Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Astaroth

24. 8. 2012 14:37
cukrovary

Ona slavna likvidace cukrovaru probehla tak, ze kazda zeme dostala kvoty na cukr v nejakem vztahu k tomu, kolik jej vyrabela predtim a cesko privatisovalo cukrovary i s temito kvotami. Kupec si je prevedl na sve vyrobny a mistni uz nepotreboval. Tolik k tomu, kdo za to muze.

0 0
možnosti

Envynyiatar

24. 8. 2012 14:39
Re: cukrovary

mýlíte se- ten mechanismus byl jiný ......

0 0
možnosti

certik_bertik

24. 8. 2012 12:53
můžete

se odstěhovat do Mongolska když se vám tady nelíbí

0 0
možnosti

borek

24. 8. 2012 13:48
Re: můžete

Myslíte, že v Mongolsku je situace lepší, než autor popisuje?

Omlouvám se, první sloveso mám v předchozím souvětí chybně.

0 0
možnosti

z-VV-na-CENSORED

24. 8. 2012 11:45
Doplnil bych...

...ten volny pohyb (Schengensky prostor) neni domenou EU. A bezcelni styk? Mame ruzny, ze spolecnyho rance placeny dotace. No a co jinyho je dotace pro zabozroutskyho sedlaka, nez znevyhodneni pro toho ceskyho? Stejne jako cla, jen to misto spotrebitele na domacim trhu plati i nezainteresovana norska prodavacka.

0 0
možnosti

hafusak2

24. 8. 2012 10:08
Máte pravdu, také to tak vidím.

Malé státy se "svobodně" zříkají svých zájmů ve prospěch těch velkých. Davy úředníků neustále si vymýšlejících nové předpisy je proto, aby obhájili svou existenci. Ovšem jako nejhorší věc vidím to, že Euro se stalo normální měnou. Neboť dokud existovalo ECU /a jako protějšek převoditelný rubl/, tak se mezinárodní platby uváděly v něm a národní měny se musely vůči němu přizpůsobovat a hlídat si svůj kurz. S eurem začala politika: "nic si hlídat nemusím, mám hodnotnou měnu a co promrhám ti větší a majetnější zatáhnou". Portugalsko a Řecko jsou jasným příkladem a "ochota" ostatních připlácet do společné kasy k jejich záchraně je také jasně viditelná. A na tohle snad EU dojede dřív nežli na přemíru direktiv /To je můj osobní názor/.

0 0
možnosti

petrph

24. 8. 2012 10:07
to je právě ten idealismus

Evropská unie přece právě přibližně posledních 20 let směřuje k federativnímu státu s centrální mocí. Možná že v období předtím to  byla nějaká volná unie s výhodami volného trhu a pohybu.Ale to byla skutečně jiná doba, území oddělené od zbytku Evropy železnou oponou, navíc tyto státy měly v čele silné politiky, kteří dokázali i v unii udržet práva i potřeby svých států a občanů. Kromě toho, globalizace i mezinárodní obchod byl v té době výhodou a nikoli jako dnes hrozbou.

Dnes už je to trochu jinam, počet členů EU už se povážlivě zvětšil, ovšem jen pár z nich si dokáží vyhádat pro své státy nějaké výhody. Jinak už to skutečně "řídí" byrokratická vláda z Brusele a má permanentní zájem na tom aby svůj vliv dále posilovala

0 0
možnosti

antexio001

24. 8. 2012 9:59
Bohužel má pravdu asi zase Václav Klaus,

když říká, že naděje tech, kteří věří v rozpad tohoto modelu EU v řádech měsíců nebo let se limitně blíží nule. Líní kapři v Bruselu si rybník nevypustí a do projekltu EU se už nacpalo moc peněz na to, aby nějaké Řecko, Portugalsko nebo jiný zkrachovaný státeček rozbilo ideu jednotné Evropy. Takže všem co hlasovali "ANO" v referendu - když jsme už hlavu strčili do oprátky tak si to taky pěkně vyžereme, až do dna.

0 0
možnosti

McCorner

24. 8. 2012 11:21
Re: Bohužel má pravdu asi zase Václav Klaus,

Nechte si ty "vzkazy pro ty co tehdy hlasovali ANO", tehdy byla jiná situace (konat se referendum těsně po revoluci tak výsledek by byl 90% lidí pro vstup).

Kdybychom zůstali mimo EU, tak jsme na tom jako ukrajina (nejen kvůli tomu že by schopní lidi odešli do EU, ale i proto že pro všechny bychom zůstali ta postkomunistická země, která ani nebyla schopná vstoupit do EU). Navíc vstupem do EU jsme mohli EU měnit (kdybychom nevstoupili nezměníme nic), to jestli jsme té možnosti využili nebo ne je jiná věc. Nejviditělnější pro mě je asi např. podpis LS panem Kalusem.

0 0
možnosti

Envynyiatar

24. 8. 2012 9:33
Naprostý souhlas pane kolego .....

naše zkušenosti jsou velmi podobné ..... problém je v tom, že před 10 lety ta EU vypadala kapku jinak, i když plán na to, aby se z ní stalo to co je teď , začal probíhat už tehdy .....  viz přístupové podmínky ČR která sama přistoupila ke zničení svého hospodářství a svou potravinovou soběstačnost :-(

1 0
možnosti

Envynyiatar

24. 8. 2012 9:38
své potravinové soběstačnosti .... pardon

;-)

0 0
možnosti

pedr64

24. 8. 2012 9:32
mám na věc stejný názor

volný pohyb osob, zboží a kapitálu, jinak zcela suverenní státy, zrušení evropského parlamentu a evropské komise. Jenže, jak je to o těch kaprech v rybníku?

0 0
možnosti

Envynyiatar

24. 8. 2012 9:33
Re: mám na věc stejný názor

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.