Turecko vojensky atakovalo Schengenskou hranici a Evropa mlčí

Nevím, má-li Evropa ještě šanci ubránit se dlouhodobé turecké partyzánské válce, ale dnes byl vojensky napaden členský stát NATO - Řecko. Ne partyzánsky, ale čelně. A Evropa i NATO mlčí.

Turecko v posledních letech Evropu vydírá a destabilizuje. A Evropa mu neustále ustupuje. O genocidě Arménů Turky se nesmí téměř hovořit, protože to Turky rozčiluje. Přitom šlo o vyvraždění přibližně 1,5 milionů lidí. A to mají Turci na svědomí i "menší" genocidy, konkrétně v Řecku a v Iránu. Už více než 45 let Turci okupují Kypr, kde existuje pouze jimi uznaná Turecká republika severního Kypru.

 

V současnosti pak Evropa nedokáže jasně, zrozumitelně a důrazně vyjednat reálnou podporu Kurdům. Neváhali jsme využít kurdské síly při boji proti Islámskému státu. Byla to dobře rozehraná situace pro důrazné zastání se Kurdů jak v Damašku, tak v Ankaře. Ale Evropa i USA na Kurdy zapoměly. Samospráva Kurdů by přitom mohla pomoci v konečném důsledku i Turkům, protože by bylo za Kurdy s kým oficiálně jednat, bylo by možno používat podporu - i sankce. Prostě by se Kurdové stali reálným partnerem s vymezenými mantinely.

 

Dnes Turecko, člen NATO, používá podle dostupných zpráv vojenské síly k proražení hranice jiného členského státu - Řecka. A Evropa zase mlčí. Abychom se nepromlčeli k velkému konfliktu v nedaleké budoucnosti...

Autor: Jiri Kucera | neděle 8.3.2020 17:59 | karma článku: 42,76 | přečteno: 1959x
  • Další články autora

Jiri Kucera

Zrušíme už konečně tajné volby?

27.5.2020 v 18:48 | Karma: 44,05

Jiri Kucera

Sejme koronavirus Andreje Babiše?

6.3.2020 v 17:22 | Karma: 22,88