Američani objevují Ameriku

Fronta an-Nusrá je pro Spojené státy z dlouhodobého hlediska nebezpečnější než Islámský stát. Tolik dnešní zpráva ze serveru Idnes.

Fronta an-Nusrá je velký kamarád prezidenta Erdogana a Turecka. Turci jim pomáhají všemožně, včetně dodávek zbraní. Minulý týden si Američané s Turky na setkání vzájemně plácali hřbety, jak dobře jim to společně jde a jak blízko k sobě mají.

Není snadné pochopit postoje zahraniční politiky stále ještě nejsilnější mocnosti světa, například vztah k Turecku. Vždyť USA mají již několik let Frontu an-Nusrá zařazenu mezi teroristické organizace, stejně tak i OSN. A Turek (a s ním další, např. Katar či S.A.) cpe veřejně, bez začervenání, těmto teroristům všemožnou podporu. Ostatně i sestřelení ruského bombardéru Su-24 Turky bylo právě pro ochranu této teroristické party. Putinovo bombardování kohokoliv, kdo na území Sýrie bojuje proti Assadovi, jeví se jako tvrdé, ale v důsledku jediné správné řešení. V Sýrii není dobrých a zlých, jsou jen trochu špatní, hodně špatní a gauneři. Za trochu špatného lze považovat Assada, zbytek si rozdělte podle libosti.

Abych se netrefoval jen do Turecka či USA - evropské jelity platí Turecku miliardy peněz na ochranu před uprchlíky. Turek by byl blázen, kdyby ty lehké prachy nebral. Počítám, že v tureckém prezidentském paláci se musí po každé nové zásilce - peníze k nám, imigranti do Řecka - smát jako ve dvacátých letech minulého století kino na Chaplinovi.

Ze zvůle Německa, Francie, Švédska a pod. děláme my, Evropané, muslimům kašpary. Nebaví mne to, štve mne to, zoufám si nad tím a slepotou našich jelit. Bavorsko dnes již celkem otevřeně hovoří o možném odvolání pramáti přistěhovalců, mama Merkel. Bojím se, že je pozdě.

Autor: Jiri Kucera | úterý 26.1.2016 13:17 | karma článku: 28,26 | přečteno: 464x