Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KOL

Klíč od ledničky

2. 9. 2012 16:54
Libertarianismus

Vážený autore,

nevím proč zde dáváte souvislost mezi libertarianismem a sociálním darvinismem. Skutečně svobodná a libertariánská společnost má tendenci zajistit skutečně potřebné mnohem lépe než dnešní rádoby pečující socialismus. A to z jednoduchého důvodu - svobodná společnost je mnohem bohatší, a její bohatství není kradeno politiky a ostatními mafiány, a prostředky svobodně vydávané svobodnými jedinci v rámci skutečné solidarity nejsou vynakládány na nákladné a neefektivní přerozdělování, byrokracii, regulace atd. Svobodní jednotlivi jsou odpovědnější, protože nežijí v prostředí, kde všechno zařizuje stát.

Takovými články jen dáváte levičákům příležitost ukázat si na Vás a říkat "podívejte se jak by to dopadlo".

0 0
možnosti
KOL

Klíč od ledničky

2. 9. 2012 16:55
Re: Libertarianismus

Pro levičáky, kteří tvrdí, že bez státního přerozdělovacího násilí by nikdo potřebným dobrovolně nic neposkytoval, položím otázku: když zároveň tvrdíte, že naprostá většina lidí platí daně ve prospěch potřebných dobrovolně (přesto že na potřebné jde ze zaplacených daní jenom zlomek), proč tedy zároveň tvrdíte, že bez státního přerozdělovacího násilí by potřebným ti samí lidé dobrovolně nepřispívali?

0 0
možnosti
FB

František Bystřický

27. 8. 2012 10:24
...

Á.. Opět libertarianismus, opět hlásání sociálního darwinismu... Považuju libertariány za hlasatele stejně utopických a stejně nebezpečných myšlenek, jako jsou hlasatelé čistého marxismu, pouze z opačného konce ideologického spektra. Doufám, že k vámi přiznaným mladickým nerozvážnostem, o kterých píšete, za pár let přidáte i tuto libertariánskou víru. Libertarianismus ze samé své podstaty nemůže nikdy v reálném světě fungovat (nikd(e)y nefungoval, nikde nefunguje a nikd(e)y fungovat nebude). Je to principiální věc; prostě ve společnosti plné složitých vztahů a interakcí, různých úrovní duševních a psychických stavů lidí a různé distribuce inteligence v populaci je to nemožné. Nemožné! Snaha o zavedení bude mít naprosto stejné důsledky jako snaha o zavedení komunismu. A společnost k libertariánskému ráji sama (dialekticky a la Marx) nikdy nedospěje.

3 0
možnosti
D

Dita_1

27. 8. 2012 10:32
Re: ...

R^

0 0
možnosti
JH

Fogacer

26. 8. 2012 21:42
Připouštím.

Připouštím, že v našem svobodném světě máte na svůj názor a na své vidění světa právo. Jen pozor, svět se radikalizuje a lidé s egoistickými a sobeckými názory, jako máte Vy, sotva zvítězí. Proč myslíte, že vznikl tzv. sociální stát? Byla to odpověď "západu" na vznik socialistických států v Evropě po roce '48. Demontáž sociálního státu hrozí vznikem nových socialistických států. Lidé totiž vědí, že tato cesta možná je.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

26. 8. 2012 17:49
Pane,

též jsem si tedy recipročně pár Vašich textů přečetl. Došel jsem na základě toho k názoru, že jste fašista, nacista, sadista, duševně nemocný, rasista, homofob, xenofob, šovinista, postrádáte soucit a empatii... a vůbec. Zkrátka asi jako já. Rozumíte mi, viďte? ;-) Jen tak dál R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

26. 8. 2012 19:13
Re: Pane,

Tak to už jste dva. Až vás bude 20% voličů, tak jako nás, třeba ze svých teorií pak dokážete něco prosadit.

1 0
možnosti
PS

Cochis

26. 8. 2012 15:14
Sobectví

Je příznačné, že tito "myslitelé", jsou zpravidla mladí a zdraví. S první návštěvou lékaře jejich nadšení pro sociální darwinismus zpravidla mizí.

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

26. 8. 2012 15:27
Re: Sobectví

nezbyva nez  se opet zeptat: "co je u fsech marxu na tom sobectvi tak spatneho ?"

a tuto otazku pokladam jako clovek, ktery na tom byl pred nekolika lety financne OPRAVDU spatne ... ale dostal jsem se z toho, a dostal jsem se z toho sam, protoze kdybych tam sedel a cekal, az me "nekdo" pomuze, tak tam sedim jeste dneska.

0 0
možnosti
B

BadMadaf

26. 8. 2012 11:18
Ach jo

Uz jsem slysel podobne ptakoviny mockrat. A zpravidla od lidi kteri nevi nic o tom jak vlastne penize funguji. Plkaji cosi o rovnych prilezitostech. Ooo pardon, ja netusil ze me nezavrou kdyz si budu tiskout vlastni penize a pujcovat je lidem na urok. Ooo pardon. Ja netusil ze lidske zroje jsou vlastne neomezene a tak muzeme popustit uzdu chamtivosti a vseobjimajicimu konzumu. A pri pohledu do historie jasne vidim jak dobre to lide delaji. Jak jsme dokonali a neomylni. :) Navic .. jen pablb nechape fakt ze kriminalita je tim vetsi cim vetsi je rozdil mezi kastami lidi ve spolecnosti. Vsechny tyto poucky by platily na rovne placce neomezene rozlohy. Kdyz musime zit v omezenem prostoru tak platit nemuzou. Kdyz budeme v lidech cim dal vice posilovat jednani predatoru, z nejakeho duvodu to vytvori raj na zemi? Ovsem az do chvile nez te poboda na ulici nekdo protoze ta stokoruna co mas v kapse mu za to stoji. Rikej tomu volny trh. Zabit te nebo tvoje deti byl fajn byznys, smir se s tim.

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

26. 8. 2012 8:59
karma

R^

1 0
možnosti
K

kaktusak

26. 8. 2012 2:16
Vždyť je to přesně podle vás.

Schopní si zařídili dávky a dotace, vybojovali si své místo, pohodlně si žijí a množí se, vám tahají peníze z kapes a vy jste neschopný jim v tom zabránit.

Jestli ale chcete odměňování podle zásluh, potom jste, soudruhu, socialista, žádný libertarián.:-)

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

26. 8. 2012 8:59
Re: Vždyť je to přesně podle vás.

pokud zakaznik zaplati za moji praci x penez, zaplati je ME, nebot mu za to zrejme moje zbozi ci sluzby za to stoji ... nikoliv nejakemu tomu "fseholidu". pokud by chtel zakaznik platit "fseholidu", mohl by to klidne udelat bez toho, aby daval ty penize preze me.

0 0
možnosti
L

Luanne

26. 8. 2012 0:43
Prajem vám len jedno,

aby sa vám stalo, že vaše dieťa bude jedným z tých "slabých jedincov, ktorí tu nemajú čo robiť". Asi iba vtedy hajzli ako vy pochopia základný princíp ľudskosti. Nemáte žiadne právo súdiť, kto tu má čo robiť a kto nie!

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

26. 8. 2012 8:55
Re: Prajem vám len jedno,

"zakladnimi principy lidskosti" se klidne ridte ... do te doby, nez se pritom zacnete prehrabovat v moji penezence. v opacnem pripade si klidne chcipnete hlady pod nejblizsim mostem, me to trapit nebude.

1 0
možnosti
L

Luanne

26. 8. 2012 0:36
No, ale v tom prípade

ani vy od štátu nič nechcite. Až sa vám niečo stane, ochoriete alebo sa zraníte tak, že nebudete môcť pracovať, neopovážte sa žiadať o invalidný dôchodok. Veď podľa vašich slov vtedy tu už nebudete mať čo robiť, tak umrite hladom. A ani starobný dôchodok sa neopovážte poberať.

1 0
možnosti
F

FiS95

26. 8. 2012 10:17
Re: No, ale v tom prípade

Proč? Neplatí snad pojištění jako všichni ostatní? To že s tím nesouhlasí ho neosvobodilo od odvodů, tedy má i nárok na plnění. A pokud jde o minarchistický stát, nikdo přece nezakazuje komereční pojištění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.