Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Foto

Vzhledem k profilu pana autora, jehož idolem jsou páni Klausové, je s podivem, že přitom doporučuje stavbu domu svépomocí. Jako za socíku. Kam se Vám poděl trh a pravicovost?

Můžete nám tu vysvětlit, proč třeba Baťa nechal pro své zaměstnance stavět domky? Proč po nich nechtěl, aby si je také po práci stavěli svépomocí?

Jděte do --- Trikolory! ;-D

0 0
možnosti
PK

Souhlas. Při dnešních požadavcích na domy, technice a technologiích - tudy cesta nevede. Možná, když jeden je zedník, jeho bratři instalatér a elektrikář ...?

Já se snažím ve svém věku udělat si opravy a úpravy v bytě sám - ale podruhé, potřetí by to bylo vždy mnohem kvalitnější a rychlejší. Ale vždy ta poprvé dělaná práce není ono.

0 0
možnosti
OJ

Milý kolego, až se jednou přece jen stanete starostou nějakého města, tak rychle přijdete na to, že extrémní poloha "stát se nemá nikomu starat o bydlení" je v praxi neudržitelná, leda že by Vám jako starostovi nevadil pohled na bezdomovce před radnicí. Vše na světě má svou pravou míru, kdežto extrémy vždy dopadají blbě.

0 0
možnosti
Foto

Průměrná cena staršího bytu v Praze 87400Kč za m2, t.j. 6,1 MKč za 70 m2.

Průměrný plat (ne medián) v Praze 42300 Kč hrubého, cca 31000 čistého.

Průměrný nájem v Praze 300 Kč/m2 t.j. 12000 Kč za 40 m2 než si člověk našetří nejméně 1,5 MKč na to, aby si mohl vzít hypotéku na vlastní byt. Pokud by si do tohoto pořídit průměrně 1,5 dítěte a jít s příjmem domácnosti v tomto případě o cca 15 tKč dolů a zvýšit výdaje domácnosti na to 1,5 dítěte třeba o 5 tKč je pro mladé zlenivělé lepší cestovat po světě, než jít do takového rizika jako je manželství (cca 50 % rozvodovost).

Pokud Vám najednou poklesne příjem z důvodu radostné události, pro kterou se dva většinou berou, zbude Vám příjem 45 tKč z původních 60 tKč, do toho hypotéka spolkne 18 tisíc a máte z toho už jen 27 tKč a z toho musíte zaplatit pojistky, energie, daně, jídlo, oblečení, ...

Praha není pro mladé !!!:-/

0 0
možnosti
Foto

Hlavně neexistuje povinnost žít v Praze. Vámi popisovaný byt je v Chomutově k mání za 350-500tis.kč, podle lokality. Pokud chce člověk bydlet za rozumnou cenu, má možnost i jinde než v Praze.

3 0
možnosti
Foto

My kteří jsme si kdysi postavili dům, spláceli dluhy a po třiceti letech znovu začali s rekonstrukcí, jsme nikdy nedostali žádné podpory na bydlení.Ti co byli celý život v nájemných bytech, tehdy za levný nájem si mohli ty peníze, které my dali do bydlení, ušetřit a dnes by jim nedělalo žádný problém platit vyšší nájemné.

Ale tak to bohužel není, ti co svoje peníze utratili za drahé dovolené, no prostě si ten svůj život žili, si žijí dobře dál za podpory státu a my, kteří jsme něco vybudovali jsme potrestáni stále vyššími cenami materiálu, práce, poplatků a bez možnosti čerpání nějakých státních benefit.

9 0
možnosti
PR

Tak dům prodejte a běžte do nájmu.

1 2
možnosti
PS

P26e29t35r 87S84k34á82l66a

5. 1. 2020 18:16

Vy skutečně považujete stavbu svépomocí za něco pozitivního? Nebyla to spíš z nouze ctnost? Nejsem si jistý, že by například houslový virtuos nebo kardiochirurg měli po práci navléct montérky a jít míchat maltu.

6 0
možnosti

Houslový virtuos nebo kardiochirurg mají pravděpodobně dost peněz na to, aby si najali firmu. To není dobrý příklad.

I dne je ale spousta lidí, co si dělá na stavbě věci svépomocí z toho důvodu, aby ušetřili.

2 0
možnosti
PC

Vynikající článek od A až do Z. ! Tesat do kamene!

KARMA R^R^R^

6 0
možnosti
JR

J21a63n 59R56á13ž

5. 1. 2020 15:11

Perfektní článek, který se nebojí poukázat na skutečné, nikoliv fabulované problémy.

K pánovi co říká, že nezná důchodce, který.... atd. Já znám důchodkyni, která bydlí sama ve čtyřpokojovém bytě přes 100m2 nedaleko centra a pobírá příspěvek na nájem a v zimě na topení! Je to známá a nerada slyší když ji říkám, že je to nemravné, ale přestěhovat se do menšího bytu nechce.

9 2
možnosti
PS

P23e38t66r 91S97k17á14l48a

5. 1. 2020 18:17

Vy se rád stěhujete?

1 0
možnosti
Foto

Článek jsem přečetl protože mě zaujala "věčně do mobilu čučící mládež"v titulku, přiznávám že ne problematika bydlení. Já totiž nedávno procházel po dlouhé době Kateřinskou ulicí v Praze okolo Děkanátu 1. LFUK - tam vždy stávalo několik hloučků diskutujících studentů a teď jich tam bylo méně, ale ani třeba jen dvojice co by se bavila spolu. Všichni do jednoho čučeli do mobilů. Není to mor dnešní doby?

9 0
možnosti
PD

proč by to měl být mor...můžete se bavit s několika lidmi najednou i když nejste na jednom místě

1 0
možnosti
JL

Já tedy žádného důchodce z Prahy, co by bydlel ve velkém bytě, neznám. Nějak si nikoho nevybavuju. V Praze ostatně ani moc velkých bytů nikdy nebylo. Tak důchodci, namátkou: moje sestra bydlí ve vlastní garsonce, kamarád s manželkou - miniaturní 3+1, postaveno v družstvě. Ovšem víme, že hodně lidí má několik nemovitostí, je to běžné - nájmy v Praze dramaticky rostou. Lidi už chtějí za 2+1 20 000 a za pokoj klidně 9000. Stát neřeší 30 let sociální bydlení, nahrazují ho právě ty příspěvky na bydlení. Můžeme samozřejmě napodobit USA ty jsou pěkně nesocialistické., kde bydlí bezdomovci ve stanech na ulicích, nebo lidi v přívěsech.

1 3
možnosti
PD

máte pravdu, takoví opravdu neexistují...nejprve "zprivatizovali" za zlomek tržní hodnoty státní byty, ty vzápětí za tržní cenu prodali a odstěhovali se na chalupu, kterou si dříve pořídili díky tomu, že platili směšný regulovaný nájem

5 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2844x
V ekonomických otázkách jsem liberál a kapitalista, v ostatních oblastech jsem konzervativní. Jsem odpůrcem pražské kavárny a nestydím se za to, že se mi líbí filmy Zdeňka Trošky nebo písničky Karla Gotta.

Mezi moje politické idoly patří např. docent Miroslav Ševčík, Václav Klaus st., Milan Knížák nebo Markéta Šichtařová.

Seznam rubrik