Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No a když se má podporovat rodina (například neodměňovat tolik za natalitu, ale to pastelkovné vyplácet, nebo podpora tří dětí v rodině), tak budou modří a sešívaní řvát, že to je vyhazování peněz z rozpočtu.

Jinak Francie a Anglie si za to můžou historicky samy kvůli svým koloniím. A Německo? Pro ty byli Turci to samé, co pro nás jsou Ukrajinci - levná pracovní síla. Jenže na rozdíl od Ukrajinců, kteří si tu maximálně tak založili nějakou tu mafii a pak odjeli machrovat domů s mercedesem, Turci v Německu zůstali, protože zjistili, že se tam oproti Turecku žije mnohem lépe.

Před časem jsem se pohádal s nějakým Němcem (po internetu). Nějak se domáknul, že jsem Čech, tak začal machrovat, že bez nich bysme byli nic a podobně. Tak jsem mu řekl, že aspoň nemáme dva miliony Turků (ano, je to svým způsobem rasismus, ale o co mi jde, je to, že) - okamžitě zmlknul. Řekl, že to ví, že je tam nechce a odpojil se.

V Německu je holt taková nálada. Jak bylo řečeno v seriálu 'Jistě pane premiére', Němci drží hubu, aby byli přijati zpátky mezi lidskou rasu.

Ale jak dlouho jim to vydrží? Během století válek v Evropě se bojová technika a znalosti války vyšperkovaly do takové úrovně, že na světě momentálně není kultura, která by byla schopná se postavit bohatému severu (alias NATO+Rusko) v otevřeném symetrickém konfliktu.

Rasová nenávist během středověku byla na extrémní úrovni (Maurové, Židé a víceméně všecky národy Evropy si mezi sebou nerozumněli, tak se nesnášeli). Jenže tento druh samoregulace se rozpustil v nové éře globalizace. S rostoucím pokrokem bylo levnější a levnější dovážet pracovní síly kvůli většímu zisku. Začalo to otrokářstvím v patnáctém století a končí to dovozem Turků do Německa (přitom Němci tohle strašně dlouho neprovozovali). To, kvůli čemu Německo vyvolalo první světovou válku (nemělo kolonie), se stane jeho zhoubou, pokud nezačnou vyhlazovat národy ve stylu druhé světové. Co myslíte, co si Němci vyberou?

0 0
možnosti

Video si nemůžu pustit, jelikož mám mobilní net, ale viděl jsem jich dost. A naprosto sdílím Vaše obavy. Mám nějaké zkušenosti s německými turky a musím konstatovat, že problém nevidím ani tak v náboženství, jako v naprosto rozdílné kultůře. Militantních islamistů je zlomek procenta, obstarají ale 95% titulků v novinách. Podle mne je důležité zastavit příliv nových přistěhovalců a hlavně se upřít na integraci stávajících. Už se nedá říct, že jsou to přistěhovalci, je to 2-3 generace. Část je dobře integrovaná, bohužel je velmi mnoho takových, co mají s integrací potíže. A je potřeba zrušit kondomy, :-)

0 0
možnosti
Foto

Chápu. že nemáte rád Kalouska. /Mám s ním rovněž problém/. Nicméně, pokud jste včera zaregistroval média, tak schodek rozpočtu je v polovině roku nějakých 29 mld Kč, tedy výrazně níže, než se předpokládalo. 

Nazývat jej proto ekonomickým nedoukem je z tohoto pohledu poněkud krátkozraké. Před ním byli třeba B.Sobotka, který dokázal rozházet všechno, co mohl.

Opakuji, neposuzuji Kalouska jako člověka, ale výsledek jeho práce. A ta je - ve srovnání s jeho předchůdci - výrazně lepší.

2 0
možnosti

Počkáme si na konec roku. On totiž rozpočet vždycky dost pohubne, když se přiblíží vánoce...

1 0
možnosti

Karma!

Proti tomuto nebezpečí v rámci diskusí brojím tak často, že si ze mě pravdoláskařští diskusní kolegové dělají legraci. Obávám se však, že jejich vnuky ten smích přejde. Tím neříkám, že si to přeji. Každý sice je tak trochu rád, když může říci, že byl dobrým prorokem a že na jeho slova došlo, avšak v tomto případě je ve mně deset kilo ješitnosti člověka, který by se pyšnil tím, že odhadl pravý stav věcí, ale celý kilogram osoby, která Evropě přeje to nejlepší. Takže bych byl opravdu rád, kdybych se mýlil, leč obávám se, že mám pravdu. A pan autor také.

1 1
možnosti

Oprava_ Je ve mně deset deka ješitnosti, nikoli deset kilo. Tím omylem jsem převrátil smysl svého příspěvku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik