Titul "Král hrdlořezů" získal františkánský mnich

Dnes v noci uplyne 76 let od soutěže o Krále řezníků v ustašovském koncentračním táboře Jasenovac. Vítěz se v klidu dožil v USA požehnaného věku 92 let. Byl to nedostudovaný katolický kněz, františkánský mnich, pan Petar Brzica.

Hned úvodem je nutno přiznat, že se nezpochybňuje samotné vítězství pane Brzici, to je jisté. Jen je v odborných kruzích často silně akcentován názor, že 1360 podřezaných lidí za jedinou noc jediným člověkem je patrně nadnesený údaj. Reálnější se jeví 700-1100 zavražděných osob.

O titul se vedl tvrdý boj hned od úvodních minut soutěže. Pan Brzica nasadil vysoké tempo, ale dlouho se jen pomyslně díval na záda závodníkovi Milanovi Friganovičovi. Nože na snopy, tzv. srbosjeky, se míhaly vzduchem, rozřezávaly hrdla především srbských mužů, žen a dětí spolehlivě, soutěž gradovala. Pak pan Friganovič uzřel v zástupu na smrt čekajích koncentráčníků známého Srba ze své vesnice, pana Vukasina. V tu dobu stále vedoucího muže soutěže pohled na stoicky klidného starého muže rozzuřil, ztratil klid na soutěžení a začal se panu Vukasinovi věnovat mimořádně. Starý muž nechtěl poslechnout příkazy závodníka Friganoviče, a ten tak postupně odřízl svému nedávnému sousedovi jedno ucho, druhé ucho, nos, vypíchnul mu obě oči, pak mu vyřízl z těla srdce a konečně ho podřízl, jak sám později uváděl, pěkně od ucha k uchu. 

Díky tomuto zdržení pana Friganoviče zvítězil tedy bigotní katolík, věřící v Boha, Ducha svatého, neposkvrněné početí Panenky Marie a vzkříšení Ježíše Krista, student katolického bohosloví a františkánský mnich, pan Petar Brzica. Odměnou za skvělý výkon mu byly zlaté hodinky, grilované selátko a další pěkné upomínkové předměty.

Pokud se ptáte, jak je možné podobně nadstandardní vraždící výkony podávat bez tréninku, tvrdého tréninku, tak ten samozřejmě byl. A jaký! Podřezávalo se dnes a denně, sekaly se hlavy, upalovalo se za živa, ženy po porodu se nechávaly zemřít hlady vedle mrtvých tělíček jejich novorozenců, patrně s otázkou v myslích dozorců "sní to, nebo nesní?"

A pokud si říkáte, jakpak byli tito pánové po válce potrestáni, tak nijak. Vítěz této "olympiády vrahů" se stal, jako "bojovník proti komunismu?!" spokojeným občanem USA, který nikdy nereflektovaly na žádosti o jeho vydání.

Zajímavé informace o panu Brzicovi, Friganovičovi a nebo panu Dinko Šakićovi, který pověstnému koncetráku velel, vám odhalí google. Pokud někoho z vás napadne, že mezi postupy komunistů soudruha Pol-Pota a katolickými Ustašovci existuje jistá podobnost, a že komunista i katolík 20.století mohl být odporné, krvežíznivé sadistické monstrum, napadne vás totéž, co mne.

 

Autor: Jiri Kucera | úterý 28.8.2018 18:40 | karma článku: 30,59 | přečteno: 1606x