Saudská Arábie ví, jak ochránit sebe samu, my ne

Neumím říct, kdy se naše "západní" civilizace, postavená na hodnotách židovských a křesťanských, rozhodnula vstřebat do sebe  jazykovou, kulturní a sociální rozmanitost celého světa a přitom netrvala na přizpůsobení se příchozích našim tradicím, zvyklostem, postupům... V každém případě se současná situace začíná podobat nájezdům osmanských Turků, které naši předci zastavili až u bran Vídně. Ovšem současný boj probíhá v parlamentech, na různých diskuzních fórech, ve školách, na univerzitách atd. Oproti našim předkům máme v tomto souboji ohromnou nevýhodu - obrovské množství "zrádců" ve vlastních řadách, kteří střílejí (obrazně řečeno) buď jen do vzduchu, nebo dokonce do zad vlastním lidem v předních liniích.

V posledních měsících se v některých zemích Evropy objevily diskuze o nošení burek či jak se ty hábity jmenují. Souběžně s tím se ve Francii podařilo policii při honičce zase jednou trefit do prchajícího zloděje a ten zemřel. Byl to Arab, takže jeho kamarádi na památku tohoto několikrát trestaného lupiče a násilníka vyrabovali pár obchodů a zapálili více než 50 aut. Matka zastřeleného grázlíka pak žádala v televizi důkladné vyšetřování postupu policie a potrestání viníků. Neměla by potrestat sebe samu za to, že vychovala loupežníka ? A nehrajme si na city s "těžkým údělem", Francie poskytuje vzdělání každému, kluk mohl studovat nebo se vyučit zedníkem nebo pást kozy na svazích Alp - tu šanci měl, ale on si vybral loupeže. Měl smůlu, při útěku byl zastřelen. Smutné ale spravedlivé, tečka. Litovat lze jen ty chudáky, kteří přišli o auta a obchody mají vyrabované.
    Co je důležité si uvědomit - ten kluk byl Francouz, stejně jako jeho kamarádi, tudíž mohou samozřejmě volit. Kamarád, který žije ve Švédsku, si myslí, že při populační energii muslimských přistěhovalců se tato liberální země do 100 let stane čistě muslimskou, a to zcela legální cestou. Muslimští voliči svou početní silou zvolí jednou takové množství svých souvěrců do všech možných zastupitelských orgánů, že i královská rodina začne hladat své předky od Mohameda.
   O víkendu nás navštívila kamarádka mé paní. Byla rok v Saudské Arábii pracovně. Je to zdravotní sestřička, chtějí stavět domek, jela tedy za velmi dobře placenou prací. V areálu nemocnice bylo krásně uklizeno, zelené zavlažované trávníky, evropské sestry, američtí lékaři, luxusní ubytování v nemocničním komplexu. Ovšem pozor - vyjít ven, do ulic města, znamenalo dodržovat zvyklosti této země, takže jen v černém hábitu od hlavy k patě zahalená. Moc se jí to nelíbilo, ale ona chtěla k nim, tak musela dodržovat jejich kulturní zvyky. Nám se mohou zdát zvláštní, nenormální, praštěné - ale jsou  JEJICH. A tady bych rád navrhnul, abychom i my stejně důrazně a v klidu požadovali dodržování našich zvyklostí . Jinak se černé vize mého švédského kamaráda nenaplní jen tam, ale po celé Evropě, kterou jsme pro rychlejší postup muslimům ještě sjednotili.

Autor: Jiri Kucera | pátek 30.7.2010 9:02 | karma článku: 24,51 | přečteno: 1539x