Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Víte, pane autore, nejspíš v tom bude trošku i vaše zkušenost, protože se pohybujete v prostředí, kde se kultivovanými výrazy projevuje naprostá většina..

A navíc jste jistě "pravdoláskař" :))) Což, prosím, neberte jako pohanu, ale je to prostě jakási určitá kategorie, která má "své" preference. 

Lidských kategorií je víc, a každá většinou chápe či vnímá skutečnost nějak trošinku jinak, protože jejich preference se přinejmenším alespoň částečně liší..

Třeba vy jste v jiném článku jednorázově zhodnotil Klause, že vaši skupinu přehlédl jako "širé lány", zatímco Havel byl přátelský, vlídný.  Každý jsme jiný, a pohybujeme se životem poznamenáni svými geny, výchovou, rodinou a hlavně profesí. Jelikož jsem ekonomka, vím, že chodím jako ten Klaus. Nemám v sobě geny družnosti, nerozhlížím se kolem, pořád dořešuji v hlavě předchozí problém, nebo přemýšlím nad tím budoucím. Proto takový, jako ten váš zážitek, nehodnotím jako vy. Všichni máme svá hlediska v určitém pořadí. Možná vás ten Klaus ani nezaregistroval a v hlavě cosi, pro něj zajímavého či důležitého řešil.. Alespoň já tak chodím..

Rovněž tak vyhraněně nesoudím Zemana, vždycky jsem měla radši lidi, kteří mi třeba i "plivli do xichtu", než lidi, kteří byli vždy vlídní, atd. atd. Zatímco u těch prvních jsem téměř s jistotou mohla předpokládat, co od nich můžu čekat, protože nehráli pokryteckou hru, s těmi druhými jsem se v životě dožila dosti "karambolů".

1 0
možnosti
JT

Víte paní Kanioková, těžko Vám mohu potvrdit, že jsem "pravdoláskař". Já totiž nevím, co to je. Vím, že to někdo s oblibou používá jako nadávku, ale žádnou sociologickou definici tohoto pojmu jsem neviděl. Pokud použijeme běžně užívané pojmy, jsem spíše introvert a individualista, takže mám vůči různým sociálním uskupením spíše odstup. To ovšem neznamená, že s někým nemám stejný názor, například na to, že slova pravda či láska označují jednoznačně pozitivní lidské hodnoty.

Vaše obhajoba Klause je spíše úsměvná. Ano, i já bývám zamyšlený a nevnímám příliš okolí. Pokud bych ale takto vstoupil do foyer hotelu, skončil bych místo ve výtahu nejspíše na toaletách. Ubezpečuji Vás, že speciálně ve zmiňovaném hotelu, si musíte halu velmi dobře prohlédnout, abyste výtahy objevila. Nejde o to, že Havel se projevil jako, jak píšete,  "přátelský a vlídný". Takto se projevuje spousta lidí. Co je podstatné, on se tak projevil i když vůbec nemusel, nic mu to nepřineslo, jen ho to stálo čas a námahu. A takoví lidé jsou vzácní.

I já mám rádši lidi, kteří se nepřetvařují. To ale není případ Zemana. Tam to je kombinace politického kalkulu, arogance moci, přesvědčení o vlastní výjmečnosti, až patologické nenávisti k oponentům a lidem, kteří mu dle něho nějak ublížili. V kombinaci s tím, že z nějakého důvodu podléhá tlaku finančních skupin, které mají své ekonomické zájmy v Rusku a Číně, je to dost smrtící kombinace.

0 0
možnosti
JR

J10a75r61a 85R77a79n91k

27. 12. 2014 19:44

Nebylo by skutecne rozumejsi, aby mu ty jeho "proslovy k lidu" nekdo rozumny psal?

Kolik let mini polovinu naroda drazdit svym hospodskym jazykem? Neznam zadneho jineho prezidenta, ktery by mel NUTNOST se blizit tem zijicim pod mosty.

0 3
možnosti
JR

J56a47r62a 92R55a94n54k

28. 12. 2014 7:08

Soudruhu Hronku, zkuste si aspon jednou v zivote poslechnout vanocni rec anglicke kralovny, od te by mel dostat skolu chovani a diplomacie!!

0 0
možnosti
Foto

Někdy mám podezření, že obojí.

4 2
možnosti
PBR

Ještě popraská mnoho žilek a prdne nejedna cévka, ale nic to nezmění na faktu, že i nadále bude českým prezidentem pan Miloš Zeman, prezident, který nemá potřebu lézt do zadele EUSA a hájí si svůj názor.

A i když kdokoli úmyslně pozmění význam jeho slov a bude se tvářit ublíženě, protože jakoby na oko nepochopil prezidentův projev, i tak bude stále naším prezidentem.

A to je dobře, že? ;-)R^

12 5
možnosti
Foto

Skromný dotaz: měli neandertálci také presidenta? Upřesním: jakého presidenta si neandertálci zvolili v přímé volbě?

3 9
možnosti
Foto

,,Právo vyslovit svůj názor má každý. Dokonce i prezident...";-)

P.S.: Do kterého že patříte kmene?8-o:-)

3 2
možnosti
JT

Urážení někoho není vyslovování názoru. Maximálně to vypovídá o "úrovni" dotyčného.

S tím kmenem si nejsem jistý. Ale vždy mi byl sympatický Mamutík.:-)

3 0
možnosti
Foto

Každá záminka dobra, že? A pozdravujte Karla a jeho mladou společnicí. To já bych si netroufl.

5 7
možnosti
JT

K.S. neznám osobně, tím spíše neznám jeho společnici. Ale kdybych měl příležitost s ním hovořit, byl bych velmi rád. Na rozdíl od Vás se totiž rád učím od moudrých lidí.

6 5
možnosti
JG

Vskutku nepochopím potřebu publikovat takovýto"článek" - ale asi jste mě přesvědčil o pravdivosti svého tvrzení, že většina problémů jednotlivce je vcelku bezvýznamných a zbytečných ;-)

4 2
možnosti
TB

Máte samozřejmě svaté právo nechápat, často je to i mnohem pohodlnější. Mně srovnání dvou křičících davů, kdy jeden byl "košer" a Zeman se do něj sám hrdě zařadil a druhý byl "odporný", přijde jako trefné. Samozřejmě nic převratného to nebylo, ale to ani ten projev samotný.

7 2
možnosti
AS

A29d51a94m 95S93t27a94v30a

27. 12. 2014 9:20

".... odborníci se shodují na tom...": Autore, doporučte nám konkrétní materiál. Rád by se s tím seznámil. Děkuji.

0 1
možnosti
TB

Nejsem autor, ale nějaké odkazy doporučit mohu.

Věnujte prosím pozornost genu FOXP2, viz např. http://www.nytimes.com/2007/10/19/science/19speech-web.html?_r=1&; nebo zajímavému článku s pokusy o rekonstrukci řeči neandrtálců na http://io9.com/want-to-hear-a-neanderthal-say-the-letter-e-510219156 Je fantastické, jak jde věda kupředu a je možné si poslechnout rekonstrukci řeči neandrtálců. Spokojen?. 

Na druhé straně chápu pana prezidenta, že musí používat výrazivo a příměry, které pochopí jeho cílová skupina.

9 2
možnosti