Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo nezesměšňuje s Zieglerem, zesměšňuje proti němu a je podle něj "potrefená husa, flastenecká kremrole a ruský troll". On má celkově dost černobílý svět.

3 0
možnosti

J78a64n 15R85á73ž

4. 9. 2022 14:16

Myšlení "Kdo není s námi, jde proti nám" je koncentrovaný bolševismus. A je jedno ze kterého tábora do dnešní rozdělené společnosti vstupuje.

0 0
možnosti

"Mé dnešní řádky jsou tak reakcí na blog kolegy Zieglera, který všechno ví, všude byl a všechno zná."

Naprosto trefně vyjádřeno.

Jinak na rozdíl od něj pěkně napsáno, karma. R^

9 0
možnosti
Foto

Děkuji za povzbuzení. Vaše reakce mne potěšila

0 0
možnosti

Tak na demonstraci se sešel kde kdo, prostě každý kdo má se současnou vládou problém stejně, stejně jako před tím na demonstracích MiChPrDu přišel každý kdo měl problém se Babišem ale v žádném případě nešlo o sourodou skupinu, kterou by bylo možné odbýt prohlášením že "Protest na Václavské náměstí svolaly síly, jež se hlásí k proruské orientaci“... ti si tam samozřejmě přišli přihřát polívčičku také, ale důležití jsou ti druzí...

3 0
možnosti

Zajimavy pohled na ceskou spolecnost, pane Beranku. V teto situaci vlada ma za ukol nashromazdit vsechny moznosti zasobenim spolecnost plynem. To je ukol ktery snad plni. Cena tohoto plynu je v rukou zeni, ktere nas budou zasobovat a take cena na svetovem trhu. Stejne tak i cena za elektrickou energii.

Je zde otazkou k tem ucasnikum, co je mozne v jejich mysleni udelat. Zapomenme na socialisticke kroky. Ty nam nepomohou v teto kalamite. Finance nemame, jen na pujcku. To je presne, co vydame dnes, zaplatime i s uroky zitra.

Politicky rozdelena republika bude v teto dobe taky ukazkou sily te opozice. Zde je primo ukazkou, kde ta sila je. Dostat se do vladniti, dava spolecnost moznost dalsi obohaceni toho ve vedeni. Bez upravy Ustavy, je to dar tomu, kdo to nepotrebuje. A obcane budou jeste platit v budoucnu, bud financemi nebo svoji svobodou

0 0
možnosti

Patříme ke stejné generaci,jsem o něco starší, v listopadu 1989 jsem už 5 let pracoval, jako důchodce pracuji stále a to ve výrobní sféře. Také jsem nadšeně vítal změny i jsem se na nich zpočátku aktivně podílel. Také jsem byl a jsem mnoha věcmi velmi zklamán. Ale domnívám se, že podpora EU a aktivního členství v ní se s našimi národními zájmy vůbec nevylučuje, spíše naopak. K dnešní demonstraci - je to práce Putinovy Páté kolony. Prostě proruská verbež. Žádnou bídu kolem sebe nevidím, silnice stále přecpané, nákupní centra plná... a dělat něco navíc se nikomu nechce, sehnat dobrého pracovníka je dost těžké. Lidé si zvykli mít za málo práce stále více peněz. Stále tu pokračuje zvyšování platů bez ohledu na růst produktivity práce. To považuji za hlavní příčinu inflace a dalších problémů. Ale asi jsem už z příliš staré školy.

5 0
možnosti
Foto

Nevím na základě čeho usuzujete, že jste starší než já, ale není tomu tak. Já v listopadu 1989 pracoval v SBČS přes 10 let... 😉

0 0
možnosti

Zdravím Jiří. Osobně si nemyslím, že jde o to, kolik lidí se účastnilo. Stejně tak nevěřím, že jde o nějaké proruské občany. Jsou to lidé, kteří mají strach z budoucnosti a bohužel od vlády mají jen signály, ale žádná řešení.

Jenže problém je někde jinde a to u lidí, kteří na demonstrace nejdou a to jsou podnikatelé. Nevím jak je to v Praze, ale u nás hodně podnikatelů končí, protože nejsou schopni díky energiím dál podnikat, ztrácí konkurenceschopnost díky drahým energiím ve světě a tihle lidé nechápou vládu a její čekání...na co?

Vladimír Dlouhý to dobře shrnul.

Nejde ale jen o podniky. Budou-li ceny energií nadále tak dramaticky růst, dodavatelé energií přikročí k mnohem razantnějšímu zvyšování cen než dosud. Takzvaný úsporný tarif se tak stane neúčinným opatřením, příspěvek se v celkové ceně naprosto ztratí. A budou-li podniky nucené propouštět ve velkém, lidé nebudou mít na energie peníze,“ vysvětluje prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

11 0
možnosti

Vláda (potažmo stát) se má v první řadě starat o vnitřní a vnější bezpečnost. V oblasti vnější bezpečnosti myslím že tak činí, protože Rusák se musí zastavit na Ukrajině a nesmí mít možnost pokračovat dál (jako že na to choutky má, je to patrné z prohlášení ruských představitelů). Jinými slovy, nesmí na Ukrajině vyhrát a obsadit ji.

K ceně energií. Ta nemůže růst ad absurdum, protože pak skončí i energetické firmy - prostě ztratí odběratele, a ty firmy to jistě vědí. Takže současný výkyv chápu jako snahu některých překupníků si namastit kapsu, dokud je to možné. V tomto směru pak stát možná selhává, protože má dbát i na to, aby nikdo nezneužíval krizové situace pro vlastní obohacení na úkor ostatních. V podstatě je to část týkající se vnitřní bezpečnosti. Jenže hlavní problém bude asi v Lipsku, tedy je třeba to řešit na úrovni EU.

1 0
možnosti
Foto

Demonstranti to jsou lidé bez pevných morálních zásad a s velkou absencí empatie.

0 4
možnosti

Máte tím na mysli i přívržence Milionu chvilek a ty, kteří se rozhodli narušovat Babišovy meetingy ?

;-)

10 1
možnosti

Asi tak nějak...

Tomu včerejšímu blog pana Zieglera chybělo už jen ono příslovečné "ztroskotanci a zaprodanci". Chtělo by to zkrátka zklidnit hormon. Čím víc totiž budeme situaci hrotit, tím blíž jsme k tomu, že dojde i na facky...

Vám karma...

19 2
možnosti
Foto

Děkuji za pozitivní reakci. Jsem rád, že tu jsou v diskuzi i lidé s podobným úhlem pohledu na aktuální situaci.

4 0
možnosti

70 tisíc je celkem dost. A to ještě nezačala zima. Fiala ten jeho spolek zoufalců by se měl rychle probudit.

11 2
možnosti

Tak těch uváděných 70 000 je jen oficiální číslo. Zhlédl jsem zpětně video a zdálo se, že počet demonstrujících (převážně lidí ve středním věku, ale i mladších) byl daleko vyšší. A nezaregistroval jsem, že by demonstrovali nějací odpadlíci, ztroskotanci, zoufalci atd., jak včera ve svém blogu - styl Rudé právo před 1989 - avizoval p. Ziegler.

A ty stovky českých vlajek, ty dostatečně vypovídaly, oč lidem v této zemi hlavně jde, ač si to dnes někteří ČEŠTÍ (opravdu čeští?) občané vykládají jaksi svérázně a po svém...

2 1
možnosti
Foto

Protože tam nebudu, patřím mezi elitu:-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,48
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik