Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Ad mimozemšťané - blízko jsou i strašidla. Velice hezky to v půvabné knížce popsala dvojice Švandrlík-Neprakta: "Chce to jít o půlnoci Kaprovou ulicí a minimálně 500x se nenápadně ohlédnout."

Co se týče alternativní historie, určitě bych vyzdvihl vynikající film The Final Countdown, který byl u nás uveden až po letech jako Tajemná záře nad Pacifikem. Mnohokrát jsem si položil otázku - co by udělala ona letadlová loď USS Chester W. Nimitz v roce 1941 den před americkým Dnem hanby s dějinami...

1 0
možnosti
Foto

"O koncentračních táborech svět dosud nic neví".

O koncentračních táborech svět věděl už tak od r. 1935. Oni se nacisti s jejich existencí nijak zvlášť netajili.

V roce 1968 hrozilo všechno, ale ne to, že by KSČ nevyhrála ve svobodných volbách, bez ohledu na to, která frakce by uvnitř KSČ získala převahu. Tam šlo také o to ukočírovat mass media, která se začala chovat jako opilá svobodou beze stopy odpovědnosti.

Nejpravděpodobnější vývoj by byl buď občanská válka, nebo jakýsi návrat k poměrům před rok 1968.

3 1
možnosti
Foto

V takovém rozsahu a zrůdnosti, s níž fungovaly během války, o nich svět nevěděl. Vojáci, kteří vězně osvobozovali, nevěřili a bylo jim z toho zle.

V roce 1968 by nemusela nastat občanská válka. Ono by záleželo na tom, kdo by se dostal k moci poté, co by byla odstřižena pupeční šňůra s Kremlem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 16,74
  • Průměrná čtenost 302x
Jsem expresident KKR, dárce plazmy, skládám básně, písně, musím je i sám interpretovat (nikdo jiný na to není) pomocí kytary a jiných hudebních nástrojů, zabýval jsem se grafologií, sloužil jsem u PS, vedl pionýry, byl finančním poradcem...

Věřím, že inteligentní člověk je schopen s jiným inteligentním člověkem se vždy domluvit. Jestliže oba chtějí. S těmi ostatními jak kdy. A že stejnou věc lze vidět i jinak.

Čulibrka uveřejňuji se zhruba ročním zpožděním v 13.30 hodin každý pátek.

Rád si přečtu vaše názory v debatě. Jakékoli. Napsat mi můžete i na https://www.facebook.com/jindrich.kubanek.3

Seznam rubrik