Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Když je situace taková, že nejde přímo hájit Rusko, tak se jeho příznivci snaží alespoň trochu brousit hrany....je vás tu víc. A doplněk - Nohavicovi nikdo zpívat nezakazuje, není to jako za komunistů.

0 1
možnosti
Foto

Dal jsem vám mínus, protože mi podsouváte něco co není pravda. Nikdy jsem nebyl příznivcem SSSR ani Ruska. Nevím, jak jste na to přišel

0 0
možnosti
PB

P53e62t32r 38B91u52r79i49a48n

19. 3. 2022 19:28

Nesdílel jsem ovšem jeho nenávist vůči Klausovi a Zemanovi. Holt já jsem byl od začátku euroskeptik

Zdroj: https://jiriberanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785161

První co udělal Zeman po příchodu na hrad bylo to, že vyvěsil vlajku EU a hluboce se jí poklonil. Klaus ji tam neměl. To je holá skutečnost.

0 0
možnosti
Foto

Nechytejte mne za slovíčka. Možná jsem to dal jenom nešikovně dohromady, když jsem to psal v rychlosti na první dobrou. Neměl jsem v úmyslu tvrdit, že Zeman byl euroskeptik. To jsem byl já a časem i VK. Nicméně je pravda, že netrpím patologickou nenávistí ani vůči Klausovi ani vůči Zemanovi. Vlastně vůči nikomu. Jsou jenom lidi, se kterými bych na pivo nešel. A Havel mezi ně nepatří. Myslím, že bychom si hezky popovídali a určitě bychom se shodli na tom, že každý z nás by něco udělal jinak, kdyby šel vrátit čas

1 0
možnosti
JM

J19a97n 32M67a64r66e74k

19. 3. 2022 16:15

Jirko, vznesl jsi otázku, zdali milovat nepřítele...dle přikázání Ježíše. Tu větu Ježíš (dle mého názoru) vznesl pro to, abychom se zamysleli ....V Bibli je také popsán příběh, jak sám Ježíš Nazaretský, když viděl ty jarmarečníky u chrámu, jak si tam mastí kapsy prodejem všelijakých holubic a jiné havěti, popadl bič a tu holotu odtamtud vypráskal. To nebyl projev přílišné lásky, protože ti podvodníci si v tom případě lásku nezasloužili....a to ani nebyli nepřátelé....

2 0
možnosti
PC

Napsal jste přesně a výstižně, pane Beránku. R^

Jako velmi mladý jsem se domníval, naivně samozřejmě(!), že lidé bez výjimky hledají společné dobro, a nezáleží tudíž na něčem tak sporném a pomíjivém, jako jsou politické záležitosti. Zkušenosti mi však brzy otevřely oči a já zjistil, že tak jednoduché to zdaleka není. On totiž i politický náhled (včetně apolitičnosti) je výsledkem celkového přístupu člověka k životu a odráží jeho vnitřní nastavení, a především pak jeho světonázor, čili jeho postoj k životu.

Pokud se chci cítit v něčí společnosti dobře, a to tak, že ji budu i sám vyhledávat, pak to lze jen v případě, že se naše hodnoty a životní priority nebudou míjet.

A je-li člověk upřímný, ví, že takoví lidé jsou vzácní a není jich nikdy mnoho.;-)

3 1
možnosti
OD

K vlajkám - pro mne je vlajka EU symbol toho, že se jako občan ČR cítím i součástí společenství, které rozhodně nevidím jako utlačující instituci, ale jako společné hřiště, na kterém zatím neumíme hrát. Hlásím se k EU jako k společenství, které mi pomáhá k prosperitě a dává mi svobodu pohybu, obchodu a spolupráce s téměř půlmiliardou lidí, kteří dříve spolu zbytečně válčili a dnes konkurují nebo spolupracují Obojí je dobré. Konkurence zvedá kvalitu, spolupráce otvírá možnosti, které malý český trh nemá.

To není rudý prápor okupanta, to je symbol doby, kterou jsem si vyválčil v roce 89 s Havlem Díky němu tu nebyly takové morální kompromisy, které řeší většina postkom zemí. Je jen smutné, že po jeho konci nás Klaus se Zemanem stáhli zpět do šílenství 20. století - největších jatek od Třicetileté války.

Svazáky si odpusťte, s cynizmem a nihilismem nevyděláte dnes ani korunu.

To je další problém Vaší generace, vy se prostě bojíte angažovat, aby Vás někdo z něčeho neobvinil. To je další dojezd normalizace - "já nikdy v ničem nejedu, starám se jen o sebe a kašlu na společnost, protože bych vypadal jako svazák

Zkuste vyndat hlavu z té škatule ve které jste se zavřel před normalizací.

2 5
možnosti
Foto

Vy jste válčil s Havlem? To je zajímavá informace, která mne pobavila. Pište klidně dál. S humorem jde všechno líp ;-D

2 0
možnosti
Foto

Proč, bude celkovým vítězem konfliktu na Ukrajině Čína a USA. Tomu nějak nerozumím. Co z toho konfliktu má USA.

4 1
možnosti
OD

Pan Beránek zapomněl ve svém schématu, že USA pálí daleko více Čína, to je soupeř. Rusko je skanzen totality - ve všech ohledech.

4 0
možnosti
OD

Takový generační manifest nihilismu. Děkuji Bohu, že mne nechal být na pokoji. Nemusím trpět touhle křesťanskou chandrou, která je stejně jen pózou, protože pouze poskytuje prostor pro prázdné fabulace a obecné moralizování.

Stárnete, ztrácíte přehled, to je s věkem normální. Co normální není, je Vaše věčné mentorování a povýšený odsudek těch, o kterých - jak sám píšete - mnoho nevíte, protože Vás to už nezajímá.

To kádrování a hledání much na ostatních, to je názorný příklad, jak normalizace hlav trvá ještě 30 let po konci normalizace v zemi. Já netvrdím, že jste komouš, pouze cítím ten uliční výbor matadorů, který by rád zastavil tok času tak, abyste dožili ve světě, kterému už přestáváte rozumět.

Má to jeden problém, jsou tu i generace mladší a ty nebudou čekat, až vy dožijete v komfortu, který jim nevyhovuje.

Babiš vám dal sílu tím, jak se opřel o názory 60+ generací, je vás nejvíce, tak jste měli vliv. Tuto zemi ovšem budou živit ti, kdo dnes začínají a jim patří stejný prostor, protože tak jako my pracujeme na vaše důchody, chceme, aby tu někdo zbyl, až za patnáct, dvacet let půjdeme do penze my.

Ale to vás matadory nezajímá

Ve světové literatuře už dávno zní, že pováleční boomeři jsou globálně nejsobectější generací, která nejenže za posledních 70 let dokonale zplundrovala planetu, dotáhla svět k největší majetkové nerovnosti v dějinách a nyní vztekle kope všechny, kdo se s tím nadělením snaží něco dělat.

Obecným rysem vaší generace je odpor k inovaci a neschopnost připustit chybu, protože ve vašich očích je chyba zločinem, který sobě ani jinému neodpouštíte.

5 1
možnosti
Foto

U spousty lidí přináší stáří zmoudření. I mnozí svazáci časem prozřeli...

1 0
možnosti
PK

Dvojče v myšlení a konání prostě asi ani na celém světě nenajdete a je to tak v pořádku. No a pokud stále ještě vládneme slovy, tak je to jen na nás jak se dohodneme, resp. porozumíme či nikoliv.

Fajn blog, den plny slunce přeji a karma k tomuR^

2 2
možnosti
MM

Po četbě některých Vaších blogů a příspěvků v diskuzích bych Vaším přítelem nemohl být.

Ovšem ani já pro Vás a to je přeci normální.

3 1
možnosti
Foto

Přesně tak. Je fajn, když si můžeme svobodně vybrat, s kým bych na pivo šel a a kým ne resp s kým bych to považoval za ztrátu času... ;-)

3 0
možnosti
RK

To je strašné, když si evropan pověsí vlajku EU;-D

3 3
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,56
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik