Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

2. 3. 2012 10:26
Jen maličkost

Zhoršení výhledu se - alespoň v rámci Evropy (nejen EU) - týká úplně všech.  N e n í   to specifikum ČR.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

2. 3. 2012 8:51
Konkrétne k tým prepusteným úradníkom.

Je to len smiešne gesto hodené ovciam.

Má sa jednať o 2 500 ľudí. Celkový počet úradníkov je 300 000. Oficiálne údaje síce uvádzajú číslo asi 250 000, ale tam nie sú účelovo započítané niektoré pozície. Pod pojmom "úradník" sa nemyslí zamestnanec štátneho sektoru ako učiteľ, zdravotník atd. Je to proste človek sediaci na úrade.

Toto Kalouskove "zeštíhlení státní správy" je fakt komédia. Dá sa to dosiahnuť prepustením úradníkov v "důchodovém věku" a zrušením tabuľkových miest, ktoré nie sú obsadené. Pripočítajme si ešte "presunutie" ľudí na iné miesta štátneho sektoru, kde ich práca samozrejme zase bude úradnícka.

Proste klasický oblbovák. Vy si pritiahnete opasky až na doraz a aby ste nepovedali, škrtať sa bude aj u nás. Možno mu to nejaký jouda aj žerie.:-/

2 0
možnosti
JB

marx

2. 3. 2012 8:33
Karma

a hlavně  mohlo to být i tvrdší.[>-]

0 0
možnosti
JC

Jarcho

2. 3. 2012 8:33
V pozadí je snaha zlikvidovat ČOI.

Vůbec nejde o snižování stavu úředníků. Ve skutečnosti jde o snahu zlikvidovat ČOI.

ČOI poslední dobou velmi efektivně postupuje vůči velkým a mocným obchodním řetězcům. Dokud honila jen Vietnamce a drobné hospodské za drobné šizení, byla chválena, protože sice lidem moc nepomáhala, ale dobře odváděla pozornost a zlobu davu.

Když teď však opakovaně a velmi účinně zasáhla proti mimořádným lumpárnám velkých obchodních řetězců, je nutno s ní zatočit, což pan ministr chce provést částečným rozprášením a včleněním zbytku do celní správy (to je naprosto absurdní - když už, tak by měla být spojena s ČZPI nebo s hygienou). Nepochybuji o tom, že zadarmo to není.

S tím souvisí i zveřejněný záměr omezit hygienickou službu, která také šlape řetězcům na paty a jejíž laboratoře jsou schopny odhalovat vpravdě zločinné jednání prodejců potravin proti nám, nakupujícím občanům.

2 0
možnosti

knight74

2. 3. 2012 8:56
Re: V pozadí je snaha zlikvidovat ČOI.

Ano,proti velkým rybám se v našem Kocourkově tradičně nic podniknout nesmí!Viz.hospodářské kauzy!

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik