Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spořím do BTC asi 5 let a za tu dobu jsem naspořil víc, než za celých 40 let před tím. Zkuste to také.

1 0
možnosti
Foto

Jasně. Ale předběhnout inflaci je sázka na ruletu.R^

0 0
možnosti
JL

Jsem v duchodu 21 let. Mohu rici, jsem stasten protoze jsem zdrav. To je ten zaklad meho stesti, ktere jsem mohl velmi malo ovlivnit.

To druhe, minim tim financovani meho volneho casu, jsem musel promyslet jiz v 35 letech meho zivota. Zde ta otazka je velmi aktualni. Ziji v cizine a to v trznim hospodarstvi, takze jsem byl odkazan jen na sve mysleni. Zajimal jsem se dukladne, co tento svet mi muze dat. Verte, ze toho bylo dost. Vse vsak bylo postaveno na kvalite mysleni a kvalite toho trzniho hospodarstvi.

Trzni hospodarstvi je zakladem bohatstvi obcanu. Jenze...!! Je dulezite usporadani tohoto hospodarstvi. Politicke zasahovani muze cely system znicit a tim znici i ty kroky ke stastnemu duchodu. Jinymi slovy, stabilita politickeho systemu vytvari take stabilitu toho trzniho hospodarstvi.

Mohu rici, ta zeme kde ziji tu stabilitu mela a stale ma. Take politicky mela snahu pomoci obcanum v krocich, ktere nenarusovaly ten trzni rad, ba jeste tomu radu pomahaly. Ty kroky se nazyvaji INVESTICE a je na nich postaveno cele to trzni hospodarstvi. Stat mi pomohl se zucastnit malym mesicnim obnosem se zucastnit investicni cestou k ziskani prostredku potrebnych k zlepseni meho duchodu.

Tech 22 let investice, me prinesly ty male mesicni platby v tomto programu, asi 1/4 prilepseni k memu duchodu. Jeste dnes, ta vlozena suma v investici, predstavuje moje bohatstvi, na ktere jsem hrdy.

Investicni program je ZAVISLY na stabilite mista, kde se snazite ziskat ty financni prostredky. NIC NENI GARANTOVANO. Muzete ziskat, ale take muzete ztratit. To zalezi na kvalite investice a poradci, ktery disponuje s vasimi penezi.

1 0
možnosti
Foto

V důchodu je hrozná votrava. Žádný víkend, žádné svátky, žádná dovolená! Nic, nač byste se jinak těšil. :-)

1 0
možnosti
PB

P96e41t77r 89B39u90r15i73a37n

5. 11. 2021 16:38

Jeden mi jednou v hospodě říkal: Jsem už šest let na pracáku a ještě jsem ani neměl dovolenou.

3 0
možnosti
MB

Jsem v důchodu. Skutečně zajímavá fáze života. Asi 1 rok mi trvalo, abych se zbavil pracovních návyků. Brzy vstávat, myslet na to, co se tam děje. Tam se stále dřelo, přesčasy. Klasika. Začaly se objevovat skupiny, které volaly. "Už dost, chceme žít" ! Upřednostnění před penězi. Teď je otázka jak? Objevili "Kolo., zahrádky, kulturu, hory . To dříve nebylo , zajímavé. Prachy, jako č. 1.

Osobně tvrdím, že kdybych bydlel v paneláku, možná to už dnes nepíši. Putoval bych po krčmách s kolegy a vzpomínal. Jak jsme to dělali dobře, jak to nyní dělají blbě. Vše prolít pivem a kořalkou. I to zabafat . Skupin plno, zasedá se v pondělí, středu ... Zlatá chalupa v lese ! Liška a jelen, kámoš :-)

2 0
možnosti
Foto

Já se obávám, že dojde na slova mé tety (vyřčená před 20 lety). Důchod ...? To spíš nám vedle stroje postaví rakve a z fabriky nás vynesou nohama napřed. Kdybych se ho přeci jen dožil, tak se budu těšit na vnoučata.

1 0
možnosti
Foto

A tu rakev Vám strhnou ze mzdy! ;-D

3 0
možnosti
JL

Já bych řekl, že v důchodu můžete dělat, co chcete - je to spíše o tom, jaké máte finance. Třeba já nedělám skoro nic, žiju sám. Poslední ženská mého života mi utekla před rokem. Moje sestřička naopak má mladého chlapa, kterého živí, šatí, vozí autem a ještě přitom stihne hlídat vnoučata a jezdit na chalupu! Ti dva se milují, takže je šťastná!! Jde o to, jak to máte ošetřený. Moje exmanželka pořád pracuje (68 let), stihne ještě jezdit na Moravu ošetřovat 100 letou maminku. O tu se stará i její sestra, moje švagrová, taky v důchodu ovšem, mimo babičky už nic nestihne. Dovedu si ale představit, že s rentou 50 000 měsíčně a vilou se vám ve vile budou střídat atraktivní holky od 20 do 70 let.

2 0
možnosti