Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náš důchodový systém je už nereformovatelný. Čas, ve kterém bylo možné

reformu provést, byl promarněn. Poslední početně silná generace tzv.

Husákových dětí přestane být schopna přispívat prací a daněmi na

financování důchodů přibližně za dvacet let, a důchody se pak dramaticky

sníží. Nyní již nelze dělat nic jiného, než připravovat společnost na

náraz, až tato nevyhnutelně se blížící demografická událost přijde...

2 0
možnosti
MK

A korunu tomu Jurečka nasadil, když připustil, že možná seberou i těch 500.-- na dítě. Přitom ty peníze někteří ještě ani nedostali, pokud to neměli přímo v důchodu za leden nebo únor.

5 1
možnosti
Foto

Paní Kloučková nikdo nikomu nesebere aní ten pětník. Těch 500 na dítě vám zůstane. Vláda uznala, že s tím udělala botu a že to dala plošně, takže to chce provede úpravu. Nic víc nic míň. Tak jako důchod budou stejné dostane přidáno na důchod, ale ne tolik jako to bylo dříve, protože je to pro stát neúnosné.

4 0
možnosti
AM

A34d24a48m 28M30a73l94ý

23. 2. 2023 7:45

Vláda důchodce nechce okrást.

Důchody nechce snižovat.

Důchody pouze nemohou růst tímto zběsilým tempem.

Situaci důchodců nelze vylepšovat na úkor pracujících.

Nemůžeme rozdávat něco, co nemáme.

8 6
možnosti
LH

a proto vláda navrhuje další podobný nesmysl?

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-platy-ucitelu-zakotveni-na-130-procent-prumerne-mzdy.A230223_060806_domaci_kop

který za 2 měsíce bude rušit ? hlavně že říkali že Babiš je chaotRv

6 0
možnosti
EH

Jó, nároky ze zákona. Jistí lidé měli v jisté době zákonný nárok nechat se zplynovat.

Současní důchodci zrovna neživoří. Jenom nikdo nemá rád, když se mu bere to, co už měl.

Stačí, když důchodci budou financovat své náklady a ne nepovedené potomky. Pak v klidu vyjdou.

3 4
možnosti
Foto

Paní hasníková to, co důchodci mají jim nikdo nevezme a ještě jim přidá, ale ne podle inflaci. Stát na to nemá.

1 0
možnosti
MB

Jako vždy, si to dovoluji vidět jinak. Babišovu vládu považuji za total nemožnou. V příznivé době konjuktury, bez reforem. Populismus rozdávačna bez odpovědných instinktů hospodáře. Vrcholem byl jeho - Osobní poslanecký návrh! Na zrušení Superhrubé mzdy. Podobně, nový nástroj třídního boje - nic neřešící EET. Celkově, vytvoření ráje ČR pro velkořetězce, s upozaděním domácího OSVČ. Covid, jako obžaloba neumětelství - Cestou srovnatelných čísel s ostatními zeměmi. O mega střetu zájmu ani nemluvě ...

Jistě, současné vládě je možno vyčítat ledacos. Komunikaci s veřejností, opozdilé škrty - Ozdravování veřejných financí. Jiří, je to jednoduché. Kdybychom vládli, na co máme navázat? Důchodová reforma, jako pohrdání vlastními sliby! Kde jsou nějaké koncepční vklady opatření , o rezervách ani nemluvě. V mém důchodcovském okolí se nesou hlasy- Chválabohu, že byla nalezena odvaha. To neudržitelné šílenství začít korigovat, brzdit. Svědomitě se připojuji, souhlas ...:-)

5 3
možnosti
KK

Odvaha retroaktivně měnit zákony, odvaha jít až na samou hranu zákona, to se jistě cení. Zejména, když všichni víme, že čekali, až bude po volbách. Nebo snad nevěděli, jaká že bude inflace v lednu 2023? S ohledem na umělé snížení inflace na podzim 2022 započítáním příspěvku na energie?

No, vlastně je ještě jedna možnost, že to opravdu nevěděli, pak ovšem nemají ve vládě co pohledávat. A Jurečkou ohlášené přehodnocení výchovného po prvním měsíci jeho vyplácení, tomu se lze už fakt jenom zasmát.

9 0
možnosti
LV

Máte, co jste chtěl, pane Beránku. Inflační spiralu roztocilo 900 miliard nalitých do ekonomiky v kompenzacich důsledku nesmyslných kovidovych opatření za vlády Vašich oblibenců. Těch, kteří Vám důchodcům přidávali na dluh.

Ano, důchodová reforma je potřeba,je neúnosné, aby průměrný důchod činil polovinu průměrné hrubé mzdy. Kdo to zaplatí? Vaše (a moje) děti?

10 4
možnosti
Foto

To pan Beránek nemůže pochopit. On dělal jenom v ČNB.;-D

1 5
možnosti
Foto

J73i74r40i 94C14i45z

22. 2. 2023 23:29

Vite autore, ted vlada NF taky resi dusledky privatizace za papirky, kdy podniky byly predany ruznym fondum a soukromnikum (drive nomenklaturni kadry), na ktere byl majetek sice prepsan, ale oni si na zaplaceni jakoby pujcili od kamaradu ve statnich bankach miliardy, ktere ovsem nikdy nevratili. Aby se ty obrovske dluhy nejak zlikvidovaly, zdridila jedna vlada (ze neuhodnete ktera) Ceskou konsolidacni agenturu a tam se vse evidovalo. Pokud si vzpominam jednalo se o stovky miliard, ktere se vyparily a uhradil je nepochybne erar. Tim zacal obrovsky dluh SR, ktery splaceli lide z dani, ale Kellnerove, Kretinsti, Bakalove, kolibrici, mazanci atd se pres noc stali miliardari. Ve vyspele zapadni civilizaci by tento zpusob privatizace byl trestny cin, ale tito "privatizatori" dostali amnestii (ze neuhodnete od koho?). Na ty stovky miliard si pak CR musela pujcit a tim padem platit uroky. Pokud by ted vlada NF zacala po tech miliardarich vymahat dluhy vedene v CKA, byly by penize na spoustu potrebnych veci pro tento statecek vc. nejake valorizace pro penzisty na dlouhou dobu. Ovsem ti novodobi miliardari jsou sponzori NF, takze je nutno zacit okradat bezbranne penzisty. Holt tak to chodi ve vychodni civilizaci. A ti penziste jsou jen zacatek, elektrikar z Opavy urcite jiz spekuluje kdo bude dalsi. Politruk zase v klidu pojede nekomu na pohreb nebo se projede vlakem do Kyjeva a to je vse, co umi. Jo, jeste zvanit "Antibabis", ale to uz neni aktualni.

4 4
možnosti
Foto

Ptejte se co bylo dříve - vejce nebo slepice? Kdyby nebyla inflace, nemusela by vláda zvyšovat důchody.

0 0
možnosti
Foto

Důchody se zvyšují každý rok protože není rok, aby nebyla inflace. Je fakt, že současná inflace překonává vše. Růst peněz v ekonomice povede k jednomu, že inflace dál poroste.

2 2
možnosti
PZ

Těmi 70mld za EET jste trumfl i národní investiční plán Vašeho snílka včetně stadionu pro Sáblíkovou, asi ty fotky s pávy pomohly vysvětlit složitou finanční materii.

8 0
možnosti
Foto

Pro Boha živého, kde jste přišel na tu ptákovinu, že vám vláda chce krátit důchod. Napjatý rozpočet donutil vládu přemýšlet o sníženém zvýšení důchodů, které má nastat kvůli inflaci v červnu. Platný zákon nařizuje vládě zvýšit důchody v průměru o 1771 korun, vláda chce navýšení snížit průměrně na 754 korun.Když současná vláda nastupovala, byl průměrný důchod 15 425 korun. Po červnové valorizaci je to 20 188 korun. To je nevídaná výše i v poměru k průměrným výdělkům ekonomicky aktivních občanů. Takže vám důchod zůstane ale dostane přidáno méně. Normální a normálně uvažující důchodce s tím musí souhlasit, Takhle dál už to nejde,

9 8
možnosti
KK

Zákonné podmínky pro valorizace byly splněny 13.2. Jestliže to vláda zpětně změní, tak vláda skutečně ty důchody zkrátí. Tak to prostě je, to neokecáte.

5 0
možnosti