Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV
JZ

J92a52n 17Z72i86e25g55l62e43r

16. 11. 2021 15:55

Omezování svobody médií je v Rusku daleko horší než v EU. V západní Evropě opozice kandiduje ve volbách, v Rusku končí ve vězení, viz. Navalnyj.

2 0
možnosti
DH

D47a65v21i63d 15H35o15r86á34k

16. 11. 2021 8:14

Také jsem zmrzlými prstíky v listopadu 89 ́ pár dnů po devátých narozkách cinkal tehdy ještě od rodičů zapůjčenými klíčky a vysokým dětským hláskem vyvolával odposlechnutá hesla. Pravda dneska v dospělosti bych si za mnohé raděj nafackoval, ale přesto přínos to mělo.

Když jsem pak večer doma přesvědčoval tatíka, který pokladníkem ZO KSČ v jejich závodě a to díky svému otci, mému dědu který byl zakládajícím členem tamní ZO KSČ, aby vystoupil, tak mi tatík trpělivě vysvětloval, že až budu velký a tohle všecko se přežene tak díky jeho funkci mi také zajistí šikovné místečko v jejich závodě kde se nanadřu, podobně jako jeho otec jej zajistil jemu, pochopím proč tohle všechno i pro mne dělá.

Nicméně jak šla doba a vývoj událostí, tatík pochopil a manifestačně vystoupil, aby později se svými spoluvystoupivšími spoulusoudruhy z vedení ZO jejich závod zprivatizovali a v devadesátých letech, jak se konečně stalo jistou tradicí oněch let, tak i oni pak jejich prosperující závod jak se říkalo "vytunelovali" a téměř k úpadku dovedli. Nicméně i díky starým známostem z minulých let a díky bývalým funkcionářům, kteří také převlékli kabátky se jim podařilo tehdy už skutečně jejich fabričku šikovně a výhodně prodat zahraničnímu zájemci.

A díky této skutečnosti a historickým událostem je naše rodina, i přes současnou inflační pohromu, zajištěna snad ještě i pro další generace.

A navíc i díky tomu budeme mít všichni zítra pracovní volno a protože to připadá na středu, tak pokud si rozumní pracující vezmou k tomu dva dny dovolené, či pracovního volna tak mohou mít překrásný prodloužený podzimní veékend a tuto významnou událost událost našich dějin důstojně oslavit, podobně jako tomu bude v naší široké rodině.

3 0
možnosti
DH

D76a67v73i14d 31H63o94r86á25k

16. 11. 2021 8:33

A dokonce 17. listopad významně přispěl i ke značnému zlepšení vztahů mezi rodinami mých předků.

Maminka pocházela z takzvaného "kulackého" prostředí a jejím předkům zabrali polnosti a loučky a byli přinuceni do JZD vstoupit. A tak když můj děd a tatík byli straničtí funkcionáři tak mezi oběma rody to skutečně ve vztazích skřípalo.

Nicméně po oněch významných a převratných událostech později pak díky restitucím rodina mého druhého děda dostala tento majetek zpět a ještě z rozpadnutého JZD nějaké finanční vyrovnání.

I když později nevím zda byli úplně spokojeni, neboť museli na svých polích a hospodářství pracovat mnohem více, než tomu bylo za dob JZD. A přece za ta dlouhá léta členství v JZD si na nějaké namáhavé úsilí té zemědělné práce odvykli.

A tak díky tomu, že jsou obě rodiny mých předků a příbuzenstva zajištěny, tak i vztahy obou rodů jsou na nebývalé dobré úrovni a tento den si pak společně každoročně připomínáme a díky produktu ze švestiček z dědovy zahrádky do bezvědomí oslavujeme.

2 0
možnosti
MB

Směle říkám, že 17.11.1989, dávám na roveň Vánocům. Byl jsem obdarován. Stal jsem se svobodným. Hlavně mne těšilo, že se toho ještě dožil otec. Syn živnostníka 1 republiky. Jejich generační satisfakce. Za svou výhodu, styl výchovy. Opři se sám o sebe, méně mluv a více pracuj. Soukromě, jsem skutečně spokojen, podařilo se.

Objev i spousty nepoznaného. Nežil jsem v socialismu, nějaký paskvil. Žel, totéž tvrdím o době současné. Podivný hybrid soc. - kap., s přebujelou regulací a nesmysly. Rovněž, jsem si odsloužil OSVČ. Tvrdím, může nastoupit i levicový romantik. Po obeznámení se? Stane se z něj zavilý pravicový buřič, prakticky anarchista zoufalec. Dědkovy poměry, 1921 - 1950, dnes zní jako Sci - Fi.

Skutečně, kdybych předkům vyprávěl. O oblouku. Dotací, výběru pohlaví, novém pojmu gender, feminismu, EET, byrokracii, o množení úředníků? - Oni by tomu prostě nevěřili. Logicky by podali dotaz, k čemu je to dobré a proč to trpíte?

Podobě s revolucí. Nebyla vybojována, byla přidělena. Úsměvný model - Před domem zastaví dodávka PPL. Do domácnosti je smýkán balík. S nápisem - "Svoboda, demokracie". Muž osloví ženu. "Mářo, ty jsi něco objednala"? Proč to tady nosí, co s tím vlastně, máme dělat. Jak se to používá, návod je? Reklamovat, vrátit? :-) Obávám se, že o vtip ani tak moc nejde ...

4 0
možnosti
Foto

Podobnost s vánocemi je příhodná. Také čekáte pod stromečkem famózní dárek, a budou tam zase jen ponožky a bačkory.

Neboť nadělující (Ježíšek, Děd Moroz a pod.) zůstávají titíž.

1 0
možnosti
Foto

Asi je to tak, jak píšete, starého psa novým kouskům nelze naučit, naočkovat jste se nechal, abyste mohl na fotbal, do hospody a já nevím kam ještě. Mně to trochu připomíná taková ta stará svědectví, my s tím vlastně nesouhlasili, ale nijak jsme se nebránili, abychom měli práci, byt, vysavač, televizi a děti mohly studovat. Promiňte, ale z mého pohledu je to totéž, sice je to protivné, ale přizpůsobíme se, protože je to pro nás výhodné a pak to jde všechno víte kam. Nebo myslíte, že když se všichni necháme naočkovat, bude všechno fajn? Možná se pak bude tančit všude. Nic ve zlém, jen jsem chtěla, abyste se na to zkusil podívat z jiného úhlu.

2 0
možnosti
Foto

Na této Vaší úvaze něco je. Doba, kdy se lidé nechali očkovat, protože věřili, že budou bezinfekční pro okolí, je pryč. Očkovat se z obav z těžšího průběhu (i když ochrana je zřejmě jen dočasná) je řešení. Očkovat se kvůli tlaku v práci, pokud živím rodinu, je pochopitelné. Ale nesouhlasit s brutálním tlakem vlády na očkování a diskriminací neočkovaných a zároveň vlastně podlehnout kvůli trávení volného času a přiznávat, že kvůli dovolené půjdu na třetí dávku, to je za současné vyhrocené situace trochu rozpor.

Autorovi děkuji za blog, který je dle mého názoru výstižný a jsem za tento názor upřímně ráda. Dávám karmu.R^

Na okraj: V poslední době jsem si všimla, kolik jiných autorů kritizujících tlak na neočkované nebo i účinky vakcín, nezapomene zdůraznit něco jako: "a pro zastánce upozorňuji, že očkovaný jsem". Každopádně je moc fajn, když se proti vládní politice vymezují i očkovaní. :-)

3 0
možnosti
JT

Však současní europolitici už ani nepopírají ani nemaskují, že to jsou marxisti. Svému idolu v Trevíru postavili sochu.

Pravda neimplemnetují svou doktrínu tak krvavě jako bolševici, ale směřuje to pomalu do stavu, jaký tu byl v 80. letech. Něco jiného se bude říkat doma, něco jiného ve školách. Pár kverulantů bude sedět za své názory v kriminálech. Ekonomika se nebude podřizovat technologickým možnostem, ale ideologii, čímž půjde prosperita do kytek.

6 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že to vidíme podobně neřku-li stejně

0 0
možnosti
LU

Máte slobodné voľby, národ si slobodne volí svojich zástupcov, je to len na vás akých zástupcov si národ zvolí.

Vami zvolení poslanci rozhodujú kto bude vládnuť a aké zákony si Česko príjme. Nikto nebráni Česku vystúpiť z EU, skôr naopak.

Poslancov vám nikto z Bruselu ani z Moskvy nenapíše na volebné lístky dopredu, väčšina národa rozhodne, to je západná demokracia.

1 3
možnosti
JP

J84a56n 96P33a16v73l61í21k

15. 11. 2021 21:51

Velký omyl, mráz z Kremlu je stále aktivní a projevuje se formou těch keců o prohnilém Západu a ztrátě svobody. Tomu zdatně sekunduje 5. kolona (SPD, KSČM a další kolaboranti a pitomci). Svobodu jsme získali v roce 1989 zadarmo, zdárně jsme ji prošustrovali volbou ruského a čínského agenta a volbou mafiána a jeho holdingu. Teď s odřenýma ušima jsme dostali novou šanci, kterou nesmíme promarnit, byť třeba podobnými žvásty jako tento text.

4 7
možnosti
JT

A pak se na to ještě můžete podívat za druhé strany. to, co Němci nedokázali za války jsme jim dali sami a ochotně bez jediného výstřelu.

5 0
možnosti

RvRvRvRvRv

Nesouhlasím! Ctím liberální demokracii, ke které nás dovedl Václav Havel!

Nevšiml jsem si, že komunisti stvořili z nás ovce ochotné poslouchat současné politiky!

Díky ruské desinformační válce se zde většina společnosti staví proti racionální politice a mísí pojmy demokracie a antidemokracie, od Listopadu tady vládne jen postkomunistické levicové myšlení, které nám bez pravicového úhlu pohledu skutečně soustavně ubírá na našich svobodách, ale vy vnímáte svobodu v nenošení respirátorů, v bránění vakcinaci, svobodně jen nadáváte na Evropskou unii, NATO a vynikající evropské i naše politiky!

Svoboda přináší osobní odpovědnost! Proč nám chybí osobní odpovědnost? Zamysleme se nad tím, jaké skutečné svobody nám chybí, a proč?

Proč za Babišovy vlády zde vyvrcholilo pohrdání pravdou, úctou k druhému člověku a vzrostla korupce, protekce a vzájemná nevraživost? Co s tím můžeme udělat?

:-)

3 9
možnosti
Foto

Děkuji vám za váš názor, ale s ním zas pro změnu nesouhlasím já. Už jsem to tady kdysi dávno psal, že liberální demokraté jsou v mnohém podobní socialistům a komunistům, ale to je jiná kapitola...

2 2
možnosti
VB

Bohužel jsme do 30 let o tu svobodu přišli, mocní zneužili covid-19, potlačují dlouhodobě nesmyslně základní práva občanů, selhávají veřejnoprávní média (pouze manipulují s občany, nemají vyváženě rozdílné názory na tutéž oblast, soudy rovněž nejsou v ČR spolehlivé ve své nestrannosti. Je to hodně smutné výročí.

4 5
možnosti

A není to náhodou směšné horovat za svobodu nenošení roušek a být lhostejní ke ztrátě svobody lékařů léčit pacienty podle svých nejlepších zkušeností a možností?!? :-)

3 0
možnosti