Foto

První předvolební otázkou je, koho nevolit, a pak se výběr významně zúží, případně nezbyde na volení nikdo, což se často řeší definicí...budu volit menší zlo.

Foto

Být v obálce i lístek s textem - "EU nahradit celní unií s volným pohybem osob", mám volbu jasnou.

Foto

Ač jinak volby nevynechávám, letos se stalo, že mi to časově a technicky nevychází z organizačně privátních důvodů. Je to naprostá výjimka, ale jinak to zařídit prostě nejde. Takže tentokrát beze mě. Přesto jsem si hlasovací lístky jeden po druhém prošel a mimo jiné jsem byl upřímně udiven, kolik bizarních partají u nás máme. A pak také z některých jmen tam či onde.---Obecně, snad právě proto, že se o politiku zajímám celý život (jako pozorovatel, všechny nabídky abych kandidoval jsem vždy odmítl), jeví se mi tuzemská politika jako neuvěřitelně nudná, nezajímavá a občas i o ničem. Neplatí to úplně o všem, ale až příliš často mám pocit, že nejde o věc, ale o cosi jiného. Příkladem budiž odmítnutí návrhu T. Okamury (nejsem volič SPD!!!), aby sněmovna odsoudila atentát na slovenského premiéra R. Fica. Bylo by to gesto, které by mělo v symbolické rovině svůj smysl a projev elementární slušnosti a solidarity, vyjádření odporu vůči zlu. Odmítnutí jenom proto, že navrhovatelem byl Okamura opět rozevřelo nůžky mezi mou představou férové politiky a tuzemskou politickou realitou.

Tak ona je otázka, proč to Okamura dělá a jestli by stejně horlivě navrhoval odsouzení atentátu například na prezidentku Čaputovou.

JH

J78a79n 59H13a11r13v61a22n

3. 6. 2024 9:36

Jen počkejte, až si to přečte Petr B., tak sem nakopíruje dlouhý odstavec s popisem výjimečných vlastností skvělé Nerudové - tak jako už vícekrát. Jeho ta "mladá a krásná" naprosto očarovala.

MK
Foto

Forum24 už dlouho nečtu. To je takové Rudé právo z našeho mládí...

Foto

Použijte třeba vyhledávač Google a budete v obraze

"Holky já mám všechny rád, ale ne ty v politice. Se slzou v oku vzpomínám na Margaret Tchatcher."

A Margaret byla principálka cirkusu?

MK

To byla p. Politička. Ne, jako tahle a jí podobné nuly.

Foto

Bude to souboj hulvátství a primitivismu se slušností a inteligencí. Věřím, že ty, jako obdivovatel toho prvého, se těšíš.

Foto

Ta Nerudová je asi tak slušná a inteligentní jako vy. Vrána k vráně sedá

  • Počet článků 251
  • Celková karma 25,43
  • Průměrná čtenost 1176x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik