Ozbrojenci v Donbasu vězní Čechy. Nepustí je, dokud nedá svolení Rusko!

Ozbrojenci na východní Ukrajině zadržují skupinu, ve které jsou i Češi. - Ozbrojenci v Donbasu vězní armádní inspektory OBSE včetně Čechů. - Ozbrojenci v Donbasu vězní armádní inspektory OBSE. Včetně Čechů.

Toto jsou titulky z dnešního rána na českých portálech. Na tom zdejším jsem napsal do diskuze něco v tom smyslu, že pokud proruští separatisté zadržují na území ovládaném ukrajinskou armádou tuto skupinu vojáků přímo v kancelářích tajné služby Ukrajiny, je to poměrně podivuhodné a ukazuje to, že je možné v této oblasti asi opravdu všechno. No, po pár minutách jsem se chtěl do diskuze vrátit a ona neexistovala. Neexistoval ani článek zde, zmizel prakticky ze všech médií, jen na Lidovkách zatím "visí".

Netuším, co se stalo, proč došlo prakticky během minuty k odstranění článku "všude". Ale pokud se objevila nová informace, popřípadě pokud se ukázalo, že je to totální "kachna", zasloužil by si čtenář od seriózních novinářů alespoň jednu dvě větičky, např. "Omlouváme se, původní zprávu ověřujeme".

doplnění 11,20 hod: za chybu ČTK se svým čtenářům omluvil server ECHO24, který také přinesl krátké vysvětlení (Četka převzala ze zahraničí starou zprávu);

Autor: Jiri Kucera | neděle 27.12.2015 10:40 | karma článku: 26,04 | přečteno: 861x