Na obranu premiérky Mayové

Tak, jak se očekávalo, britští poslanci odmítli dohodu o vystoupení Spojeného království z Evropské unie, kterou se sedmadvacítkou dojednala premiérka Theresa Mayová. 

Tisk na obou stranách  průlivu La Manche premiérku Mayovou tepe. Nejsem schopen posoudit obsah dohod, které byly mezi EU a Británií uzavřeny. Nevím, do jaké míry jsou dobré či špatné pro jednu či druhou stranu.

Co ale posoudit umím je osobní statečnost Theresy Mayové. V mých očích jde o statečnou političku, které se snaží pracovat ve prospěch své země a v mantinelech, které jí byly stanoveny referendem občanů.

Nevím, jaký byl její osobní postoj k Brexitu. Ale v každém případě ona na rozdíl od mnoha dalších (k mé rozmrzelosti mužů...) neutekla od úkolu, který před její vládu byl postaven. Možná dojde k Brexitu bez dohody, možná ne. Možná se ještě EU a Británie setkají a pokusí se někde přidat a někde ubrat. Ať už to skončí tak či tak, já v paní Mayové vidím možná poraženou, ale statečnou, vytrvalou a svému národu oddanou političku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Kucera | středa 16.1.2019 15:48 | karma článku: 30,51 | přečteno: 659x