Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J27a64n 97R50á49ž

9. 1. 2023 9:53

Hlavním úkolem ČNB v dnešní době je bojovat s inflací. Vysoká inflace je pro vnitřní stabilitu České republiky větší nebezpečí, než pád některých podniků spojeny s nárůstem nezaměstnanosti. Vypadá , že to Michl chápe a nechystá se v nejbližší době snižovat repo sazbu, jak se ještě nedávno jevilo.

1 0
možnosti
Foto

Já si pamatuji jak to bylo s Tošovským v době, kdy byl guvernérem naší ČNB. ČNB v té rozdával licence k provozování bank jak na běžícím pásu zejména bývalým příslušníkům StB. Dále neprováděla kontrolu hospodaření bank, což má dělat ze zákona, Právě v tohlem období začal velký krach bank a lidi přicházeli o peníze.

0 0
možnosti
JK

Michl stejně jako Rusnok nás povede ještě do větší chudoby.

0 0
možnosti
Foto

Hlavním cílem ČNB je péče o stabilitu měny. Jak to dělat či nedělat o tom by se mělo diskutovat. A různí ekonomové na to mají různé názory. Někdy i hrůzné. Co člověk to názor...

0 0
možnosti
JK

Ihned po nástupu Michla do čela ČNB koruna tržně prudce oslabila. Ano opravdu jenom a skutečně z toho jediného důvodu, že tam nastoupil právě on a okamžitě a nesprávně změnil kormidlo. Lepší důkaz o nekompetentnosti neexistuje - věřitelé se začali české koruny okamžitě zbavovat. A ani klidným rozvážným hlasem v televizní debatě to prostě neokecáte.

https://www.mesec.cz/clanky/novym-guvernerem-cnb-je-ales-michl-otaci-se-kormidlo-ceske-narodni-banky/

2 2
možnosti
LV

Já se nechci Michla nijak zastávat, ale koruna před pár dny prolomila hranici 24 Kč za euro, poprvé za posledních 11 let. Takže oni ho investoři nakonec skousli.

To, že to není jeho zásluha, je jiná věc.

3 0
možnosti
LV

Netušil jsem, že jste byl členem bankovní rady! 😀

Rád bych se zeptal na 2 věci:

1) Když budou lidi držet zlato, k čemuž mají tendence v horších časech, a banky taky budou držet zlato, čím se bude platit? Zlatem? Nebylo by rozumnější, aby banky raději držely peníze, aby mohly od lidí a firem to zlato vykupovat a udržovat peníze jako oběživo a míru hodnoty?

2) Není lepší stabilní měna než uměle silná? Síla měny by měla být závislá především na výkonnosti ekonomiky, nikoliv na schopnosti centrální banky umělé udržovat kurz.

Co Vy na to, pane emeritní bankéři?

0 3
možnosti
Foto

Členem BR jsem nebyl, ale měl jsem informace, kdo a jak hlasoval v té či oné věci. V letech, kdy banka intervenovala proti koruně a tudíž enormě rostly devizové rezervy (v letech 2013-2017), měl jsem už dávno jiné starosti a radosti.

3 0
možnosti
JD

Myslím si, že Michl nebude špatným guvernérem. Slyšel jsem ho už v několika diskuzích a vždy byl dobrý!

Uděluji karmu kadeřnici a Mudrovi navzdory! ;-)

2 0
možnosti
JK

Když Doležel o někom řekne, že je dobrý, není třeba zjišťovat už nic dalšího - na takovém člověku je špatně úplně všechno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,25
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik