Hnutí ANO podpoří ve volbách prezidenta Zemana?

S překvapením jsem si přečetl včerejší rozhovor s panem majitelem tohoto serveru, který je předsedou momentálně v průzkumech veřejného mínění nejsilnější tuzemské politické síly, a samozřejmě také ministrem financí.

Ministr Babiš v něm totiž - na člena vlády pozoruhodně silně a řekněme i nezvykle - pochválil několikrát prezidenta Zemana, speciálně za jeho aktivitu proti ilegálním migrantům do Evropy. Připoměl, že prezident Zeman zastával odvážně jasné postoje k tomuto tématu v době, kdy to bylo silně nepopulární. A dodal, že na slova našeho prezidenta došlo a nyní je slyšíme od mnoha dalších evropských politiků. Na několik narážek, které mu "intervjůk" nahodil směrem k protizemanovské rétorice nereagoval ministr Babiš nijak, čímž redaktora patrně lehce zmátl. Korunu všemu nasadil Babiš v momentě, kdy nevyloučil podporu hnutí ANO současnému prezidentovi v příští volbě! To je od majitele MF DNES a Lidových novin závažná informace.

Jako drobný živnostník, zavalený papírováním, nepodporuji prakticky žádné kroky ministerstva financí a myslím si o nich jen to nejhorší. Ale budou-li schváleny, budu je muset se skřípáním zubů respektovat a plnit. Jen mi tak přijde myšlenka, jak moc bude skřípat zuby například jeden nejmenovaný komentátor jednoho nejmenovaného deníku (to abych zase neskončil v Hydeparku :-) ), který bude muset opět - ne poprvé - otočit svou názorovou korouhvičku. 

odkaz na rozhovor

Pozn.: Tipujte jméno komentátora, správné odpovědi odměníme úsměvem v diskuzi.

Autor: Jiri Kucera | neděle 6.12.2015 10:00 | karma článku: 13,49 | přečteno: 536x