Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J63a76n 42R85á28ž

23. 2. 2024 18:47

Základními lidskými právy jsou právo na život, právo vlastnit a svobodně užívat majetek a rovnost před zákonem. Vše ostatní jsou práva občanská, která bez jejich vyvážení občanskými povinnostmi, mají reálně nulovou hodnotu..

PS. Širokospektrální lidská práva obsažená ve Všeobecné deklaraci lidských práv jsou výsledkem poválečných idealistických představ o světě plném vzájemně se dobrovolně respektujících lidí. Jak se ukázalo, považovat tento kodex práv člověka za závazné a silou vynutitelné univerzální pravidlo mezilidského soužití, je utopie, která dnes jen znesnadňuje racionální mezistátní komunikaci

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Hezký text. Veškerá historie lidstva od počátku všech počátků je řežbou o moc, území a zdroje. Ve všech vládnoucích systémech ovládajících dané území probíhá krom toho otevřená nebo skrytá válka mezi zájmovými klany. To vše se děje pod příklopem nějakého takzvaného politického systému a zejména s přispěním převládající ideologie (nebo víry, to je totéž). Současné hry na lidská práva jsou jen pokryteckou slupkou nikdy neustávajících řežeb zájmových klanů na všech úrovních. Proto stále platí orwellovské pořekadlo, že všichni jsou si rovní, ale někteří jsou si rovnější. Tak se točí svět, dokud se přemnožená tlupa přechytřelých opic sama nezlikviduje v jaderném armagedonu.

1 0
možnosti
PV

P31a92v55e35l 12V38é91b11r

23. 2. 2024 14:49

Smutná pravda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 17,33
  • Průměrná čtenost 292x
Jsem expresident KKR, dárce plazmy, skládám básně, písně, musím je i sám interpretovat (nikdo jiný na to není) pomocí kytary a jiných hudebních nástrojů, zabýval jsem se grafologií, sloužil jsem u PS, vedl pionýry, byl finančním poradcem...

Věřím, že inteligentní člověk je schopen s jiným inteligentním člověkem se vždy domluvit. Jestliže oba chtějí. S těmi ostatními jak kdy. A že stejnou věc lze vidět i jinak.

Čulibrka uveřejňuji se zhruba ročním zpožděním v 13.30 hodin každý pátek.

Rád si přečtu vaše názory v debatě. Jakékoli. Napsat mi můžete i na https://www.facebook.com/jindrich.kubanek.3

Seznam rubrik