetsky Svaz nas vzor" a Gottwalduv zlocin opakovali.

Za stareho Rakouska zemske zrizeni umoznilo jinde nevidany hospodarsky rozmach a tri historicke zeme se staly prumyslovym centrem monarchie. Po roce 1918 byly jejich pravomoci zancne omezeny, zruseny zemske snemy, silne omezena zemska samosprava. Pak uz jen pozvolny hospodarsky upadek ktery po zruseni zemskeho zrizeni v roce 1949 nasleduje podnes.

2 2
možnosti
PK

Chtělo by to podrobné, politicky nezávislé, porovnání, úvahu. "My komunisté" jsme v r.1960 zredukovali kraje, zrušili Liberec, Pardubice, Olomouc, Jihlavu, Zlín, Vary - bylo to potom lepší, ušetřilo se? Posílily se okresy. Bylo to lepší pro lidi? Třeba se posílila vedoucí úloha strany, zažil jsem Ústí, to byla "bašta". Na toto si samozřejmě dnes již nehrajeme nebo to má ekonomickou podobu. Ale je více hledisek a mohou jít proti sobě.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti