Laskavý vrah

Mám velký respekt, obdiv, úctu... cokoliv co chcete na ten způsob k muži, který usmrtil svou těžce nemocnou tchýni a manželku, která po mrtvici žila/nežila. 

Dlouhodobě považuji právo na euthanasii za základní právo jednotlivce. A podporuji i usmrcení člověka z rozhodnutí jeho nejbližších, pokud on sám není schopen takové rozhodnutí učinit kvůli svému stavu. Věřím ve smrt, která v jednotlivých případech může být, a také je, laskavější než život. Život, který již není životem, ale přežíváním. 

 

Rozumím tomu, že došlo k odsouzení. Je to asi nezbytný vzkaz směrem k naší společnosti. Nestandardní případ si zasluhuje ale nestandardní tečku. Tou nejsprávnější by, podle mého nejhlubšího přesvědčení, byla amnestie prezidenta republiky po jednom či dvou letech vykonání trestu. 

 

Závěrem trochu odbočka a povzdechnutí nad naším soudnictvím. V jeden a ten samý čas je odsouzen muž za usmrcení manželky a tchýně. Trestem je 15 let vězení, trest nemá a nemůže mít jakýkoliv výchovný smysl pro odsouzeného, doposud nikdy netrestaného muže. A jiný muž, s 11 tresty na hrbu, z toho čtyřmi za násilnou trestnou činnost, dostane u jiného soudu za vraždu matky 13 let. Spravedlnost...  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Kucera | středa 19.12.2018 19:26 | karma článku: 29,72 | přečteno: 998x