Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Cochis

9. 1. 2012 22:04
samozvaní spasitelé

Když se sejde 7 lidí u piva a rozhodne se spasit svět, nemůže to dopadnout jinak. Aniž by dotyční pánové vzali v úvahu realitu, prostě určili termín (patrně podle toho jak měli zrovna čas) a stanovil termín akce, kterou velkohubě nazvali celostátní konferencí s tím, že případné účastníky vyzvali ať seženou prostory. Skutečně promyšlený přístup lidí s jasnou vizí. To, že je připraveno nějaké Fórum alternativ velkopansky dotyční pánové pominuli a ještě mají drzost napadat organizátory této akce (kteří narozdíl od nich mají za sebou i konkrétní akce a vyvíjí činnost delší dobu), že jim záměrně svým termínem nabourávají jejich "konferenci".  Jejich představa je postavená na myšlence, že zavelí: Přijeďte za mnou do Prahy, tam mi zajistěte prostory a já vás sjednotím. Na takové blouznění nemůže příčetný člověk přistoupit a ve skutečnosti tito pánové pouze torpédují skutečné iniciativy a de facto pomáhají současné vládě otrávit občany a odradit je od skutečných aktivit.

0 0
možnosti
PS

Paul S.

10. 1. 2012 17:36
Re: samozvaní spasitelé

Jiří Baťa-Citát: "Hodlám psát o všem, co považuji za nutné, prospěšné a důležité. A především o tom, co zajímá či je prospěšné pro většinu občanů naší společnosti. A není too zrovna málo."

Pokud už chcete psát ve prospěch většiny občanů. informujte se nejdříve Jirko o skutečnostech a faktech, než začnete kriticky psát, co VY "považujet za nutné".

Bohužel právě takovéto články, - ačkoliv snad v prvopočátku mohly být míněny i dobře - jitří nálady ve společnosti.

0 0
možnosti
NN

noneno

6. 1. 2012 1:03
Vlasta

Vpodstatě souhlasím s tím, že musíme stále pracovat více, neboť peníze, které za svou práci dostaneme jsou v zápětí znehodnocené. Peníze podložit zlatem už nepůjde - došlo by totiž jen k dalšímu znehodnocení!! Daleko optimálnější je vytvořit jednotnou SMĚNU a to energetické náročnosti (dále jen EN) a současně zavést jen dvě daně: Daň z EN produkce a daň z EN spotřeby. jednotkou by pak byl 1 KJ (kilo joule) a odvozené jendnotky. Jestliže někdo vyrobí  s EN = 1000 KJ a přidá si k tomu libovolně jakékoliv KJ (na pokrytí své spotřeby), řekněme 30 % , tak cena produktu bude 1300 KJ. Když si pak někdo koupí tento produkt zaplatí plnou cenu = zaplatí dotyčnému i 300 KJ na nákup jeho EN spotřeby. Ovšem dotyčný výrobce musí odvést například 10 % z EN = odvede 130 KJ. Ty budou uloženy do STÁTNÍHO ROZPOČTU. Současně musí výrobce odvést dań z energetické náročnosti produkce a ta bude určena podle zásad (které se budou dohadovat mezi zástupci lidu - podle priorit státu) . Pokračování následuje:

0 0
možnosti
NN

noneno

6. 1. 2012 1:29
Re: Vlasta

Dotyčný tedy odvede dalších 10 % z 1000 kJ = 100 KJ; celkem mu tedy zůstane na jeho spotřebu 300 - 230 KJ = 70 KJ

Protože stát současně nastaví meze - průměrné spotřeby EN  a to spodní hranici (danou tím, jaká je potřeba EN pro běžný život = energie, voda, nájem, jídlo, cestování) například  80 KJ/ člověkoden, tak se stane, že dotyčnému stát dorovná 10 KJ, pokud ovšem bude jeho činnost podporovaná státem. Budu-li mít "nad spotřebu" zaplatím vyšší daně, což bude spravedlivé - k vůli čerpání zdrojů. Systém bude stát  provozovat elektronicky. Něco vyprodukuji - zapíšu EN (v KJ)na zdroje + EN (v KJ) jako svůj zisk. Tento zisk pak budu směňovat tím, že budu mít kartu, kterou si "dobiju" a na tuto kartu si budu moci buď vybrat peníze, anebo s ní budu platit svou spotřebu, výběrem se objeví částka, kterou pak zdaním jako spotřebu. Nákup produktů a zdrojů k podnikání budu muset zásadně činit přes kartu. Vtip je v tom, že všichni budeme šetřit zdroje, bankéři nebudou vytvářet dluhové peníze.

0 0
možnosti
VM

Snowwily

5. 1. 2012 14:53
jen vás chci upozornit Baťo, že

dle § 310 TrZ, je vaše počínaní trestným činem.

0 0
možnosti
NN

noneno

6. 1. 2012 2:00
je třeba se vyvarovat naplnění § 310

§310Rozvracení republiky(1) Kdo v úmyslu rozvrátit ústavní zřízení, územní celistvost nebo obranyschopnost České republiky anebo zničit její samostatnost se účastní násilných akcí proti České republice nebo jejím orgánùm, bude potrestán odnětím svobody na osm až dvanáct let, pořípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku.

(2) Odnětím svobody na dvanáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku, nebo výjimečným trestem bude pachatel potrestán,a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,

b) zpùsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt,c) způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu,d) způsobí-li takovým činem závažné ohrožení mezinárodního postavení České republiky, nebo

e) spáchá-li takový čin ve stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.3) Příprava je trestná.

 Holešovská výzva zásadně nemá za cíl rozvrátit ústavní zřízení. Má za cíl Nápravu věcí veřejných!!!

0 0
možnosti

dva mraky

5. 1. 2012 0:36
problem je i v lidech

Podle me ve skupine vetsi jak osm deset lidi uz je vzdy jedno hovado, ktere zacne hrabat na vlastni pisecek, tot cesky problem v kostce...

0 0
možnosti
LC

jáša

5. 1. 2012 0:23
Pokuď se

samotní občané nerozhodnou ve své většině vstoupit do politických stran a tam příspět svými hlasy k pročištění programů a reprezentantů stran, kteří nejsou hodní je zastupovat , tak se ničeho nedosáhne. To v první řadě. To ale nestačí , je třeba respektovat dohody mezi jednotlivými stranami , i když se jim moc nehodí ,a vytvořit a údržet vzájemnou důvěru , bez které není možné cokoliv  smysluplného vytvořit. Toto co jsem napsal je ale ještě hodně daleko.

0 0
možnosti
PB

digitaaalek

4. 1. 2012 23:18
Utoky

Jedine pumove utoky, to je cesta. Takoveto tlachani je cesta k nove politicke strane a ziskani podilu na moci v tomto prohnilem state.

0 0
možnosti

Ottis300

5. 1. 2012 0:09
Re: Utoky

Hrdino, podepište se jménem!

0 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 1. 2012 22:49
Jakékoliv změny

nejsou možné bez zavedení přímé (polopřímé) demokracie.

-

 !! http://www.hzpd.cz/otazky-a-odpovedi#o1 !!

0 0
možnosti
RH

Kruton

4. 1. 2012 23:14
Re: Jakékoliv změny

Opravdu věříte, že to je cesta? ;-D

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 22:48
Já těmto hnutím nerozumím

Vždyt ve skutečnosti lidé nejsou schopni žádné změny a ochotni něco udělat. Co chtějí prosadit? Změnou vlády se nic nezmění, protože všechno s čím jsou nespokojeni, jsou důsledky špatných kroků i jednotlivců.

1 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 1. 2012 22:51
Re: Já těmto hnutím nerozumím

Já jim rozumím (odkaz výše).

1 0
možnosti