Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vidím, že uznáváte pouze svůj názor, ale neumíte si ho obhájit. Velice jste mě zklamal!

0 0
možnosti
Foto

Jsem ovce, protože chci, abychom to letos na podzim ustáli? A že potřebuji, aby moje děti mohly studovat ve škole a ne doma?

Jsem ovce, že mi vadí lidi prskající na mě a na ostatní? Že v Rusku jeden jediný člověk dokázal nakazit 1500 lidí?

Jsem ovce, že jsem se s relativně vážně nemocnou dcerou prakticky jistě nakazila covidem při lékařském vyšetření ve zdravotním zařízení, a přišly jsme k tomu přes pečlivě nasazené respirátory jako slepé k houslím? To určitě nebylo vysokou koncentrací viru ve vzduchu!

Jsem ovce, že oba kamarádčini rodiče skončili na JIPce a z nemocnice se jí vrátil jenom tatínek? Aha, ale za to přece covid nemůže, to její maminka zemřela jenom s covidem, když nemohla dýchat. Covid je přece jenom chřipečka.

Jsem ovce, že jsem viděla svého tatínka šest týdnů skoro umírat, jak nemohl dýchat? Připouštím, že to bylo ještě před covidem. Ale vážně ten zážitek nepřeji vůbec nikomu - ani pacientům, ani jejich blízkým!

Kdyby měli vlci trošku ohledů, mohlo být číslo R o kousek menší. Stačilo, aby roušky ve školách byly od 1. září a ne až od 11. Aby to ti náramně chytří vlci neprskali na ostatní, protože oni jsou přece zdraví a nic jim není. Kdyby se neopíjeli v hospodách, nepili na dovolené z jedoho kýblu. Kdyby nezatajovali kontakty, které mohli nakazit.

Neříkám, že by nikdo nezemřel a že by nebyl lockdown. Ale nárůst by byl o něco pomalejší, což při exponenciálním šíření znamená obrovský rozdíl. A lockdown třeba i kratší. Rozhodně by se bývalo ušetřilo za pobyt tisíců lidí v nemocnicích i za jejich následné dlouhodobé léčení, za desítky tisíc nemocenských a karantén.

A v neposlední řadě jsem ovce, že věřím epidemiologům (a zkušenostem z předchozích epidemií), že čím víc se virus rozšíří, tím má víc milionů hostitelů, ve kterých může mutovat. Možná k lepšímu, ale také k mnohem smrtelnějšímu. A tomu se my ovce snažíme zabránit. (Ale rozhodně netvrdím, že vláda je hodná a neomylná).

Tak se vy, vlci, kteří jste zřejmě mnohem chytřejší než my ovce, zamyslete.

1 0
možnosti
Foto

A teď mě, vlci, můžete klidně sežrat, protože jsem přece jenom hloupá ovce!

0 0
možnosti
JN

J62o76s30e97f 91N59i63k72l

13. 8. 2021 13:47

Nejhorší jsou tři věci, lež, hrubá lež a statistika.

1 0
možnosti