Neziskovky pro integraci potřebujeme

Objevují se nám na sociálních sítích nepěkné informace. Fejkňůsy. Mají vzbudit vášně. Mají nás přesvědčit o tom, že podpora neziskovým organizacím, které značnou část příspěvků logicky spotřebují na mzdy je něco špatného, zlého...

Není tomu tak! Je přece krásné, že se najde v Praze skupina lidí, kteří mají ten krásný nápad, tu úžasnou myšlenku, vytvořit z naší stověžaté matičky měst místo, kam uprchlík s důvěrou pospíchá z každého evropského přístavu za integrací.

A že se dnes za dobré myšlenky musí také dobře zaplatit? To je snad každému občanovi jasné! Bude snad horník kutat černé zlato zadarmo? Bude snad řezník zdarma půlit hovězí na lince masokombinátu? Točí snad řidič autobusu volantem jen pro modré oči pasažérů? Určitě ne. A proto proč nedopřát ředitelský plat 80 tisíc měsíčně někomu, kdo směřuje naši Prahu směrem , kterým všichni dobří lidé chtějí jít? Za budoucnost plnou lásky a tolerance snad stojí i 70 tis/měsíčně pro finanční manažera neziskovky, a pro plánovače kulturního programu.

Ano, vždy se najdou zpozdilí kverulanti. Snaží se nám namluvit, že NEzisková organizace by snad nemusela mít mzdy násobně překonávající mzdy průměrné. Vadné myšlenkové pochody těchto závistivců (pracujících možná v Putinově žoldu?!) vedou k pochybám o tom, zda-li by snad NEziskovka neměla být NEzisková i pro ty, kdo v potu tváře organizují takové důležité akce, jako je „kurz sociokulturní orientace“.

Kverulant, který nechápe, že NEziskovka logicky utratí podstatnou část svých příjmů na mzdy, je chorobný nespokojenec. Je třeba nebát se říznout do živého masa, je třeba nebát se tyto darebáky odhalit, označit a bez milosti pranýřovat. Je třeba zbavit náš svět vezdejší hlupců, kteří by si mysleli, že peníze mají pomáhat především potřebným, nemocným, postiženým, nuzným, ne těm, kdo finanční prostředky přerozdělují.

Lidé, polepšete se!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Kucera | čtvrtek 31.1.2019 10:57 | karma článku: 39,02 | přečteno: 1808x