Deník bruselského úředníka: Díl devátý-Musíme být solidární!

Moje vize budoucí Evropy stojí na solidaritě. Bohatých s chudými, zdravých s nemocnými, mladých se starými a nyní bych rád přidal solidaritu zaměstnaných s nezaměstnanými. Nemyslím si, že dosavadní premisa, kdy na pracovní místo dosáhne jen uchazeč s kvalitnějším profilem, je správná. Zaměstnavatelé by si měli přestat usurpovat právo na rozhodnutí, koho zaměstnat.

Myslím si a jsem s tímto názorem mezi svými bruselskými kolegy ve shodě, že pracovní trh je věcí veřejnou a proto by o něm měl rozhodovat Brusel, jakožto prodloužená ruka zájmů evropské společnosti.

Není možné, aby jedinec, který není v očích zaměstnavatele nejlepší, zůstal bez práce na krku evropské společnosti. V rámci této iniciativy navrhuji zkrátit pracovní týden na tři sedmihodinové směny, čímž vytvoříme nová pracovní místa pro  milióny nezaměstnaných napříč Evropou.

Brusel nemůže přihlížet tomu, aby část obyvatel užívala svých vysokých příjmů a další žili ze sociálních dávek ve strachu o materiální zabezpečení rodiny. Myslím, že pokud rozprostřeme pracovní trh mezi větší počet občanů, čímž vznikne více pracovních míst, než kolik je pracovně aktivních Evropanů, přestanou se Evropané bát o svou práci, jelikož budou vstávat a usínat s vědomím, že je nezaměstnanost nemůže postihnout.

Zároveň je součástí mé předlohy nové směrnice, aby po zkrácení pracovního týdne na 21 hodin nebyl zkrácen plat o více než 25%.

Jsem přesvědčen, že  díky této nové politice zaměstnanosti stoupne produktivita práce, jelikož zaměstnanec, který se nemusí strachovat o své živobytí, pracuje v klidu, pohodě a odvede tak logicky daleko vyšší výkon. Zároveň se zbavíme problému s nezaměstnaností a  jako vedlejší efekt, dle mého názoru bohulibý, rozdělíme bohatství zaměstnavatelů mezi větší počet zaměstnaných a tak je to správné!

 

Regere Dividitur

Profil bruselského úředníka a další články na Facebooku. 

 

 

 

 

 

Jmenuji se Regere Dividitur. Pracuji v Bruselu již dvě desetiletí. Do svého úřadu jsem nastoupil rovnou ze stáže pro jednu z institucí Evropského společenství. Již na gymnáziu jsem pochopil, že základem fungování lidské společnosti je solidarita, spolupráce a spravedlivé rozdělení veřejného bohatství. Teprve na vysoké škole mi došlo, že zmíněné je možno praktikovat jen v sounáležitosti s pravidly udržitelného rozvoje a že je nutné pomoci přírodě v boji s bezohlednými lidmi.

 

Ve svém úřadě bojuji za vaše blaho. Nejsem sice nikým volen, ale má to svůj účel. My v Bruselu zastáváme názor, že volený politik svá rozhodnutí vždy podřídí krátkodobým zájmům svých voličů. My ne. My se zodpovídáme jen svému svědomí, integraci a silné Evropě a tu můžeme vybudovat jen, když budou naše pozice v úřadě silné, pevné a neotřesitelné. Máme společný zájem. Blaho evropské společnosti. Nevadí nám, že některým našim krokům občané EU nerozumí. I oni totiž jednou pochopí, že nám šlo vždy jen a jen o štěstí jednotné Evropy.

 

Autor: Jindřich Husička | úterý 8.10.2013 18:44 | karma článku: 10,67 | přečteno: 482x
  • Další články autora

Jindřich Husička

Hlavu vzhůru

2.4.2020 v 16:53 | Karma: 14,21