Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

roztomilyclovek

24. 2. 2011 14:38
Soudruhu!

Vaše analýza je skutečně velice „objektivní“! Moc jste se snažil. ale 20 let není zase tak dlouhá doba aby se lidem z hlav všechno vykouřilo a nechali e oblbovat takovýmito žvásty. Po válce bylo naše hospodářství sice poškozeno, ale zajisté víte, kdo a jak se tady těsně  po válce choval, kdo si jako válečnou kořist odtáhl vybavení celých podniků, kdo tady zabránil přijetí Marshalova plánu, kdo tady vyplundroval náš uran, kdo zamořil zemi svými poraděnky kteří nás učili jak máme pracovat a také dobře víme, kdo této moci pomáhal, kdo na ní byl závislý, kdo se mohl přetrhnout, jenom aby  té moci mohl sloužit a mnohdy byl papežštější nežli papež, takže i proto jsme pracovali na strojích pamatujících první republiku, na ukicích stála dřevěná lešení aby nám římsy nepadaly na hlavu, to vaše soběstačné zemědělství produkovalo smradlavé mléko a maso smrdící po siláži, pole se meliorovala i na místech kde byla kyselá půda, vše se zasypávalo tunami hnojiv. To vy si ale nepamatujete, že?

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 2. 2011 22:40
Re: Soudruhu!

Uran byl zapotřebí ke společné obraně.

Stroje pamatující první republiku pracují stále, tam kde je to výhodné.

Když potřebovali šetřit komunisté, šetřili na fasádách. Kde šetří dnešní režim, všichni víme. Na důchodcích a nemocných.

Za socialismu bývaly potraviny kvalitnější, to se nedá nic dělat.

0 0
možnosti
PJ

Polička

24. 2. 2011 7:16
Nepíšete pravdu

Lesy za komunistů rychle hynuly. Vzpomeťe si, začalo to Krušnými horami, pokračovalo Jizerkami, Krkonošemi, následovaly Orličky a Jeseníky. Ždárské vrchy a další, měly prognózu přežití do r.2000. Vše se změnilo a začalo znovo růst, po odsíření elektráren po r. 89. Dnes už se může někde začít vyměňovat ošklivý stříbrňák (který se nehodí ani na palivo) tehdy tam dosázený, za dřeviny tam patřící. Řeky, které  byly mnohde jen průmyslové stoky, dnes mají opět život. Viďěl jste třeba Ostravici tehdy a dnes?

Píšete, že naše zem byla zničena válkou. Škody tady byly malé. Západní Německo bylo srovnáno se zemí, podívejte se na dobové snímky. Silně byla poničena i Anglie, Francie, Itálie a další. Jjich ekonomiky šly ale rychleji nahoru, než naše. Soc. zemědělství je mýtus. Na nesmyslně zcelených pozemcích, byla při nasezení většího počtu lidí produkce nižší, než na západ od nás. S ostatními nepravdami polemizovat nebudu. S čím ale souhlasím, je že bychom si půdy měli vážit, a ne ji zabetonovat.

0 0
možnosti
JV

jafava

24. 2. 2011 5:33
Jistě, pane soudruhu, i takto se lze na věc dívat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik