Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

čuk2gek

28. 11. 2011 17:42
Zas jeden patetický blábol

frustrovaného křiklouna co ne-spolknul lejno krále Šalamouna.

A stačí tak málo, d ů k l a d n ě  si přečíst důchodovou reformu a hlavně samostatně přemýšlet v souvislostech jenž leží trochu dál, než mezi vlastním palcem a vlastním nosem.

Nízká produktivita práce za Bismarcka byla kompenzována počtem potomků a krátkým přežitím důchodového věku. /včetně doby kdy "jsme socialismus prakticky dobudovali"/ .

Naopak dnes je to naopak. A druhak, podstatně se zlepšuje naše zdravíčko a prodlužuje se náš produktivní věk, takže solidně roste počet nás, kteří pracujem a podnikáme. Už dávno to není o pouhém přežívání a čekání na smrt.

 poznámka pro mládežníky /fr-motl a další/ : nás ve zlatých padesátých vskutku ve školce učili tu říkanku "Dědeček a babička ujídají z našeho chlebíčka" . Jak jsem to doma řekl, babička se rozplakala, řekla to té holce odnaproti, co nás to učila a byl klid až do léta, kdy nám komanči "vykoupili" pole za 10% hodnoty.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

28. 11. 2011 18:51
Re: Zas jeden patetický blábol

za mladezniky jeste otazku: vyrozumnel jsem, ze uz budete asi v duchodovem veku a jeste podnikate. nekde jsem zde cetl, ze nejaky duchodce rika, ze maji s manzelkou 22 tisic a v zivote si nemohli tolik dovolit jako nyni. Dnesni duchodci maji jistotu, ze penze se prestane vyplacet az jako posledni ze vsech plateb statu. V 90. letech ziskali do vlastnictvi byty  (mame v pribuzenstvu vice pripadu - byty v Praze od OPBH/druzstva do vlastnictvi (80-500 tisic)., tedy dostali byty prakticky zadarmo. Maji to stesti, ze zdravotni pece jeste porad je a to docela kvalitni.

Dokazete si predstavit, ze rada lidi povazuje duchodce za privilegovanou vrstvu a kdyz s narvanymi taskami opousteji nakupni centrum ze se mnohym sviraji pesti?

0 0
možnosti
ES

emeritni samec

28. 11. 2011 16:46
Marné.

Za hloupost nezaplatí důchodci ale ti co poslouchají Kalouska a skáčí mu na jeho moudrosti.Na rozdíl od jeho keců důchodové pojištění je pojištění a je ošetřeno mezinárodními smlouvami.Už dnes se potácí na dolní hranici toho co je nutné proplácet a hrozí žaloby u mezinárodních soudů.Nebude li stát důchody vyplácet musí zkrachovat.Denně slyšíme že sociální stát je přežitek aniž by někdo zdůvodnil proč mimo manipulace s fakty.Problém bude mít mladá generace a to ne proto že je to nevyhnutelné ale proto že se nechali napálit.Sní o tom jak budou podnikat a kupovat nemovitosti tak že budou nezávislí.Nemovitost musíte udržovat a peníze vám sebere,už dnes ji těžko prodáte.Jak je to s podnikáním soudný člověk ví.Tato generace se nechá o všechno okrást a ještě tleská.Dnešní morálka souvisí s úpadkem civilizace a dnešní generaci není co závidět

1 0
možnosti
DK

dakram1

28. 11. 2011 16:57
Re: Marné.

Někdo by měl říct..že ta investice do nemovitosti sice byl skvělý nápad..nic méně na bydlení na důcod bude potřebovat vodné...stočné...el. energii a plyn...tak si mohou ještě ,usí pořídit bioelektrárnu...studnu...a najít zdroj plynu;-€;-€;-€ To jsou ty nebetyčné kecy na které mladí slyší....a já nevím, zda si ve stáří na ně vzpomenou....spíš to vidím tak, že nemáme dost mostů...;-€

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 11. 2011 16:37
a co kdyby se stalo kdyby senioři odešli?

Předpokládám že kvůli tomu by asi stát odvody na důchody nesnížil - čili ty by jsme (jak zaměstnanci, tak i podniky) platili dál a  o těch pár set miliard by se jistě vládní politici ve svých rezortech rádi podělili...:-)

2 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 11. 2011 16:19
Nepochopil jsem z vašeho úvodu, co obsahuje sousloví

"to všecko". Mám na mysli "to všecko", zač může jeden jediný člověk (podle vás zřejmě genius). Že by za dluhy socialistických vlád v době konjuktury? Nebo zač?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 11. 2011 16:16
Mně se "Přesvědč dědka, přesvědč bábu" moc líbilo.

Snad až na trochu extravagantní závěr (tedy: extravagantní pro naši generaci, jinak v reklamách běžný způsob).

Co se na tomto klipu nelíbilo vám?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 11. 2011 16:10
Tvrdíte, že

"Do kategorie důvodů prý patří, podle některých moudrých politiků i

nepolitiků, důchodci. Jsou prý vyžírkami, překáží a nejlepší by bylo je

zlikvidovat."

Kteří politici ("napříč politickým spektrem") něco takového tvrdí? Můžete jich alespoň pět vyjmenovat a konkrétně jejich výroky citovat (nejlépe s datováním a pramenem)?   Děkuji předem za konkrétní odpovědi. Bez nich bych musel i nadále toto tvrzení považovat za nechutný žvejk.

0 0
možnosti
T

torstyn

28. 11. 2011 15:32
Vážený pane vy jste přesně ten ročník

který tomu marasmu (jak píšete) v 50.letech v modré košily napomáhal s slovy Antonína Zápotockého na rtech "Dědeček a babička ujídá nám chlebíčka",tak co si stěžujete na ty co Vás dnes živí jsou jen stejní jako jste byl Vy.

1 0
možnosti
JK

Tetrapiloktomikon

28. 11. 2011 15:36
Re: Vážený pane vy jste přesně ten ročník

Obviňovat paušálně starší lidi z toho, že napomáhali komunismu, je poněkud zavádějící. Část jich také proti komunismu aktivně bojovala, část byla zavřená.. Zjednodušit to na "ročník" je přece dost nespravedlivé. Každý odpovídá sám za sebe a ne za svoji generaci.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

28. 11. 2011 15:21
Autore, netrapte se!

Pokud máte s vlastními dětmi vztahy dobré, není třeba se trápit. Pokud Vaše děti Vám za něco poděkují, pak je vše v pořádku. Vlády přicházejí a padají, kvůli tomu netřeba lamentovat.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 11. 2011 15:16
Víte jenomže ti "senioři"

Také nasekali poměrně dost chyb... třeba jen to že měli příliš mnoho dětí. (Jiný důvod 10 procentní nezaměsnanosti u nás a 20 procentní jinde prostě není, (nemluvě o ohromné přezaměstnanosti ve veřejné správě). (Děti sou vám k ničemu- pokud jsou nezaměsnaní (nebo třeba ve veřejné správě a žijí z daní někoho jiného) tak vám na důchod nevydělávají, naopak jsou jenom náklad navíc k vašemu důchodu...

Náklady na udržení tohohle systému (pracovně-penzijně-zdravotně-sociálního - všechny 3 tvoří celek, oprava jedné části obvykle zničí část další) se blíží na hranici únosnosti.

Co s tím? To nikdo neví. Čínský model společnosti ("když císař řekne, budete pracovat, a když nic neříká dělejte si co chcete a umíte nikdo vás živit nebude) se v Evropě nelíbí (kámen úrazu je že všechny ostatní modely už historicky selhali)

0 0
možnosti
EK

evka2

28. 11. 2011 16:12
Re: Víte jenomže ti

...no tak tohle je síla, to jste fakt vymyslel sám?

V tom případě odejděte

2 0
možnosti