Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemístné srovnání. Očkování je věc volby. Židem jste byl a nemohl jste to změnit. I kdyby vaše rodina před několika generacemi konvertovala ke křesťanství, podle Norimberských zákonů jste byl stále Žid, a podle toho s vámi bylo zacházeno. Rouška snižuje riziko přenosu infekce, čili to není žádný znak podřízení. COVID-19 není chřipečka, je to nejzávažnější pandemie od dob Španělské chřipky. A totalitní diktatura tu zatím nehrozí. Opravdu se svým způsobem vrací mnohé z normalizačního režimu, ale to začalo už po první volbě Miloše Zemana prezidentem. Proces se urychlil poté, co Babiš vstoupil do vlády. Skutečné ohrožení demokracie představuje spojení populistů a vědomých i nevědomých agentů východních diktatur. Cílem je odbourání současné demokracie odstraněním pojistek proti zneužívání moci. To, jak se nyní chová vláda, je jenom výsledkem onoho procesu postupného uvadání demokracie. Opatření proti šíření koronavirové infekce jsou v zásadě správná. Ale vláda je zavádí chaoticky a s občany nekomunikuje. V demokracii pokud vláda přechodně omezí občanské svobody, musí své kroky dobře zdůvodňovat. Tato vláda to nedělá a data, na jejichž základě údajně rozhoduje, tají. Toto je špatně, toto vytváří nebezpečný precedens. Ale stále tu máme svobodné volby, takže řešení je nasnadě: tuto vládní koalici ANO, ČSSD, KSČM a lidí okolo Zemana nevolit. Epidemie se nakonec přežene a pak se bude třeba vrátit do normálu. S Babišem a spol. to nepůjde.

1 1
možnosti
Foto

Tak jistě, totalita se také "přehnala", jen to jaksi trvalo dost dlouho, ona se vlastně nepřehnala, jen se finančně vyčerpala. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Také se toho dojmu nemohu zbavit a také mě trápí, že většině je to úplně jedno. ;-(

2 1
možnosti
Foto

Tak zajímavý, ale zjednodušující článek. Ono záleží na tom, jak moc komu vadí, že se může kdykoliv stát předmětem takřka kompletního dozoru. Většině lidí je to šumafuk. Ostatně právem, protože i přes veškerou snahu o originalitu je život drtivé většiny lidí (včetně toho mého) trapně banální a nezajímavý. Problém je to pouze pro ty, co aspirují na systémové funkce - tzn. zejména pro nevládní či přímo opoziční aktivity. Samozřejmě můžete působit v úplné konspiraci, problém je ten, že pak jste aktivní výhradně "do šuplíku". Dovedu si představit, že i naše společnost si nastaví čínský standard - osoby potenciálně konkurenční a tím tedy i nebezpečné pro finální uchvatitele státu budou pod 24/7 dohledem a zbytek si před tím zakryje oči (to aby kamery snad nezachytili jejich pohled tím směrem) a neohrozili si tak aspiraci na vlastní klidný šuplík v diktatuře jásavých bezmozků.

3 0
možnosti
Foto

Moc nerozumím, co jste tím chtěl říct. Co třeba taková doktorka Horáková? Doplatila tedy na to, že neměla banální a nezajímavý život nebo na to, že aspirovala na systémovou funkci?

0 0
možnosti
Foto

Demokracie je luxus, který něco stojí. Na demokracii v 90. a 00. letech vydělal Gustav Husák resp. jeho systém, který vytvořil obrovské rezervy. Nyní žijeme v totalitě, ale ta je nutná - alternativou je jen svoboda, při které umira 10x více lidí než je běžne Rv

0 3
možnosti
Foto

To "OO" opravdu výborně charakterizuje ty Husákovy rezervy. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Já se tedy za dveře podíval, ale totalitu jsem neviděl. Zato BLBOST, obludnou nestvůru, která sedí na ramenou lehce nadpoloviční většiny našich občanů, tu jsem viděl. Kdyby tenkrát v roce 48 neměl Kléma k ruce pořádný houf občanů, kteří mu to spolkli i s navijákem, mohl by uspět?

Totalita je asi v nás, neb je pohodlnější nemuset nic řešit a jen poslouchat befély. A případně si pod duchnou zanadávat.

12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VV

Celkem chapu, ze tem privilegovanym , kteri za vlady komunistu tyli z nesvobody ostatnich se nelibi ze dnes musi dodrzovat stejna pravidla jako ostatni.

4 3
možnosti
EH

Covidová totalita je stále jenom o nepohodlí. Máme co jíst, můžeme změnit kariéru, odstěhovat se atd. Nejvíce postižení jsou podnikatelé ve službách. Jasně, že za socíku toto nebylo, ale kdyby bylo, lockdown by byl daleko přísnější.

Horší je snaha onáhubkovat fakta skrývající se za politickou korektnost. Média už neplní funkci informovat, chtějí měnit názory. Soukromé firmy nemají prodávat, mají hlídat politickou korektnost. Vlády vymýšlejí ministerstva pravdy, aby ochránili společnost před fake news. A co je fake news, určuje samozřejmě strana a vláda.

8 0
možnosti

Co je dezinformace, se dá celkem dobře poznat, když si ověříte fakta. Proč se vám nelíbí služba, která toto ověření udělá za vás? Je to normální ochrana svobodné společnosti. Obdobně se chránily i západní demokracie před sovětským morem.

0 0
možnosti
PN

P27e76t87r 93N54e32d52v13ě27d

13. 1. 2021 15:19

Se zájmem jsem přečetl Vaše slova. Myslím, že snad dočasné omezení pohodlí není známka blížící se ztráty svobody a tím nástup nějaké formy totality. Zajímavě jste spojil socialismus(nevím proč zrovna ten) s covidem a nechápáním práv, povinností a svobody. Nechápáním těch třech věcí je tu podle mě dlouho před Covidem. A hlavně jsem se chtěl zeptat, když píšete o strašení společnosti, či jedinců, kdo si myslíte, že to strašení způsobuje? Jsou to vlády jednotlivých zemí? Nebo třeba opozice těch vlád? Nevím úplně jak v zahraničí, ale u nás, brát opozici úplně vážně, jsem vystrašený do morku kostí. Jejich slova " fatální selhální" " nic nefunguje, nic není připraveno" " vláda lže" a podobně, spojené s důsledným vyhledáváním redaktorů médií těch lidí, kterým zrovna něco nevyhovuje, nebo má s něčím problém, přeci musí k strašení notně přispívat. Roušky, respektive náhubky jsou přeci jen pomůcka k tomu aby ten hnus nelítal úplně jak chce a to očkování, docela chápu, že všechny vlády nechtějí dopustit to co nás už rok trápí. Zatím to ale stále vypadá, že máte svobodu se rozhodnout. Jako neočkovaný nejspíš budete muset respektovat práva a svobody očkovaných...

5 1
možnosti
JR

jako neočkovaný přece nemohu očkované nijak virově poškodit, nebo ano? Ale pak je očkování asi k .... ničemu :-(

2 1
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,46
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik