Vyloučit Klause? Geniální tah!

Nad sporem Klaus versus Fiala si lámu hlavu už docela dlouho. Je to střet odlišných světů. Pro českého voliče je těžko pochopitelné, že se jedná o rivaly z jedné a té samé strany. 

Jenže může si strana jako ODS dovolit ztrátu jedné z nejvýraznějších postav?

Pokud správně chápu Fialovu taktiku, tak dokonce musí. Klaus junior je zkrátka kontroverzní a vyčnívající osobnost. Je vlastně jedno, co říká. Jde o to, že je slyšet. Fiala mohl jen čekat na příležitost, kdy Klaus pronese něco přes čáru, aby ho nakonec vyloučil.

 

Proč? Protože chce (dle mého názoru) udělat z ODS neviditelnou stranu. Stejně neviditelnou, jak moc neviditelný je on sám. Stranu, která nikoho nebude urážet, nikdo si ní nebude v ničem zásadním nesouhlasit. Přidá se pár prázdných hesel, třeba že patříme na Západ, že jsme srdcem Evropy a pak pan profesor pronese něco o tom, že máme na to předběhnout západní ekonomiky.

 

Hotovo. Vlastně je to taková vážně myšlená alternativa kHnutí Nevím.  Politický ekvivalent k VW Golf, nebo nákupu iPhonu, když uživatel tápe, jaký telefon si pořídit.  A do tohoto konceptu jakákoliv výrazná osobnost nezapadá. A už vůbec ne tak výrazná osobnost, jakou je Václav Klaus mladší. Nota bene, syn otce-zakladatele.

 

Teď už jen stačí, aby se nikdo další z širšího vedení příliš nevyjadřoval a procenta naskáčou. Vždyť tolik lidí neví, koho volit. A všimněte si, kolik jezdí golfů.

 

Autor: Jindřich Husička | neděle 17.3.2019 9:47 | karma článku: 34,91 | přečteno: 1368x
  • Další články autora

Jindřich Husička

Hlavu vzhůru

2.4.2020 v 16:53 | Karma: 14,21

Jindřich Husička

Facebook je jako hospoda

16.3.2019 v 12:37 | Karma: 10,17