Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

15. 3. 2012 7:02
soukromý zisk :-):-)

dobrý pojem. Vy budete zjevně ekonomický odporník. :-) ano, část z nich má, u učitelů a jiných podobných bych se asi hádal, ale mají. Veřejnost má ze vzdělání "veřejný zisk" a to taky jen z části. Argumentačně tedy trochu pat. :-) ale to vás asi neruší. Platby jsou možné ale v současném stavu nepřipravenosti a diletantství je dobře že k nim nedojde.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

15. 3. 2012 4:04
samozrejme

ze z toho maji studenti soukromy zisk. Take si berou vzdelani sebou do ciziny, nebo pri odjezdu za lepsim ho od.lezej nekde u Ase? Hruza tyhle nazory.

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

15. 3. 2012 9:34
Re: samozrejme

Zisk z toho ma kazdy, tedy pokud se nejedna o nejakou svindlskolu ala Plzen. Dokonce i z tech co odjedou do ciziny, vetsina se casem vrati a prinese sebou zkusenosti.

0 0
možnosti
L

Lev-__z--_Rožmitálu

15. 3. 2012 1:30
vzdělání není zboží

kdo studuje kvůli zisku at raději nestuduje

studovat by se mělo kvůli tomu aby se člověk něco dozvěděl naučil se přemýšlet osvojil si nějaké dovednosti a ne aby získat štempl který zvýší jeho cenu na trhu práce to považuji za zvrácenost

1 0
možnosti
W

wiki5.5

15. 3. 2012 4:02
Re: vzdělání není zboží

tak se prosim vas uz do toho konecne pustte

0 0
možnosti
H

habit-.!..

15. 3. 2012 1:08
... za socialismu opravdu platilo, že vzdělání...

... je veřejný statek - VŠ si nevydělal o moc víc než dělník... naopak měl o moc míň než třeba horník - a když měl blbé řeči a a nezdravé myšlenky, byl rád, když sehnal místo v kotelně... pokud bude tohle ten zvědavý student ochotný podstoupit, pak lze považovat jeho dotaz za zcela namístě... tak jako tak ho nelze považovat za příliš bystrého...

... autor zjevně vnímá kontext doby v jiném duchu, je v tom cítit nostalgii - ale hlavně je v tom cítit, že jméno Klaus motivuje autorův žlučník k výrazné nadprodukci... díkybohu že o budoucnosti studentů nerozhodují takoví lidé...

Rv

1 0
možnosti
IH

kesouf1

15. 3. 2012 1:12
Re: ... za socialismu opravdu platilo, že vzdělání...

bohužel o nich rozhodují takoví jako dobeš...bravo !

0 0
možnosti
MK

Mama Kami

14. 3. 2012 22:46
Horizonty

To je to, co v celé koncepci chodu státu, světa, chybí. Proto i ten omezený pohled pana profesora. Ti idioti nahoře umí přemýšlet jen v horizontu volebních období, dál nevidí. Bodejť, ti si nevidí ani na špičku nosu. Nikdo nepřemýšlí nad tím, co chystá příštím generacím. Hlavně si nažrat panděra.

Zvláštní je, že naopak bankovní domy vytvářejí mnohé své strategie i na desítky let do budoucnosti s pevně stanoveným cílem. Bez ohledu na to, kdo je zrovna v politice u koryta. Proto to tu vypadá tak, jak to vypadá. Proto jediný, kdo tady stále profituje, jsou banky.

Jistě také není od věci vzpomenout komunistické pětiletky. Alespoň to mělo nějakou fazónu a lidi mohli mít pocit, že vědí, kam směřují. Bez ohledu na realitu. Kam směřujeme my?

1 0
možnosti
MK

Mama Kami

14. 3. 2012 22:46
Re: Horizonty

Shrnuto/podtrženo; třeba si i vy, sektářští stoupenci volné pazoury trhu uřvěte hlavy, ale JE TŘEBA mít vizi, cíl, plán, pokud jde o to zajistit stát a potažmo jeho občany. Pokud se stát tohoto úkolu zříká, ať jde do pr..., takový stát nikdo nepotřebuje. Zákon džungle, ten umí fungovat samospádem, bez potřeby státní intervence. To chceme?

3 0
možnosti
LC

OK313

14. 3. 2012 22:36
Vyčítat někomu, že za socialismu vystudoval zadarmo,

to je fakt ubohé. Ono to tehdy ani jinak nešlo. A protože to bylo "spravedlivé" společenské zřízení, tak si to taky od toho třeba inženýra vystudovaného za "dělnický" peníze taky umělo vybrat zpátky. Takový inženýr-vývojář pracoval třeba za polovinu platu traktoristy, přestože zabezpečoval práci stovkám dělníků. Dnes ovšem stejný vývojář má plat 5-10x vyšší než ten traktorista, ale vystudovat chce rovněž "za dělnický". To vám připadá normální?  Ono obecně v téhle zemi část populace křičí na co všechno má nárok. Pan Krása křičí, že asi 10k rodin pečujících o postižené dítě přijde až o 10-12k měsíčně. (ne, nezávidím rodinám s postiženým dítětem, nejsem asociál) Ale ví pan Krása, že rozhodně více než 10k lidí v této zemi chodí normálně do práce za 10k měsíčně, zároveň pečuje o nepostižené dítě a zároveň přispívá těm postiženým? Sociální dávky (a to je i studium VŠ zadarmo) není nárok od boha, to se jen společnost tak rozhodla v časech dobrých a teď jsou prostě časy zlé.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

14. 3. 2012 22:58
Re: Vyčítat někomu, že za socialismu vystudoval zadarmo,

R^

0 0
možnosti
JL

uumaa

14. 3. 2012 22:23
Ano

S vaším příspěvkem lze souhlasit. I Karmu udělit.R^

0 0
možnosti
SRD

sucipej roznec druhy

14. 3. 2012 21:57
"je i přínosem pro vlastní existenci republiky, společnosti"

Ne vzdy. V pripade gendermultikulti studii spise vznikaji odbornici na to, jak hazet spolecnosti klacky pod nohy.

0 0
možnosti