Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

thomas.angel

2. 2. 2012 12:50
Kradu s čistým svědomím.

0 0
možnosti
MW

Miikeee

2. 2. 2012 10:44
bez karmy

Souhlasim ze nekdo tady zaspal a pro racionalne uvazujiciho cloveka je lepsi si to stahnout nelegalne a dokud to pujde tak to bude delat drtiva vetsina, ale ospravedlnovat to tim ze se k tomu nemuzu jinak dostat neni argument. Jinou vec ke ktere se normalne nemuzete dostat byste ukradl?

1 0
možnosti
MB

mbem

2. 2. 2012 11:08
Re: bez karmy

Představte si, že stojíte za plotem letního kina a sledujete promítaný film. Rád byste si koupil lístek, ale nikdo ho neprodává. Kradete snad v tu chvíli?

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

2. 2. 2012 10:32
Nestahuji filmy ani hudbu a přesto jsem za zlodějku

a platím nějakým neznámým autorům poplatek z CD, kde si ukládám svoje fota, flashky, kam si dávám svoje texty. Kdo mě ochrání před státem garantovaným zlodějem? Neboť co je OSA, Intergram, Dilia a další...

0 0
možnosti
MP

Vrah

2. 2. 2012 11:45
Re: Nestahuji filmy ani hudbu a přesto jsem za zlodějku

Poplatky za prázdná média nemusíte chápat jako platbu v rámci presumpce viny, ale jako „předplatné“ na svobodné kopírování a stahování – podobně jako kdyby se přestaly vybírat poplatky za televizi a tato by byla nadále dotována jen z daní – pak by na ni přispívali i ti, kteří ji nevlastní a nijak nesledují.

Samotný koncept mě nepohoršuje. Za širší diskusi spíš stojí, jestli je to, jak OSA a spol peníze přerozdělují (a kolik jim zůstane?), průhledné.

0 0
možnosti
LM

Andy.cz

2. 2. 2012 8:52
Jsem zloděj!

Tak jsem asi zloděj, protože si občas nějaký ten film stáhnu, cca 2-3 za měsíc. Sice mám dojem, že stáhnutím nikde nic nechybí a zákon mi to vysloveně povoluje, ale budiž, jsem zloděj.

A teď z druhé strany: za každý disk, flashdisk, CD nebo DVD médium, tiskárnu atd. při jejím zakoupení platím příspěvek na kopírování a ne zrovna málo! Na spoustě DVD co mám legálně zakoupené je spousta reklamy, varování a trailerů, které mě neskutečně s... a nejdou přeskočit! Zaplatím si film a u toho musím ještě koukat na reklamu. A vrchol všeho - ještě před měsícem jsme za autorádio ve firemním autě platili jako mourovatí za veřejnou produkci! O ceně CD a toho nic co z ní dostane umělec raději ani nemluvím.

Tak kdo je tady zloděj?!?

2 0
možnosti
PM

KOLDAK

2. 2. 2012 7:13
Nejhorší je, že si musím kupovat jízdenku

(v ceně výpalného za hardvér) a tím vlakem jet vůbec nechci.

0 0
možnosti
PM

Matthew bee

1. 2. 2012 23:56
krádež

Že v Česku neseženu vanilkovou coca colu mě ještě neopravňuje k tomu, abych ji šel krást třeba do Rakouska.

3 0
možnosti
RT

inosh

2. 2. 2012 0:02
Re: krádež

Mazany Kralicek, Hybernska, Praha 1.

Maji i five-dollar milk shake.

0 0
možnosti
E

elektroman

1. 2. 2012 21:49
ubohost...

proboha, to se nikdo nepozastaví na tím, že mezi filmem staženým z ulozto.cz a originál DVD (a to nemluvím o Blu-Ray) je dost velký rozdíl v kvalitě? to Vám fakt stačí cca 1 giga v ubohém avi formátu ke štěstí? Jen pro informaci oproti DVD formátu cca 4-5x menší. Blee...

0 0
možnosti

kotec

1. 2. 2012 21:51
Re: ubohost...

No, ono platí, že lepší něco než nic. A jelikož spousta filmů se na DVD sehnat nedá (starší nebo úzkoprofilové filmy), tak asi nic jiného než avi formát nezbývá. Ono to prostě v takovém případě legálně nejde.

0 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

1. 2. 2012 21:40
obecne se da rici

narod vychovany na zasade, ze kdo nekrade okrada rodinu, rozhodne bude mit vzdy problemy s moralkou a etikou

3 0
možnosti
M

mocmocmedviku

1. 2. 2012 22:46
Re: obecne se da rici

Proč do toho taháte "národ" tohle je problematika týkající se celého světa, to si prostě do Čechů musíte kopnout jinak nebudete spokojený?

2 0
možnosti
J

janduben

1. 2. 2012 21:04
zakony

nase zakony stahovani za zlocin nepovazuji, stahovani je plne legalni a platime za to dan v podobe poplatku za kazdy nosic, mne to nevadi

0 0
možnosti
J

janduben

1. 2. 2012 21:12
Re: zakony

a jinak, ty ceny, v cechach se kopiruji bezne i filmy z blesku za pade, proc bych daval kilo za hd film kdyz si to muzu stahnout zadara, je potreba myslet ekonomicky, nikdy nedam penize za neco, co muzu mit legalne zdarma, pripadne za neco co po mne nikdo nevymuze, kdyz sem nasel na ulici 2 kila, tak sem taky nesel na policii je odevzdat ale protizakone sem si je nechal

2 0
možnosti
DT

dr. Tereskin

1. 2. 2012 20:36
řešení

představte si, že vydavatelské firmy si založí vlastní stahovací servery, buď budete koukat zadarmo na low kvality s reklamou, nebo si stáhnete za 20 korun film bez reklam a v high q. Nebo si zaplatíte za full hd, třeba stovku. Zisky které by tímto přístupem generovali, by byly mnohem větší než mají teď. Komunita by sama o sobě vytvářela titulky, další ušetřené náklady, mnohem větší nabídka. Připomíná mě to situaci, kdy v ČR zdražily pohoné hmoty a teď se divý, že máme menší zisky. Kdyby naopak zlevnily, tak my jako transitní země, vyděláme víc.

5 0
možnosti
MP

PMartin

1. 2. 2012 22:05
Re: řešení

do kamene tesat! klidně pošlu esemeskou poplatek autorovi nebo majiteli práv, když mi to dostatečně jednoduše nabídne.

Místo, aby ti pazdráti hledali způsoby, jak úspěšně prodávat v novém prostředí internetu, tak raději budou lobovat za zákony omezující osobní svobodu. Proš si spisovatelé a vydavatelé knih nevyřvali zákon, že budou mít pod kontrolou všechen papír?

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.