Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a23n 29M34a45r68e83k

16. 1. 2023 5:33

Stále tu na blogovišti čtu o jakési kavárně. V Česku nežiju už 55 let a tudíž mně mnohé uniká. Co je to ta KAVÁRNA???? Myslím to vážně.

Také se tu a tam vyskytne slovo PTYDEPE..to mi zavání Havlem. Co to znamená???

1 0
možnosti
Foto

Kavárna je synonymem pro intelektuály z velkoměst jako je Praha nebo Brno. Nejčastěji se ale používá ve spojení s Prahou. Jedná se o lidi, kteří adorují Václava Havla. Myslím, že to označení vzniklo kdysi v ODS, ale zpopularizoval ho Miloš Zeman, který jím označoval své odpůrce. Když budeš tedy někdy číst "pražská kavárna" nebo "pravdoláskaři" je to vlastně to samé.

0 0
možnosti

Volil jsem v pátek snadno - jediný z kandidátů slíbil, že pokud bude zvolen, odvolá Fialu a jeho vládu.

Protože si přeji totéž byl Bašta můj.

Neměl mnoho šancí postoupit do 2. kola, ale to mi nevadilo a těm skoro čtvrt milionu dalších, kteří mu dali svůj hlas, také ne.

Vyprávění o tom, že to udělat nemůže jsem vyslechl, ale protože vím, že kde jsou dva právníci, tam vzniknou tři právní názory na totéž, nebral jsem je vážně.

Spíš mě zaujala jeho odvaha - kdyby to udělal a ústavní soud rozhodl, že je to protiústavní, tak by jako prezident skončil.

Takže já už mám také hotovo a stejně jako vy už za 2 týdny nikam nemusím.

1 0
možnosti
Foto

Oba dva jsme volili kandidáta, který neměl šanci postoupit do druhého kola, ale volili jsme podle svobodné volby a podle svědomí. Vy jste volil kandidáta, který dostal víc než ten můj, ale to jsem čekal. Ale taky jsem čekal, že i Bašta dostane o něco víc. Fiasko Nerudové mne nepřekvapilo. Máme tedy oba dva splněnu svou občanskou povinnost a uvidíme, jak to dopadne. Bude to o prsa korejské dívky

0 0
možnosti

J58a59n 18R75á59ž

15. 1. 2023 18:05

Pane Beránku, je holým nesmyslím tvrdit , že ten, kdo bude po druhém kole zvolen nebude Vaším prezidentem. Jste-li občanem České republiky, tak tím prezidentem bude a na tomto faktu nelze nic změnit. A jako demokraté jsme povinni výsledek přímé volby, to jest projev vůle občanů, kteří volit šli, respektovat..

PS. Taky k volbám v druhém kole nepůjdu, neb ani jeden z těch dvou není, jak se říká mým šálkem kávy (čaje). Ovšem při zvolení ing. Pavla mohu mít jistotu, že jeho projev bude kultivovaný, což při volbě ing Babiše jistou rozhodně není. Tohle vnímám jako pozitivní výsledek případného zvolení ing. Pavla, což zrovna málo není.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že jsme zajedno. To, že jsem napsal, že nebude mým prezidentem, to jsem napsal schválně, protože to svého času psali pravdoláskaři o Klausovi a o Zemanovi. S humorem jde všechno líp ;-)

0 0
možnosti

Výsledek 1. kola voleb (a potažmo pak i 2. kola, ať dopadne jakkoliv) je fackou a výsměchem ideálům Listopadu 1989. Jsou proto úsměvné, spíše však tristní ty nechutné slovní přestřelky zastánců a podporovatelů jednoho nebo druhého z kandidátů.

Pokud připustím, že existoval určitý rozdíl mezi "bývalými" komunisty, pak to ale neplatí pro ty, kteří minulý režim AKTIVNĚ podporovali, ať už to byli kom. političtí papaláši, lampasáci, rozvědčíci, předsedové ZO KSČ, agenti StB nebo jiní přisluhovači bývalého totalitního režimu. Většina z nich, včetně současných vítězů 1. kola, by pokračovala ve své prorežimní činnosti dál, kdyby v roce 1989 nedošlo k obratu - ke zhroucení kom. východního bloku.

6 1
možnosti

J18a92n 73R13á51ž

15. 1. 2023 18:25

Jest pravdou, že je tristní, když třicet let pro převratu jedinou možností volby do nejvyšší reprezentativní státní funkce , je rozhodování mezi dvěma lidmi, kteří členstvím v KSČ aktivně podporovali předlistopadový režim až do jeho pádu.

Proč se tak stalo by zasloužilo zcela vážně míněný politologicko psychologický rozbor stavu české politiky. Podle mne se jedná o projev ztráty historické paměti u většiny občanů republiky. A zvláště nepochopitelně se mi to jeví u té části občanů, která velkou část svého života v minulém režimu žila a tak mechanismy jeho fungování důkladně poznala. .

PS. Patřím mezi velké kritiky této vlády a Fialovy sebechvalné projevy ve mně vyvolávají návaly bezmocného vzteku, ale ani na okamžik si nepřipouštím myšlenku, že jakákoliv předlistopadová vláda byla lepší.

2 0
možnosti

J18a32n 40M68a77r69e42k

15. 1. 2023 16:55

Se zájmem sleduju ten boj o prezidentství v mé staré vlasti. Tím, že se mi to přímo netýká, by se mohlo říct...'proč se do toho pleteš?' I když se mně zatím takto nikdo neptá, odpovím si na to sám. Jak už jsem tu kdysi psal, osud mé staré vlasti mi není šumafuk. Ale stále mi nejde do hlavy, proč jste tam vůbec dopustili, aby Babiš kandidoval? To se tam meži těmi 10 000 000 lidí nenalezl slšný člověk? Myslel jsem si, že se blbne jen tady v Kanadě, ale...

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Honzo, upřímne řečeno vůbec netuším, jak je to tam u vás v Kanadě. O USA toho vím poměrně dost, ale Kanada je pro mne velká neznámá. Nicméně vím, že tam žádného prezidenta nemáte. Jenom nějakého guvernéra, který zastupuje Karla III. Jak se jmenuje nevím a neznám ani současné vašeho premiéra ;-)

0 0
možnosti

Jeste ze si ty media rozdeli to dobro a zlo a budou nam to vysvetlovat, horsi by bylo, kdyby vsichni jeli podle jedne prednastavene lajny.

2 0
možnosti

To je pořád dokola. Rozumím těm, kteří vstúpili 1945. Byli mladí a po válce. Rok 1968 IDEOVÉ budování socialismu ukončil. Bude totalita a tanky to jistí. Nerozumím těm, kteří setrvali, o vstupujících už ani nemluvě. Klasika setrvačnosti, kolaborace prospěchu pro sebe, děti. Mazaní to zase šli rozebírat zevnitř. Protože se to dotýkalo prakticky každé 3 rodiny? Pak nezájem o vyrovnání se s minulostí. Denacifikace žádná nebude. Komunisté se 1989 osvobodili sami . Ze služebních Volh do BMW. Ani na schůze netřeba ...

Soudruh Bureš jako nejspokojenější. Přijde k Obuvníkovi -jako Babiš. A odchází jako ovado. POZOR! Teprve roky následné je vyslán do Maroka. Předpoklady splnil> Je soudruh a ochoten spolupracovat. Úžasné, kdy vytýká druhému jeho stranickou minulost. On chce mír - druhý válku. Obětoval nám 10 let života i syna. Skutečně vážně. Není komunista jako komunista. Takto, já chápu zhmotnění bezpáteřního populisty a zla. Na Hrad ano. Jako ozdoba Jeleního příkopu ... :-)

2 1
možnosti

Miroslav zdraví Miroslava.Jsem rád, že mne čtete. dotaz :

Co tam furt na těch stranických schůzích probíráte? Vy se nevěnujete golfu, nebo ani nejezdíte BMW? Tak si to lépe, přece zajistit nemůžete. Tady se již usiluje dokonce o Hrad! To je cesta blaha. Nikoliv platit jakési zapšklé stranické známky - Zajímejte se o zámky ! ... :-)

0 0
možnosti

Kdo chce poznat rozdíl, pozná. Kdo ne...

3 0
možnosti
Foto

Babiš stále dokola, jak kafemlejnkem mele, že nebyl soudy prokázaný jako agent StB. Opak je pravdou všechny soudy na Slovensku konstatovaly, že byl vědomím agentem StB. Babiš se odvolal k mezinárodnímu soud ve Štrasburku a ten řekl to samé. On přesto mele, že byl soudy osvobozen. Byl nepravomocně , protože se tento soud opřel o svědectví pracovníků StB. Samozřejmě, že je Babiš podplatil. Slovenský ústavní soud to podrobil kritice a vrátil to zpět soudu a tyen pak rozhodl že byl agentem StB. Babiš se odvolával a všechny soud dospěly ke stejnému. Byl agentem StB,

4 1
možnosti

Tak samozřejmě není komunista jako komunista, inak byste mnozí "devadesátkoví" podporovatelé ODS nebo i ČSSD nemohli tehdy svoje strany volit.

0 0
možnosti

J25a79n 22M67a83r67e41k

15. 1. 2023 16:44

Nesouhlasím. Komunista je komunista se vším, co k tomu patří.

2 0
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,27
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik