Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největším problémem je populismus sociálního státu. Tím jak je odsáváno rozptýlené bohatství, stává se mnoho lidí nějakým způsobem závislými na státem poskytovaných výhod a sociálních dávek.

Viz. můj blog.

Ti co mají moc, sociální spravedlnost prosazovat, se ve svém postavení opevnili tím, že výdobytky sociální spravedlnosti udělují jako odměnu, za poskytnutí této moci.

Zdroj: https://frantisekksir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702987

0 0
možnosti
JK

Zdá se mi, že vidíte společnost pesimističtěji, než je nutné. Vyspělé společenství se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o své potřebné. To neznamená dotování nepotřebných, na které asi narážíte, pak je to jen otázka tolerance společnosti, na kterou nepotřební hřeší. Ti co mají moc mají tendenci k odměňování sebe a uplácení nepotřebných, kteří souzní. Tomu má zamezit možnost střídání u moci, svobodné volby.

1 0
možnosti
VB

Panu Kučerovi: Ale koho mohou Češi volit s čistým svědomím? Bohužel se tragické chyby projevují u všech parlam. stran, vč. opozice, novým subjektům ad hoc ustaveným účelově pro volby 2021 bych nevěřila. Můžeme si pouze stanovit jediný hlavní cíl: nezvolit aspoň jednoho našeho vrchol. politika, který nám opakovaně ukazuje svá selhání, je hodně na televiz. obrazovkách.

0 1
možnosti
Foto

Takže není komu věřit, ale nevolme Babiše. Dobrý argument.

0 0
možnosti
VB

V Itálii pozůstalí po zbytečných obětech státem nezvládnuté pandemie loni na jaře žalují (tehdejšího) premiéra, ministra zdravotnictví a představitele regionu, z něhož se včas nevozili nemocní do jiných regionů s volnými lůžky. Zvolili občansko-právní žalobu, což lze učinit i u nás. Na jednotlivých vlnách se všichni vládní činitelé, ale i opozice v parlamentu mohli už dostatečně poučit, jakým fiaskem je liknavost v protiepidemic. opatřeních, zvláště pak po nezvládnuté druhé vlně nemělo dojít k hazardu s třetí vlnou.

0 0
možnosti
JK

40 let totality kolem nás pochodovali volby bez našeho jakéhokoliv zájmu o výsledek. Pak jsme si cinkáním klíčů nadělili zbraň, se kterou dosud neumíme zacházet. Tou zbraní je volební lístek. Jakou má ten lístek moc, pochopili nejdřív veksláci s naší důvěrou a tihle političtí šmejdi lžou jak o závod, nic není svaté, jediný cíl je moc, ze které tečou miliardy. Doufám, že už jako voliči procitáme a vidíme jakou mocnou zbraní je volební lístek, že ho nepoužijeme zbůhdarma na to co říkala Máňa, nebo kdo je nejvíc vidět v televizi, nejvíc slyšet, nebo je nejvíc sprostý.

Použijme lístky na ty nejvíc upřímné, na ty, kteří mluví a dělají jaksi v souladu se svým přesvědčením, u kterých víme co dlouhodobě chtějí a svůj názor nemění podle momentálního veřejného mínění, které má trvanlivost jarního počasí.

Naši mocnou zbraň máme možnost použít jen jednou za 4 roky, a jen jeden výstřel, to je sakra málo na to, si tuhle akci nechat utéct, co říkáte.

0 0
možnosti
Foto

Svobodné volby se mají zakládat na férové(!)soutěži politic. subjektů, ucházejících se o přízeń voličů. Ale kterých ,,subjektů", že;-)

1 0
možnosti
AD

Vláda není politický orgán? Svatá prostoto!

0 0
možnosti
JK
MB

Já, se již všemu směji. I dobrá finta, kdy se naši Velkopodnikatelé - Sami nazvali Vládou, vedenou Oligarchou. Na vše, moudře dohlíží z Hradu ten, který není odpovědný z titulu své funkce ! V této souvislosti dávám Soudci za pravdu - Za způsobené katastrofy - Vláda odpovědnost nenese ! Tu nesou ti, kteří je tam zvolili ... !

Než budu horlivě mínusován, mám prosbu ! Uveďte, prosím, zemi, kde mají v čele - ostudného, Hradního recidivistu - Opakovaně odsouzeného za lži ! Prošetřovaného Kancléře, který uniká tím, že v době kdy spáchal trestný čin dotací - tak to ještě trestný čin nebyl ! No, a o páně Burešovi z Stb, nemá smysl ani psát - S uvedenými je ČR silnější a důstojnější ? I rybé v Bečvě o tom mluví, že se jich konečně, někdo zastane ! ... :-)

3 3
možnosti
LH

Izrael, Itále měli:-P

0 1
možnosti
Foto

Pravdu díte, i karmu obdržíte, ale to je asi tak všechno, co jako občané můžeme dělat. Politici (míněna opozice) mají plno keců a slibů, ale nic takového nepodpoří z obavy, aby to jednou nepostihlo je. Takoví politici jsou opravdu jen a pouze na ty dvě věci ....

2 1
možnosti
Foto

Jsou různé cesty a snahy, jak odstranit nežádoucí personu. A až frustrace z toho, že se tak nedaří;-)

4 2
možnosti
RK

Myslím, že po volbách se ledy hnou. Stačí, když skončí politické krytí.;-)

2 0
možnosti
RK

Souhlas a karmaR^. Konec právního státu v přímém přenosu. Všimněte si, že se žádná kauza, kde byť je zpovzdálí figuruje AB, se nedostane nikdy před soud. Žádná. Dosazení Marie Benešové nese svoje ovoce.

7 4
možnosti