Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

"Řekni mi, co čteš/posloucháš/sleduješ, já ti řeknu, kdo jsi."

Jednak nevím, kdo by o to stál, a jednak to neplatí absolutně. Dívám se, poslouchám a čtu to, co mě zajímá a jestli se to někomu nelíbí, je to jeho věc. A naopak. Nehodnotím ostatní, co sledují, čtou a poslouchají. Mně se třeba nelíbí filmy o válce, Přátelé nebo Červený trpaslík, ale jejich diváky nijak nehodnotím.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem se snažil o těch milovnících hudebních žánrů najít něco víc. A ejhle! Hned první dvě věty na toto téma jste doslovně obšlehl z článku na 21.století.cz "Horká novinka: Oblíbená hudba ukáže povahu člověka" ;-)

No, diplomovu práci nepíšete a my Vám promineme, že jste pozapomněl uvést zdroj. ;-)

Úvahy o stavu dnešních médií publikuji na svém blogu, takže v tomto směru ode mne nic nečekejte. Jakkoli s Vašimi závěry o druhdy hlídacích psech demokracie v mnohém souzním. :-)

K televizi se také nevyjádřím; Netflix nesjíždím - znám poustu lidí, které tento i jiný poskytovatel (např. Apple TV) uspokojuje. Asi už stárnu nebo spíš mládnu, protože raději sleduji, co páchá starší, střední i mladá generace na YouTube, než abych se třásl o osud válečného hrdiny, podezřívaného neochvějnou agentkou.

Jo a zrovna včera jsem se koukal na několik střiháků, tv show i životopisných filmů Laurela a Hardyho. Můžete tedy hádat, jaký jsem.R^

0 0
možnosti
Foto

Uvést zdroj jsem nezapomněl. Nikdy nikde jsem ho neuváděl, protože to opravdu není diplomová práce nýbrž jenom obyčejné blogové zamyšlení. Nehledě k tomu, že jsem na to narazil náhodou a k tématu se to hodilo. K tomu, abych uhodil jaký jste, nemám dostatek relevantních informací co čtete, na co koukáte a koho posloucháte nebo neposloucháte ;-)

0 0
možnosti
Foto

J16o71s15e58f 84B64á13r82t26a

29. 1. 2021 11:12

Tak zpravodajství může být provládní (Polsko, Maďarsko), protivládní (Česká republika) nebo objektivní (???). Já jsem třeba začal sledovat slovenské zprávy na televizi JOJ a nestačím se divit, rozdíl mezi jejím zpravodajstvím a naší ideologickou masírkou je markantní.

0 0
možnosti
Foto

To jste mne překvapil. Fakt jsou ty zprávy na JOJ objektivnější než tady u nás v Česku? Nemám důvod vám nevěřit ale ověřit si to nemohu, protože v nabídce TV kanálů mám jen JOJ Činem, ale raději si to zkontroluji jestli se nepletu

0 0
možnosti
MR

Naše společnost se vlastně dostala do područí 4 velmoci, která tlumočí podle své politiky konkrétního mediálního domu, televize, a dnes i světa mladé generace jež vyrostla v určité bublině lidských práv a hodnot, jež nastoupila místa staré gardy, většinu dění v domácí a světové éře. V televizích vládnou ne novináři ale mediální celebrity a místo duševní elity, jako byli spisovatelé, profesoři, novináři, vojáci, tak je nahrazují mediální hvězdy a hvězdičky. Chybí zde sloupky těchto lidí, jak oni vidí situaci. Na místo toho, je zde snaha člověka vést k tomu či onomu názoru, pohledu, myšlení, tedy navádět je určitým směrem. Většina je ovlivněna horkou bramborou Babiše ve vládě a tím to celá politika vlády a státu odnáší, nic pro ně není dobré. K tomu žijí v určité iluzi či bublině světa jež zde vznikla od dob pozitivní diskriminace a světa kde je nejdříve jedinec jenž má všemožná práva a pak společnost. Multikulturalismus, genderismus, globální oteplování atd. To vždy bude přítomné u populace, jež žije v určitém blahobytu a řízeném životě. Zde ale už bylo několikanásobné varování, od Arabského Jara, k Islámskému státu a mohutné vlny migrace a dnes je to virová pandemie jež v plné nahotě ukazuje funkčnost tohoto světa. Zde ale minulý svět, myšlení, politika, politici, noviny, novináři ... nemají své místo a nemohou držet krok a jediné co dělají tak nás zahlcují informacemi bez skladu a ladu, které si protiřečí, tím, aby si možná čtenář sám udělal názor, ale spíše je to o tom čtenáře doslova ubít ... Není zde vize jak dále, nové pohledy, řešení., nejsou schopny překročit svůj stín. Fatální je i to že naše komplexní doba od lidí vyžaduje IQ alespoň nad 110, tak aby si to roztřídil, neboť jsme i ve věku konspirací, manipulací a mnoha zájmů. Zrovna jsme si včera posteskl že zde není žádné medium, kde by člověk dostal "surové" informace a nebyl nějak manipulován. Sledovat naše televizní stanice tak to je o psychické zdraví, to se nedá.

5 0
možnosti
MR

Mně zde například chybí ta inteligence v tom směru, kde se zapomíná na motto roku 1989, kde se moc ve státě rozdělila na role, malá role státu – vlády, dále na obce a kraje a občan - podnikatelé ... Role státu v této krizi má být v tom zajistit podmínky a zdroje, role krajů a obcí zajistit komunikaci a distribuci mezi svými občany (dříve zde bylo i domovské právo) a občané – podnikatelé mají být aktivní a sledovat situaci a tomu uzpůsobovat svůj život a potřeby a vytvářet i rezervy. Televize zde vidí jen kroky vlády, a to že vše dělá špatně, ale pokud tady je tato krize a v okolních státech taky a postupují podobně, tak přejdu do krizového řízení a nebudu třeba zasněžovat sjezdovky a pak nadávat na vládu a z gusta toho pak využijí televize, kde si zprávaři - mediální celebrity usurpují role peskovat, ministry, vládu, snažit se jim podsouvat své myšlení a pohledy anebo je dokonce i zdiskreditovat, nachytat na svoji udičku ... To zabere jen na část populace, další už to raději vypne a musí pokoutně získávat informace pokud možno bez této přidané a nechtěné hodnoty. Mediální svět, novináři jsou ve slepé uličce a zatahují do toho celou společnost.

4 0
možnosti
PK

O novinářích ani o ČT si nedělám již dlouhou dobu žádné iluze. A co se týče citátu, který jste uvedl na začátku blogu, taky bych jeden uvedl: ,, Máš li pochybnost, řekni pravdu", autorem je americký spisovatel MT. Pěkný ač deštivý denR^

5 0
možnosti
Foto

Díky, tady u nás momentálně silně sněží...

0 0
možnosti
  • Počet článků 248
  • Celková karma 20,57
  • Průměrná čtenost 1176x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik