Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zlikvidovat bezproblémového policejního prezidenta z funkce ještě předtím, než usednete do ministerské funkce, je výkon v novodobé české historii dosud nezaznamenaný. Na nového ministra to prozrazuje daleko víc, než může být jakémukoli politikovi milé. Je zřejmé, že do jednoho z nejvýznamnějších ministerských křesel usedá člověk s totalitními sklony. Rakušan evidentně vůbec nechápe, že kouzlo demokracie je právě v tom, že spolu musejí koexistovat orgány a osoby, jejichž funkční období se nikterak nepřekrývají, nikoli v tom, že nová nastupující politická garnitura personálně vyčistí vše kolem sebe a dosadí všude vlastní lidi. Buďme proto ostražití, na rozdíl od Ovčáčka se z toho Rakušan nevyspí.

1 0
možnosti
JZ

Co s tím má společného demokracie ?

Přichází nový šéf a s budoucím podřízeným si nesedli. Protože platí pravidlo, že "vyšší bere", tak odejde ten nižší. Proč by měli "koeexistovat" ?

0 0
možnosti
MK

M41i90l27a31n 34K74e64s60l

17. 12. 2021 23:46

Čemu se divíme.Vždyť hned po volbách prohlásil,že všichni,kdo sloužili na ministerstvu vnitra Agrofertu budou mít padáka.O tom kdo sloužil nebo nesloužil bude rozhodovat on sám.Oni většinou ti ministři vnitra jsou takový nějací zvláštní.Většinou se jimi stanou ti,kteří podle výsledku voleb mají být ministry,ale ničemu nehoví.Holt,jsi k ničemu,co s tebou.Budeš ministrem vnitra.Byl to za komunistů Kopecký,v současnosti Džony nebo Hamáček.Možná,že policejní prezident ani nelhal,že mnoho policistů odejde.Ne však jen na protest proti povinnému očkování.Odstupující vláda jim slíbila,že dostanou přidat.Ta nastupují cí jim vyslovila poděkování za práci v covid období (ve špitálech,v domovech atd.),ale s přidáním nemají moc počítat.

1 0
možnosti
Foto

Tak nevím.

Nikdo, kromě těch dvou, u toho rozhovoru nebyl.

Nikdo, kromě těch dvou, neví, proč Švejdar odchází.

Nikdo neví, jaké jsou zásadní záměry s Policií a proč by se neměl hodit.

Není to trochu moc neznámých na jakékoliv, natož konkrétnější závěry?

1 0
možnosti
MP

Nedivme se.My pacholci v podhradí jsme dobří pro ty nahoře akorát při volbách.

2 0
možnosti
JH

J91a88n 61H70u42r25k24a

17. 12. 2021 19:01

...asi takto...kratce...vynořil se Langer Ičko...jako poradce...už i Skaláci mi volali že balí ...že je to v...kde se upíchnout:-P

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Musím souhlasit, že něco v té věci smrdí a bylo by určitě lepší, kdyby byly důvody jasně uvedeny a zveřejněny, aby se předešlo konspiračním teoriím.

Je faktem, že Policie ČR nemá dlouhodobě příliš dobrou pověst, a policejní prezident Švejdar s tím za 3 roky svého působení nic neudělal, spíše naopak. Nevzpomínám si na žádnou větší vyřešenou kauzu a zmíním jen dva příklady, které mě naopak vytočily - kauza libereckého policejního ředitele Husáka, který byl účastníkem nelegálního mejdanu u kmotra Bendy (a kde byl přítomen i Milan Hnilička). Přitom v okolí hotelu jeho policisté fyzicky kontrolovali podniky, zda dodržují zákaz podobných akcí. Místo exemplárního vyhazovu bylo vše vyřešeno přesunem na jiné teplé místečko...... Druhým těžko pochopitelným případem byl náměstek ředitele Středočeského kraje, který v dubnu řídil služební auto na dálnici s cca 2,4 promile. Také v tomto případu místo okamžitého vyhazovu byl viník pouze postaven mimo službu a ačkoliv mu hrozí vězení, tak i po 9 měsících zůstává u policie (a dostává poloviční plat)....

Policejní prezident ve skutečně vyspělých státech by již dávno převzal osobní zodpovědnost a rezignoval by nebo by alespoň postupoval razantně. Je třeba také vzít v potaz, že byl-li jmenován J.Švejdar v době vlády A.Babiše, pak musel splňovat "jisté požadavky", neboť pochybuji, že by byl touto vládou jmenován do takové funkce člověk čestný a neúplatný.... Osobně pana Švejdara neznám, ale nemyslím, že by jeho odchodem policie jakkoliv utrpěla.

Autorovi patří karmaR^ (a to určitě nikoliv jen proto, že před cca 30 lety byl v SBČS dva roky mým váženým nadřízeným:-):-)).

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Ivane, jsem mile překvapen tvým komentářem. Ne kvůli jeho obsahu, ale že jsi to ty. V tvém případě platí, že sejde z očí sejde z mysli. Nicméně, když už jsi se ozval, bylo by škoda skončit u těchto komentářů. Moc by mne zajímalo, jaké byly tvé cesty od doby, kdy se naše cesty rozešly. Pokud žiješ v Praze mohli bychom někdy zajít někam na jedno a dát řeč. Napiš mi prosím kontakt na tebe na mailovou adresu jiri.beranek@centrum.cz

0 0
možnosti
JK

J39a72n 65K91y44š50k52a

17. 12. 2021 13:27

Pane Beránku, vy jste rozumný chlap. Tak mi prosím řekněte: Jste novým ministrem vnitra, plánujete povinné očkování policejních složek, přicházejí totiž do styku s veřejností. V jejich čele stojí člověk, který s tím otevřeně nesouhlasí. Dokonce přitom účelově lže, když tvrdí, že odejde 10% policistů. (Důkaz lži provedeme prostou realizací a následným změřením výsledku). K realizaci záměru potřebujete mít na vedoucím místě někoho, kdo bude Váš záměr podporovat, policisty motivovat, vysvětlovat, v krajním případě vydá rozkaz (je to silová složka, kde se vposledku velí, nikoliv demokraticky diskutuje), nikoliv člověka, který Váš záměr nepodporuje. Jak prosím, u všech všudy budete postupovat? Děkuji.

3 1
možnosti
Foto

Vážený pane Kyško, pokud by důvodem jeho odvolání bylo skutečně jenom to že nesouhlasí s povinným očkováním svých podřízených, tak mi to přijde hodně kruté a nespravedlivé. Svého času jsem taky otevřeně nesouhlasil s kroky bankovní rady ČNB, ale nemusel jsem kvůli tomu z centrální banky odejít. "Jenom" mi bylo sděleno, že mé názory a postoje nejsou v souladu s cíly banky a že by se mi to mohlo vymstít... To se ale tenkrát týkalo pouze mé osoby a nikoli mých podřízených

1 0
možnosti
Foto

Osobně jsem zvědav, jak bude dál probíhat vyšetřování v souvislosti s akcí Šváb potažmo s Berbrem, Malíkem, Šádkem, Starkou a dalšími šíbry... Jenom nechápu jak je možné, že informace ze spisu jsou veřejně publikovány jako seriál. Že by to bylo za účelem odvrácení pozornosti od ještě vážnějších kauz?

3 0
možnosti
JD

Řěkl bych, že si určitá skupina lidí vydělá pěkné peníze za poskytnutí policejních spisů.

3 0
možnosti
JR

J66a41n 10R19á91ž

17. 12. 2021 11:57

Nerad bych žil v policejním státě, ale na druhé straně bych rád žil ve státě, kde má policie respekt a autoritu, jak u veřejnosti, tak i u politiků.

Jestli je pro zvýšení autority policie nutné vyměnit policejního prezidenta si nejsem jistý, ale co vím určitě, je zvýšit ochranu policie důsledným používáním trestního zákoníku, což znamená zvýšení postihu každému, kdo se nechce podřídit oprávněnému zákroku nebo nechce uposlechnout výzvy policie a aby se policie nebála proti pachateli protiprávní činnosti zasáhnout i tvrdě . Na druhé straně je ale nutné stejně postihnout policistu, když se ve službě dopustí nějakého excesu a tvrdě v případě, když jedná vědomě v rozporu se zákonem.

1 0
možnosti
JR

J66a48n 22R18á19ž

17. 12. 2021 12:10

A dodávám: Zrovna Rakušana moc nemusím, ale jestli udělá na ministerstvu vnitra pořádek a v osobě nového policejního prezidenta donutí polici dbát na dodržování práva, bude mít můj respekt.

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu jak policie funguje například i v situaci s covidem je jeho rezignace naprosto na místě.

Pod jeho velením totiž policie mapě sto rezignovala na svou funkci v oblasti vymáháni práva.

3 4
možnosti
Foto

...pod jeho velením naprosto rezignovala....

1 0
možnosti
  • Počet článků 248
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1176x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik