Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

Mně Šarlatán docela zaujal, když jsem ho viděla poprvé v létě v kině. Pak jsem měla nejen rozporuplné pocity, ale byla jsem vlastně i dost naštvaná a cítila se povedeně. Film se tváří téměř jako životopisný, jde o skutečně existující postavu, ale ty zásadní situace a skutečnosti jsou z velké části fabulované a podle mně i vykalkulované. Hledala jsem po zhlédnutí filmu informace o p. Mikoláškovi, ale nikde se nepíše s jistotu o jeho homosexualitě. Postava jeho asistenta ve skutečnosti neexistovala a přitom je pro celý příběh jedna z nejdůležitějších. Teď jsem viděla film podruhé v TV, koukali jsme s manželem, který shlédl film poprvé a oba jsme se shodli na tom, že vlastně nechápeme smysl některých scén a smysl celé tohoto počinu Agnieszky Holland. Pokud bych byla příbuzná pana Mikoláška, asi by mně to pěkně rozhodilo. Řekla bych, že paní režisérka chce šokovat, zaujmout a zároveň ve filmu řeší své vlastní problémy.

0 0
možnosti
JM

J43a50n 89M73a74r71e92k

4. 1. 2022 20:39

Film jsem díky Bohu neviděl a vidět nechci. Trojanův holý zadek, jak Jirko píšeš je to poslední, na co se chci koukat, at je jinak ten film o čem chce. Poslední dobou mám dojem, že pokud podobné prasárny do filmů zařazeny nejsou, cenzura to nepustí.

4 0
možnosti
Foto

Asi tak nějak. Proto jsem i tento příspěvek napsal. Že tento trend už dorazil i k nám. Jinak jsem psal. Po zhlédnutí filmu jsem měl víc otázek než odpovědí. Určitě víc než běžný divák. Například jak to bylo ve skutečnosti s tou jeho vírou...

0 0
možnosti
JP

Mně přijde legrační, že diskuse se točí nejvíc kolem sexuální orientace hlavní postavy filmu. O to snad vůbec nejde, stejně jako nejde o to, zda tvůrci zacházeli s historickými fakty volně nebo naopak, jelikož se nejedná o filmovou biografii. Myslím, že mnohem důležitější je ve filmu konfrontace působení hlavní postavy v nesvobodných podmínkách, kde si můžeme, nebo jenom můžeme, klást existenciální otázky.

4 0
možnosti
Foto

Otázka zněla: "Jak se vám líbil Šarlatán?" Ty jsi se Honzo odpovědi vyhnul ;-)

0 0
možnosti
JP

Podle mne je to mizerný film jako všechny filmy, které chtějí zaujmout hlavně senzací a šokem. A ta šílená hudba! Fuj!

2 1
možnosti
KT

Moje pocity byly stejné. Podle životopisu to bylo trochu jinak, ale dobře... film byl skutečností jen inspirován. Trojanové byli výborní, ale celkový dojem nijaký.

4 1
možnosti
RW

Mně se film moc líbil. Na tu gay romanci se dívám trochu jinak než vy. V podstatě velmi oceňuji, že se konečně v českém prostředí objevily postavy gayů, kteří nejsou karikaturami sebe sama. Jsou to prostě dva obyčejní chlapi, kteří se do sebe zamilovali a rozhodli se spolu žít, ačkoliv to v té době bylo trestné. Mikolášek byl v tom vztahu sice ten, který často využíval svého společenského postavení a peněz, aby s tím druhým manipuloval, přesto bylo vidět, že František ho má upřímně rád a udělal by pro něj naprosto cokoliv.

3 2
možnosti
ZZ

Tak to bylo ve filmu a na základě filmu si děláme názor na člověka, ale jak to bylo ve skutečnosti - to nevíme.

:-(

2 0
možnosti
Foto

Nevím proč musíme všichni vědět, že je někdo gay nebo lesba. Vím to o hodně hercích, kteří hrají klasické milovníky a já jim to prostě nevěřím. Obešel bych se bez těchto informací a také mě vůbec nezajímá kdo s kým, obyčejný bulvár.

4 0
možnosti
JK

J48a96n 41K46y36š36k86a

4. 1. 2022 14:40

Já jsem takový jednodušší, všecko potřebuji mít polopatě. Proto se ptám vás chytřejších: Zabil František tu svoji krásnou ženušku, se kterou čekal dítě, nebo ne?? Děkuji.

0 0
možnosti
RW

Vyvolal potrat, uvařil čaj z těch bylinek, co mu Mikolášek dal.

1 0
možnosti
JL

Pokud si bloger není jistý, co si má o filmu myslet, může si najít komentáře na ČSFD.

0 8
možnosti
Foto

Já jsem alergický na to, aby mi někdo říkal co si mám myslet. Co je správně a co nikoli. Jinak komentáře na ČSFD čtu rád. Někdy před zhlédnutím filmu někdy po. Dokonce tam své komentáře pravidelně píši...

7 0
možnosti
JL

Nejlepší jsou homosexuální černoši - vyskytují se v britském seriálu Evropa v plamenech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 251
  • Celková karma 25,43
  • Průměrná čtenost 1176x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik