Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

obr Kolodej

29. 11. 2011 22:01
Problem je v tom,

Problem je v tom, ze nemecti nacionalni socialiste bojovali az do konce. Mohli byt tedy porazeni, pronasledovani a souzeni. Nekteri z nich dokonce skoncili na sibenici.

Cesti komousi kvuli sve hroutici se ekonomice od moci vcas utekli, (coz nijak nesnizuje statecnost disidentu a studentskych vudcu)  tak se jim skoro nic nestalo.

A tak zde ted mame tu nesmyslnou situaci, kdy nacek zamava praporem s hakenkrajcem a jde do vezeni, ale komunisticti zlocinci klidne mavaji vlajkou se srpem a kladivem, sedi v parlamentu, zakladaji blogy, nebo dokonce ve sve naproste zhovadilosti podavaji zaloby proti svym byvalym obetem.

0 0
možnosti

JaromírP.

30. 11. 2011 8:22
Re: Problem je v tom,

Rozdílů mezi německými nacisty a českými komunisty je mnoho. Např., že německý nacismus vyvolal II. světovou válku, vojensky napadl většinu států Evropy, kde páchal průmyslovou vyhlazovací politiku (holocaust atd). Komunismus u nás je důsledkem II. světové války, kterou komunisté nerozpoutali. Zrovna tak jako komunismus v SSSR byl důsledkem I. světové války, kterou též komunisté nerozpoutali. Lidé potom u nás volili komunisty, protože věřili v lepší budoucnost. Komunisté zde zavedli represivní režim a jeho zločiny je nutné odsoudit, ale srovnávat jej s nacismem (alespoň u nás) je demagogické. Zrovna tak je vrcholem demagogie vyznamenat loupežné kriminální vrahy jako odbojáře a ohánět se válečným stavem v letech 1948 - 1989. Takovou demagogii se nedovolili ani komunisté (alespoň u nás).

0 0
možnosti

krllo1

29. 11. 2011 21:25
To by pak do vězení musel Nečas, Vondra, John.

To by byl úplný chaos bez těchto titánů.!!

1 0
možnosti

Bouše

29. 11. 2011 17:00
Zajímalo by mě, jak by autor hodnotil situaci,

kdyby odbojová skupina za druhé světové války "zlikvidovala" civilního pokladníka gestapa za účelem získání prostředků na odbojovou činnost. Také by to byla sprostá vražda, nebo součást boje za osvobození? :-P

1 0
možnosti

Gaspard

29. 11. 2011 17:07
Re: Zajímalo by mě, jak by autor hodnotil situaci,

Co pokladníka gestapa, ale i takového vesnického starostu, protože "spolupracoval s Němcema". Ta spolupráce s Němcema byl daná zákonem a některý z partyzánů si prostě jenom vyřizoval osobní účty.

3 0
možnosti

Gaspard

29. 11. 2011 16:37
Supér!

Všechny ještě žijící komunističtí partyzáni, kteří někoho zabili, všechny ty komunisty, co je vyznamenávali a posílali do škol na besedy apod. způsobem je adorovali zavřít buď za vraždu nebo schvalování tr. činu!!! A ani bychom nemuseli rušit KSČM, oni by jim všechny členy pozavírali ;-D

2 0
možnosti

Gaspard

29. 11. 2011 16:39
Re: Supér!

-komunistické partyzány-

0 0
možnosti

Deratizátor vulgo Krysařík

29. 11. 2011 11:54
To byli ti "hrdinové"

kteří se přihlásili do armády jen kvůli tomu, aby získali občanství a hned s vypršením závazku jejjich boj proti komunismu prudce polevil? "Hrdinové", kteří byli stíháni za kriminální delikty,  které se trestají všude v civilizovaném světě? "Hrdinové", kteří aby získali luxus, který naprostá většina ostatních lidí v tomto státě ani nepoznala, a kteří kvůli tomuto neváhali važdit? Chápu že pro spoustu dnešních salónních "komunistobyjců", jejichž vzorem je korupcí prolezlá současná politická scéna je toto normální spůsob života, ale troufnu si říci, pro naprostou většinu ostatních, slušných a morálně žijících lidí, je tato epizoda jen dalším důvodem k znechucení. Stejně jako politik, který měl tolik drzosti, že tyhle vrahy veřejně vyznamenal. Ironií za přínos pro boj za prosazování lidských práv.

13 0
možnosti

blackworld

29. 11. 2011 12:45
Re: To byli ti

Co si soudruh deratyzator předstvuje pod pojmem ,,komunistobYjci"?

2 0
možnosti

Deratizátor vulgo Krysařík

29. 11. 2011 10:59
Ve světle dnešních událostí to už tak zavrženíhodné není.

Jistě by se dala najít nějaká polehčující okolnost. Například že díky režimu neměli chudáci odbojáři na luxusní prádlo, vybavení bytů či rychlé motorky. Proto si museli pomoci způsobem, který je každému znám.

6 0
možnosti

Pulp Fiction

29. 11. 2011 11:14
Re: Ve světle dnešních událostí to už tak zavrženíhodné není.

Rychlé motorky, myslíte třeba Yamaha YZF-R1? Tak vás musím uklidnit, ty v té době fakt nebyly.

1 0
možnosti

jirka1965

29. 11. 2011 10:48
Vy to úžesně motáte dohromady.

Je hezké, že jste si dal tu práci a opsal nám některá ustanovení trestního zákoníku. Je ale dost těžké se v tomto orientovat, když ten zákoník je účinný tuším dva roky a Vy do toho motáte případy staré téměř 60 let. Zákaz retroaktivity je dost podstatná věc, o které jste pomlčel. Použít současného zákoníku na 60 let staré věci by šlo pouze v případě, že by ten současnější byl milosrdnější a možným pachatelům by hrozil nižší nebo žádný trest. Víte vy motáte věc jakéhosi vyjádření sestry bratrů Mašínů, ale nepochopitelně se odkazujete na vraždu, zabití, neoznámení trestného činu atd., tedy o skutcích, které se podle těch vašich paragrafů nikdy projednávat nebudou.

1 0
možnosti

JaromírP.

29. 11. 2011 10:52
Re: Vy to úžesně motáte dohromady.

Tak si článek přečtěte ještě jednou. Třeba jej pochopíte.

6 0
možnosti

JaromírP.

29. 11. 2011 10:43
Výborně napsáno

R^ Naprostý souhlas

6 0
možnosti

Pulp Fiction

29. 11. 2011 10:52
Re: Výborně napsáno

Nejste vy příbuzní???

1 0
možnosti

defi

29. 11. 2011 10:41
souhlasím s článkem

jen bych asi nepodával trestní oznámení na paní Mašínovou, jejíž chování vzhledem k příbuzenskému vztahu lze pochopit, ale spíš na pana Vondru a jiné politické kreatury, které pod vidinou zisku volebních preferencí oslavují vrahy.

7 0
možnosti

oldiess

29. 11. 2011 10:55
Re: souhlasím s článkem

Jestli jsme si raději neměli ponechat jako premiéra soudruha Fischera;-D

1 0
možnosti

petrph

29. 11. 2011 10:27
naše zákony jsou napsány příšerně

Kdybych začal u toho par.368, Neoznámení trestného činu - tady by asi neškodilo doplnění "dosud nenahlášeného trestného činu".Protože v tomto znění zákona by vlastně  měl být  odsouzen každý "Kdo se hodnověrným způsobem dozví že byl spáchán" - tedy například když se o tom dozvěděl v médiích v době když už policie vyšetřuje a nešel to hned dohlásit. A pevně doufám, že se celé znění zákona rozumí "v době platnosti tohoto zákona"-a nemůže být tedy kdokoliv souzen za neoznámení svých vědomostí ze školy -třeba o vraždě svatého Václava nebo Caesara...Druhá věc je že občan  ani nemůže vědět že byl právně spáchán ten či onen trestný čin -tuto kvalifikaci navrhuje až prokuratura a pravomocně o ní rozhodne soud.Takže správně by mělo znít "pokud má podezření".

Jen zdánlivě to s Mašíny nesouvisí-když ani dodnes u tak jasných případů jako jsou Mašíni nedovede režim sjednotit právo s morálním vědomím národa-pak  celý jeho právní řád stojí za bačkoru

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik