Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemesiss

13. 9. 2010 20:30
...a zřejmě vás ta bota kopla do toho, čím myslíte...

...takže lepší je nedělat nic a dál vyplácet sociální dávky, než se o něco pokusit...ono je to vlastně zbytečné, protože u nás je všechno v pořádku, všichni nezaměstnaní jsou ze své situace nešťastní, rádi by pracovali a nemohou, nikdo nebere dávky neoprávněně, stát má plno peněz, které je nejlepší rozdělit mezi tyto opory společnosti atd...Rv...a proč se rekvalifikovat nebo vzdělávat, lepší je předem všechno vzdát...Rv8-o

0 0
možnosti

Jay6

12. 9. 2010 12:04
Populismus bez hranic!

Vytvoření jednoho místa v oblasti veřejně prospěšných prací přijde asi na 10 tisíc měsíčně. Je to pracovní místo jako každé jiné. Zaměstnanec musí být pojištěn, musí mu být stanovena délka a náplň práce, někdo ho musí úkolovat a kontrolovat výsledky jeho práce. Musí být vybaven pracovním oděvem a ochrannýmí prostředky. Musí být placen. Jinak nejde o veřejně prospěšné, ale o nucené práce. Ty skončily někdy v předminulém století a používaly se pro zločince. Máme půl miliónu nezaměstnaných a na pracovních úřadech je volných 36 tisíc pracovních míst. Měsíční rekvalifikace přijde u renomované agentury také asi na 10 tisíc měsíčně. Studium stojí peníze i když si to současní i minulí absolventi škol odmítají přiznat. Zajistit veřejně prospěšné práce, rekvalifikační kursy či studium pro 460 tisíc nezaměstnaných by přišlo státní pokladnu a nás všechny nejméně na 55 miliard korun ročně! Absolventi škol a také rekvalifikačních kurzů navíc nikdo nezaměstná. Chybí jim totiž potřebná praxe!

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

12. 9. 2010 10:08
he ?

"... nezamestnani za nic nemohou ..." to jako ze lojza netahlo z horni dolni, ktery ma nedokoncenou zakladni skolu, k remeslu je levej, hakovat od slunka do slunka za minimalni mzdu se mu taky nechce, a nejake stehovani za praci pro nej zni hur, nez ze v mistni putyce dojde pivo, vlasten za nic nemuze a my vsichni ostatni, kteri jsme pro svoji lepsi uplatnitelnost na pracovnim trhu udelali co bylo v nasich silach, mu mame bez reci vysypat kazdy mesic x tisic na davkach, protoze chudak lojza je vlastne obet ?

0 0
možnosti

BlackGee

13. 9. 2010 4:11
Re: he ?

Takže v republice máme 500 tisíc lidí jménem Lojza Netáhlo? Ty si snad vypad Nečasovi z prdele, ne?Rv

0 0
možnosti

crupier

12. 9. 2010 9:31
No to je fakt hrůza,

požadovat po lidech, kteří se v danou chvíli nejsou schopní sami uživit a chtějí, abychom je živili my ostatní, aby se neváleli doma u televize, ale aby si zvyšovali kvalifikaci nebo nafasovali metle a šli někam uklízet. Je potřeba skoncovat s přesvědčením mnohých, že i když nic nedělají, někdo má povinnost jim zajistit slušnou životní úroveň.

0 0
možnosti

silný kuřák

12. 9. 2010 9:53
Re: No to je fakt hrůza,

Jeví se mi, že nerozumíte psanému textu. Asi byste měl problém s absolvováním školy i ve Vašem věku.

0 0
možnosti

petrph

11. 9. 2010 20:28
zase další vejvar pro kamaráčofty

Úřadem nařízená rekvalifikace nezaručuje získání práce, ba dokonce že bude uchazeči užitečná. V konečném důsledku to může znamenat že úřad zaplatí spřátelené edukační firmě balík za přednášku na kterou nažene všechny nezaměstnané. A ta přednáška může být z pohledu rekvalifikace o čemkoliv. Od základů práce s PC přes základy managementu, jak podnikat, až k čerpání fondů z EU...

0 0
možnosti

Majkyho_pupik

11. 9. 2010 19:27
Tak ODS je pro vyssi podnikatelskou tridu?

to sem netusil ze u nas mame cca 35% dospele populace prislusniku vyssi podnikatelske tridy. jaka to bohata zeme;-D

0 0
možnosti

uchrunda

11. 9. 2010 19:36
Re: Tak ODS je pro vyssi podnikatelskou tridu?

35%??? Jak si na to přišel?

0 0
možnosti

uchrunda

11. 9. 2010 19:13
Výborně

napsáno! Karma! Teď tady začne kvikot těch co v životě ještě nemákli a živí je papínek! Podle nich je každej nezaměstnanej darebák ,kterej nechce makat!

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik