Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

georges

18. 10. 2012 12:37
Kalousek má pravdu

Pan starosta jaksi nezdůraznil,že dost dlouhou dobu měl příjmy rovnající se příjmům pěti důchodců.ODS nazvala zlodějnou /právem/ chování ČSSD za konjuktury,kdy rozhazovala místo aby šetřila na horší časy.Pan Mareš si toto i další hesla /např odpovědnost jedince/ rodné strany nevzal k srdci a své vysoké příjmy si "prožral" životem na vysoké noze.Pravicový starosta dnes fňuká jako komunista.Kdo má zkušenosti ze západu ví,že takové články by tam mnoho lidí nepsalo,zvláště ne politiků,pravicových už vůbec ne.Bylo by to vnímáno jako důkaz neschopnost.i dotyčného.

0 0
možnosti

abraka2

18. 10. 2012 15:27
Re: Kalousek má pravdu

Musím se smát jak z vás sálá zloba.Plat starosty není až tak závratný,dostanete se na 36 - 38 tisíc čistého.Nevím jaké rozhazování máte na mysli, musíte chodit v obleku(a jeden určitě nestačí),reprezentovat.Na rozdíl od zaměstnanců se vás netýkají žádné náhrady,nedostanete diety,cesťáky,příspěvky na dovolenou. Vše platíte sám a věčně jste v jednom kole.Pokud žijete sám a máte v péči syna,který studuje,moc neušetříte.Ano na západě by nikdo takový článek nepsal,jednak si politiků váží,mají nesrovnatelně vyšší platy a po odchodu z radnice rentu.Vážený pane a pokud jste si nevšiml, já nefňukám, pouze jsem popsal, jak jsem vyřešil svou situaci.

0 0
možnosti

zkopce

17. 10. 2012 21:38
předem se omlouvám, asi nebudete ten případ...

ale člověka s 10 letou praxí jako starosta bych v normální práci asi nezaměstnal...

ale samozřejmě záleží na jednotlivci

0 0
možnosti

abraka2

18. 10. 2012 10:09
Re: předem se omlouvám, asi nebudete ten případ...

a to je přesně ono, to jsem právě pochopil,zvláštní je, že mi v Německu nechtějí uvěřit, že neberu žádnou rentu, tady je to běžné.

0 0
možnosti

Mahon Point

12. 10. 2012 11:12
Autore ! Jsem v presne takove situaci jako Vy.

50 - ka na krku, pul roku shanim praci, jsem na hranici zadluzovani a uvazuju taktez o odchodu z teto beznadejne zeme.  Ja uz jsem v cizine nejake roky zil a moc se me nechce, protoze vim,co to obnasi. Ale uz jsem taktez na dne.

0 0
možnosti

los.petros

12. 10. 2012 8:49
Pár věcí mi nesedí

Jeden zaměstnavatel vám stále dluží 450 tisíc, druhý 30 tisíc? Za co jste celou dobu žil?

Žil jsem dlouhodobě v cizině (UK - kterou beru jako extra sociální zemi) a rozhodně bych tam nedostal ani podporu (tak rychle) a nikdo by mi po 3 měsících negarantoval práci. Plus náklady na stěhování a počáteční náklady na bydlení (jak už tady někdo napsal) nejsou zrovna nízké.

Sám přemýšlím, že bych šel zpátky do ciziny, ale že bych si říkal ekonomický emigrant?

1 0
možnosti

sedlak ve svete

12. 10. 2012 9:17
Re: Pár věcí mi nesedí

Nechci vam brat vase zkusenosti, ale pan ma zjevne technicke vzdelani a rada zemi vcetne GB a i regionu v nemecku a maji tzv. imigracni balicky. Tim podporuji urcite profese, ktere jim chybi. Nevim jak to bylo s autorem, ale tohle funguje. Jen o managerske posty nejak neni zajem, tech je vsude dost.

0 0
možnosti

martiXZ

12. 10. 2012 8:10
hmmmmm

Ty bláboly o tom, že je spousta práce a že jenom líní nejsou schopni sehnat práci jsou totální nesmysl. všude po vás chtějí praxi a vzdělání v oboru. Výjimkou jsou absolventi, kde firma uvažuje jinak. Pokud není práce ve Vašem oboru a to se stává velmi často, tak nemáte šanci. Nevezmou vás ani na méně kvalifikovanou nebo manuální práci, protože zase nemáte zkušenost, nejste vyučen, jste překvalifikován, nezapadl byste. U lidí, kteří jsou starší, tak je to ještě horší. odepíšete na inzeráty, třaba na jobs.cz, ozve se vám jeden z deseti a to negativně. I když máte nabitý životopis. Často si říkám, že se leckde bojí, aby nevzali někoho moc kvalifikovaného. Je to frustrující.

5 0
možnosti

martiXZ

12. 10. 2012 8:13
Re: hmmmmm

Jistě, i kvalifikovaní lidé by vzali práci v Německu jako třeba ošetřovatelé starých lidí kde je pracovníků nedostatek, mluví plynně německy, anglicky.....ale tam chtějí zase praxi a vyučení v tomto oboru. nedávno o tom byl článek.

0 0
možnosti

Yarda.

12. 10. 2012 7:25
Myslím, že to vidíte moc černě.

Situace v Česku není tak špatná. Například máme havelské letiště. To asi v Německu dost chybí.

3 0
možnosti

Maková panna

12. 10. 2012 8:53
Re: Myslím, že to vidíte moc černě.

R^;-D

0 0
možnosti

3ska

12. 10. 2012 3:20
-

Nemuzete se mit jako Nemci, kdyz se chovate jako Cesi!

2 0
možnosti

BezPrace.info

12. 10. 2012 1:32
KOLIK máte, prosím, let a za co dostáváte podporu??

Můžu se zeptat, co to je za program v Německu, že tam přijde cizinec a bude dostávat podporu a nějakou "integraci" a pak dostane práci? To je jako nějaká podpora nezaměstnaných cizinců nebo jak jste se k tomu dostal? Děkuji. ;-)

0 0
možnosti

BezPrace.info

12. 10. 2012 1:35
Re: KOLIK máte, prosím, let a za co dostáváte podporu??

Jen doplnění: Já jsem si vždy myslel a prakticky i zažil, že kdekoliv v cizině, kde si Čech najde práci, tak si musí nejprve najít drahé bydlení, složit kauci na 1-3 nájmy, začít pracovat a vydělávat a u toho si sám hradí nějakou "integraci". Vůbec nechápu, jak můžete v cizině dostávat podporu, když nejste Němec a pak ještě nějakou práci?!? 8-o

0 0
možnosti

cistic bot

12. 10. 2012 0:08
***

česko míří ke dnu na všech frontách, to morální nevyjímaje..  "ale je tady hezky"

1 0
možnosti

Mablung

11. 10. 2012 20:10
cizina

Když jde dělat do Anglie normální člověk, tak se nejdříve integruje tak že maká na málo placených místech v továrnách a až se naučí jazyk, zapadne do prostředí a získá známé, teprve potom si může najít kvalifikovanou práci. Čest vyjímkám z IT oboru (a manuálně šikovným lidem kteří mohou makat pro třeba polský autoservis). Jít do ciziny pro sociální dávky, to je vážně uvažování cikána (bez urážky slušných cikánů, pracovalo jich pode mnou dost).

Máte jen střední školu a musíte konkurovat vysokoškolákům. Nemáte praxi v oboru, zato máte SILNĚ odpuzující státní kariéru. Člověk který pracoval 2 - 3 roky ve státní správě se hůře přeškoluje, člověka který pracoval déle než pět let ve státní správě bych prostě nezaměstnal, pokud bych neměl důvěryhodné doporučení že není totálně zkažený. Chyba není ve státu. Chyba je v tom že nemáte kvalifikaci pracovat na dobré pozici. O nic jiného nejde.

4 0
možnosti

VN63

11. 10. 2012 21:09
Re: cizina

ten váš příspěvek je opravdu debilníRvRv

7 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1668x
Začneme znovu a lépe.

Seznam rubrik