James Bond s Downovým syndromem

 James Bond. Hlavní hrdnina Británie. Muž číslo jedna. Pan Dokonalý. A především vzor pro mnoho Evropanů. Muž, který má vliv na Euroobčany a proto by měl mít Brusel vliv na něj.  

Kvituji s povděkem, že se začali tvůrci agenta s povolením zabíjet zabývat myšlenkou rasové korektnosti. S radostí jsem zaznamenal úvahy o tom, že by v následující dekádě mohl agenta 007 ztvárnit Afroevropan.

Je to jen začátek a já se domnívám, že bychom do budoucna mohli jít dál. Je v našem nejlepším zájmu, abychom (zvláště mladým) divákům představili zástupce menšin v tom nejlepším světle. Jen tak dokážeme žít v tolerantní  společnosti plné porozumění.

Já osobně se domnívám, že by se filmaři měli zaměřit nejen na barvu pleti, ale také na náboženství. Věřím, že muslimský James Bond by našim spoluobčanům přiblížil islám jako přátelské a (řečeno dnešním slovníkem) cool náboženství, které nás má přitahovat, nikoli děsit.

A v rámci genderové rovnoprávnosti bych se nebránil ani agentce 007 - ženě. Ideálně lesbické, abychom se co nejvíce odpoutali od stereotypu, že jen zdravý bílý heterosexuální křesťan v dobře padnoucím obleku, je plnoprávným euroobčanem. Upřímně bych Jamese Bonda nejraději viděl jako lesbickou muslimku tmavé pleti s Downovým syndromem.

Dokonce v této věci uvažuji o zavedení směrnice, kde by podíl kladných hrdinů v akčních filmech zohledňoval rasová (a další) kritéria. V současné době pracuji na vytváření kvót.

Brusel již nemůže přihlížet praxi filmařů, kde Afroevropan je zpravidla gauner a bílý policista kladným hrdinou. I v tomto by měla Komise udělat pořádek. Euroobčané se nemusí bát, že by tento nekorektní trend pokračoval nadále. Usilovně pracuji na tom, aby se evropská kinematografie zbavila stereotypů a v rámci humanitně-multikulturního směřování EU přijala tyto hodnoty za své. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jmenuji se Regere Dividitur. Pracuji v Bruselu již dvě desetiletí. Do svého úřadu jsem nastoupil rovnou ze stáže pro jednu z institucí Evropského společenství. Již na gymnáziu jsem pochopil, že základem fungování lidské společnosti je solidarita, spolupráce a spravedlivé rozdělení veřejného bohatství. Teprve na vysoké škole mi došlo, že zmíněné je možno praktikovat jen v sounáležitosti s pravidly udržitelného rozvoje a že je nutné pomoci přírodě v boji s bezohlednými lidmi.

 

 

 

Ve svém úřadě bojuji za vaše blaho. Nejsem sice nikým volen, ale má to svůj účel. My v Bruselu zastáváme názor, že volený politik svá rozhodnutí vždy podřídí krátkodobým zájmům svých voličů. My ne. My se zodpovídáme jen svému svědomí, integraci a silné Evropě a tu můžeme vybudovat jen, když budou naše pozice v úřadě silné, pevné a neotřesitelné. Máme společný zájem. Blaho evropské společnosti. Nevadí nám, že některým našim krokům občané EU nerozumí. I oni totiž jednou pochopí, že nám šlo vždy jen a jen o štěstí jednotné Evropy.

Autor: Jindřich Husička | neděle 13.10.2013 19:34 | karma článku: 22,25 | přečteno: 1525x
  • Další články autora

Jindřich Husička

Hlavu vzhůru

2.4.2020 v 16:53 | Karma: 14,21