Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je dobré, paní kolegyně, že jste ten článek napsala, ale napsala jste jej blbě.

Umělé dýchání (z úst do úst) už dnes není z řady dobrých důvodů vůbec doporučováno.

Záklon hlavy, kontrola dýchacích cest a intenzivní srdeční masáž, nikoliv 30× za minutu, ale čtyřikrát rychleji: 100 - 120 intenzivních stisků hrudní kosti za minutu. 

Plíce se tou masáží plní dostatečně a zaručení krevního oběhu a prokrvení mozku je důležitější.

Zeptejte se kohokoliv z těch, kteří s rychlou záchrankou jezdí. Zeptejte se odborníků, kteří něco vědí, a pak teprve něco napište.

1 0
možnosti

Dobrý den, pane Závladský, máte pravdu, masáž 100 stlačení za minutu by měla nějakou dobu dostatečně okysličovat mozek (a tento fakt jsem tam nenapsala, děkuji za doplnění). Ale mozek vydrží bez kyslíku po dobu ?cca 5 minut? Dojezdová rychlost sanitek je 15 minut. Proto to dýchání. A dýchání se má prokládat 30 rychlými stlačeními hrudníku (nepsala jsem 30x za minutu). A je velmi důležité u dětí nebo tonoucích.

Názory na postup se různí, masáž srdce je základ a z různých objektivních důvodů se nikdo ani do ničeho dalšího nepustí. Mluvila jsem s několika lidmi, kteří denně životy zachraňují. Každý vám radí trochu něco jiného a je přesvědčen o své svaté pravdě. Ta bývá ale často na půli cesty. Skutečně jsem nejprve mluvila s odborníky, a pak se pustila do psaní.

Držím palce, abyste své vědomosti o záchraně lidského života v praxi nemusel uplatnit.

0 0
možnosti

přeji autorce, a ostatním rádoby záchranářům, hodně štěstí při žalobách o náhradu škody za trvalé následky nebo smrt díky neodborné pomoci.....

2 0
možnosti

Jo a jeste jedna vec. Kdyz z nekoho strika krev a vy nemate rukavice, tak na nej radeji nesahat. Cizi smrt je mensi nestesti, nez uvrzeni vlastni rodiny do bidy kvuli tomu, ze skoncite na infekcnim.

1 0
možnosti

Vcelku dobre popsane az na to dychani. Jednak nevite, co muzete od poraneneho chytit - a verte ze existuji i velmi osklive nemoci, druhak stlacovanim hrudniku pri masazi dojde i k ventilaci plic. Klasicke dychani z ust do ust bych delal jen u znameho.

2 0
možnosti
Foto

Ano, preferuje se hlavně masáž...

0 0
možnosti

P36e61t51r 26M29u84r89č12e79k

30. 6. 2014 13:28

A u které pojišťovny se máme nechat pojistit?

0 0
možnosti

Vy jste zdravotník nebo pojišťovák?:-P

0 0
možnosti
Foto

V tomhle případě je to celkem fuk-celkem slušně stručně popsáno podstatné...Ze zdravotnického hlediska.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Obyčejná holka z masa a kostí, která ráda jí, spí a potřebuje mít dostatek informací pro rozhodování.

Seznam rubrik