Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Skvělá práce prezidenta Zemana

Rozkolísaná budoucnoust Babišovy vlády je částí plebsu i hlav pomazaných dávána za vinu postupu prezidenta. Protože se k tomuto názoru připojil i předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, kterého si vážím pro jeho názory...

... z jiných kauz, nedá mi to nereagovat. Protože ten můj pohled je diametrálně odlišný. Nejde mi o personálie, stejný pohled bych měl i v případě, že by prezidentem byl pirát Bartoš, což je pro mne opravdu pekelná představa.

 

 Chyba rozhodně není v prezidentovi. Chyba je v Ústavě. Velmi jsem podporoval přímou volbu prezidenta republiky a jsem zcela spokojen s tím, jak svůj mandát vede Miloš Zeman. Nesouhlasím s ním přitom možná ve 3/4 jeho "silných" vyjádření. Jde mi o celkové směřování výkonu funkce, chápání toho, jak má přímo volený prezident vystupovat vůči vládě, parlamentu, senátu. Zde Miloš Zeman odvádí velmi těžkou práci, protože k nevůli mnohých nekompromisně pracuje na tom, aby vykolíkoval podstatně větší manévrovací prostor svému úřadu. A já mu za to tleskám! Pokud se mu to podaří, sladké ovoce jeho dřiny ocení spíše jeho nástupci, než on sám. 

 

Ústava byla sepsána v době, kdy prezident přímo volen nebyl. Jeho nynější mandát, a mandáty prezidentů budoucích, mají však zcela jinou váhu. Velmi bych podporoval zrušení Senátu jako takového a přenesení jeho kompetencí na úřad prezidenta. Pro stádo zemanobijců zdůrazňuji ještě jednou NA ÚŘAD PREZIDENTA. Takovou změnu by totiž MZ již neochutnal, do konce jeho mandátu to nelze stihnout. 

 

V konkrétní kauze Staněk - nemám iluze o nikom ze zúčastněných. Ale jasným viníkem nastalé situace a také tím, kdo patrně skončí jako totálně poražený je Hamáček a socani. Během pár desítek hodin, bez jakéhokoliv vysvětlení, Hamáček otočil a z podpory svého ministra Staňka udělal veletoč k jeho odstřelení. Co tím proboha socani mohou získat? Poslední zbytky jejich voličů se jen těžko rekrutují z řad těch, kteří po odvolání  Fajta kvičeli rudí vzteky. Staněk není žádný lumen, takže i po tom veletoči se dalo "zabodovat" silným jménem jeho nástupce. Osobností široce respektovanou v prostředí, které má z pozice ministra vést. Ovšem socani řekli rozhodné NE  a vytáhli z kloboučku neznámé jméno nějakého středoškoláka.

 

 Snad žádná sázková kancelář by v ten moment nevypsala byť nejnižší kurz na to, že Miloš Zeman tu nicku jen tak podepíše. A opět - já osobně to velmi kvituji. Zcela mi konvenuje postup prezidenta, který, pokud není přesvědčen o správnosti volby politické strany, odmítá podepsat a stát se tak spoluzodpovědným. To je právě to, pro mne tak důležité, vykolíkování prostoru úřadu prezidenta naší republiky. 

 

 

 

Prezident nesmí být v současnosti - a to ani výkladem Ústavy člověkem tak erudovaným, jako je Pavel Rychetský - nucen podepsat nominaci člověka, s nímž bytostně nesouhlasí. Důvody NEJSOU podstatné, to je již personálie, jde mi o princip. Očekávám v budoucnu stejný postup u jiných prezidentů a jiných ministerských nominantů. Očekávám i v budoucnu aktivní, sebevědomé prezidenty, kteří pověří, třeba se skřípání zuby, sestavením vlády jako prvního vítěze voleb, i kdyby to byl nacista či komunista, pirát či bývalý estébák, ale pak mu do toho budou házet vidle kdykoliv budou mít dojem, že se vítěz voleb nechová k řízení státu zodpovědně a upřednostňuje před zájmy republiky zájmy svého politbyra. 

 

Proto patří můj velký díky za odvahu současnému pánu Hradu, který svou úmíněností, tvrdohlavostí, sebestředností a bůh ví čím ještě dělá pro své nástupce černou, mnohými nenáviděnou, ale nesmírně důležitou práci. Jsem velmi rád, že pánem Hradu v těchto dnech je právě Miloš Zeman. 

Autor: Jiri Kucera | sobota 6.7.2019 9:18 | karma článku: 48,14 | přečteno: 24194x
  • Další články autora

Jiri Kucera

Všude ho vyhazovali, až u A-Z Kučera, s.r.o. si ho váží

Pan Karel si prošel tím, čím mnohý začínají muž po ukončení studií. I když absolvoval s červeným diplomem a při škole měl dostatek praxe, díky přestěhování z Prahy do Hradce Králové neměl začátky jednoduché.

28.2.2020 v 13:58 | Karma: 11,02 | Přečteno: 489x | Diskuse| Společnost

Jiri Kucera

Soudce Šariu doplní asi soudce Lynč

Devětadvacetiletý německý občan Maurice P., žijící v městě v hesenském městě Volkmarsen, řekl prý sousedovi při nasedání do svého Mercedesu: "Brzy budu slavný."

25.2.2020 v 11:45 | Karma: 40,16 | Přečteno: 1760x | Diskuse| Ostatní

Jiri Kucera

Já Slovákům nezávidím vůbec nic

Prý máme Slovákům co závidět, pokud jde o politiku. Předkládám vám níže fragment programu politického subjektu SME RODINA, který za pár týdnů bude spolurozhodovat o osudu Slovenska a je považován za součást slovenské "nové doby".

20.2.2020 v 8:24 | Karma: 32,15 | Přečteno: 1711x | Diskuse| Politika

Jiri Kucera

Pane Bože, ochraňuj soutěž MISS!

Německo je opět v čele světového pokroku. Soutěž MISS, z mého subjektivního pohledu nezajímavá přehlídka vysokých (měřím 174cm), štíhlých (na mne až příliš štíhlých) a plochých (mám rád pěkné Švandovy dudy) slečen,...

26.1.2020 v 15:08 | Karma: 40,40 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Společnost

Jiri Kucera

Ne Agrofert, ale ČR musí vracet evropské dotace

Podle českého práva převedením majetku do svěřeneckého fondu ztrácí - v našem případě A.B. - vliv na řízení tohoto majetku a není v konfliktu zájmů. Tento model není v "kontinentální" části Evropy běžný.

5.12.2019 v 19:01 | Karma: 35,33 | Přečteno: 4453x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik