Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J23a67n 72B70u72r48i11a79n

29. 11. 2019 7:03

Palec nahoru - už jsem ani nevěřil, že existuje nějaký normální sociální demokrat. Protože to, co ti vaši vrcholní představitelé předvádí, to je jen hra na to, že poslední zhasne.

1 0
možnosti

P15e37t68r 26N90e98d49o69m38a

28. 11. 2019 14:50

je treba si uvedomit, ze pokud se se sem masove stehovali Africane, bude mene penez na socialni davky pro stavajici prijemce

1 0
možnosti

J84o37s69e69f 42U94l48m91a42n

28. 11. 2019 12:53

Naopak reakce pana Hamáčka je ideální. V prvé řadě je třeba si uvědomit, že nejde o žádné sirotky ale čistě o ideologický cirkus. Už to, jak se tito "sirotkové" křečovitě hledají, svědčí o mnohém. Drtivá většina lidí v ČR je protimigrační. To je holý fakt. A já jsem za to rád, protože migrace z "kulturně odlišných zemí" je škodlivý jev, který bych přirovnal k solení polévky, jak už to někdo přede mnou udělal. Pokud je soli málo, dokáže být pozitivní, ve větším množství pak dokáže polévku znehodnotit až se stane nepoživatelnou. Západní země se ze všech sil snaží tento odpor zemí V3.5, ale občas i nějaké té západní, zlomit. A zkouší to různými metodami včetně té salámové. Řecko má samo o sobě problém nějaké "sirotky" vůbec najít, ale jako hra na city je toto velice vděčné téma, což (nejen) pan Hamáček evidentně prokoukl. V podstatě nejsem proti přijímání nějakých dětí, sirotků...ale jak jsem psal, o ně vůbec nejde. Je to podobná manipulace jako s tou slavnou Gretou, která byla použita jen jako štít (protože kdo útočí na malou holku s handicapem, je morální zrůda, což perfektně poslouží propagandě). Skutečně jde jen o hru, o uměle vytvořené téma. Je to jako byste jel autem a u silnice viděl stopovat obtloustlého pána vedle staršího bíleho mercedesu s cizí registrační značkou gestikulujícího, že mu došel benzín, nebo píchl. Pokud jen tak prosvištíte, může si o vás někdo pomyslet, že jste cynický ignorant, který odmítá pomoc člověku v nouzi. Anebo mu můžete zastavit a pokusit se mu pomoci a odjet s dobrým pocitem a bez peněženky. Je jen na vás, zda se zachováte racionálně nebo hloupě...ale pokud se chcete zachovat hloupě, prosím, nechtějte to i po druhých.

3 1
možnosti

Už jsme viděli stovky- tisíce splachovacích. Ale tento Hamáček ten je překonává ve všem! U Babiše - Lepák na pohledání a vychcánek pro sebe až na půdu..... takže jste udělal dobře - musíte ho spláchnout volbama jako fekálii!!

2 0
možnosti

Jste zřejmě docela slušně zamotaný a jemně zamindrákovaný, jinak si ten váš výpotek nedovedu vysvětlit. Já jsem spíše pravicově konzervativní, ale s důrazem na sociální jistoty, takže mi funkce ČSSD ve společnost nevadí pokud ovšem není hlavní mocenskou silou, všeho moc škodí.

To na úvod a teď to hlavní. ČSSD byla vždy stranou, která těžila hlasy od běžných pracujících zaměstnanců, kteří právě v ní viděli toho, kdo se jich zastane vůči podnikatelům a taky toho, kdo jim zajistí, že neskončí pod mostem, když nebude práce nebo když se stanou invalidy, důchodci atd. Bohužel tady ČSSD přestala těmto lidem naslouchat a začala si jet nějakou svou cestu, která ale byla hluchá na požadavky její hlavní voličské základny, která si opravdu z 90% nepřeje dovoz problémových migrantů a to ani těch vousatých sirotků a jsou i další věci, kde se chová ČSSD spíše jako aktivisté, než strana pracujících, kteří docela neradi dávají své daně právě na aktivisty všeho druhu, ty považují spíše za škůdce. Takže není divu, že dnes je ČSSD tam kde je. Hlasy aktivistů nezíská, ti mají svoje strany, pravicových voličů také ne a své voliče zradila a ti se většinově přesunuli k ANO, která daleko více reflektuje na jejich přání a tak jim ani nevadí, že Babiš je takový jaký je, hlavně, že dělá co si přejí a o tom to je.

2 0
možnosti

Jasně autore, vy si myslíte, že cílového voliče ČSSD zajímají nějací "sirotci"? Lidé jako vy, jsou příčinou pádu ČSSD. Do čela ČSSD se nacpali progresivisté, kteří místo tradičních socanských témat mají plnou hubu genderu, multikulti, inkluze a dalších podobných ptákovin. Vaše voliče si musíte vzít zpátky od Babiše.

6 0
možnosti

A zase ti ,,sirotci";-D to nebude ten hlavni problem cssd.

6 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma za cestu cti, na niž jste se vydal

Nejsem volič ČSSD, (tíhnu napravo od středu) ale rozhodně nejsem jejím nepřítelem. A rád uznám, že co se týče podpory kulturních aktivit, až po mezinárodní výstavy výtvarného umění a prezentaci českých umělců v zahraničí, atd. jsem se u některých členů ČSSD setkal s až přátelskou vstřícností a pomocí. Ale to všechno se kamsi vypařilo. I ti slušní, přátelští lidé buď kamsi zmizeli anebo se úplně změnili. Nevím, co se stalo.

Jen se zeptám: Není náhodou za tím vším fakt, že se ČSSD dostala do smyčky obrovského dluhu, který se v minulosti několikrát probíral v tisku? Proč taková strana, která působí v parlamentu a ve vládě, nezveřejňuje před občany transparentně, jak se svým dluhem naložila, či nakládá? A není náhodu právě na základě toho dluhu někým "koupená", nebo vydíraná? Tohle mě tak napadlo na základě několikaletého trendu v chování politiků ČSSD ...Ale pouze se ptám, nevím...

4 1
možnosti
Foto

byli dlouho u moci a teď funguje efekt "mnoho psů zajícova smrt"

3 0
možnosti

P53e56t70r 43Č13e51j81k35a

27. 11. 2019 19:37

Já si naopak myslím, že ČSSD má právě v současné době šanci na "regeneraci", ale potřebuje si ujasnit zásadní otázky typu "kdo má být její volič" (zásadně špatná nálepka je, že ČSSD má být stranou nezaměstnaných, pobíračů dávek apod. - ČSSD má být stranou státních zaměstnanců - učitelů a dalších zaměstnanců ve školství, policistů, hasičů, pracovníků v sociálních službách, mediánově a hůře placených zaměstnanců v soukromé sféře, ale také mamky na mateřské, ale také samoživitelky apod.) a na základě toho si ujasnit, jak toho svého voliče má zastupovat.

Základním problémem ČSSD je, že v ní jsou nejméně dvě stranická a ideová křídla, která si navzájem odpuzují voliče - v tomto ohledu musí dojít ke katarzi, protože tahle rozkročenost tu stranu ničí - projevují se i navenek vnitřní spory, které od strany odhánějí voliče - buďto jedné, či druhé strany. Osobně se domnívám, že ČSSD by neměla následovat cestu západoevropských sociálních demokracií z jednoho prostého důvodu - jsou tu jiné a mnohem závažnější problémy, které mají patřit do programového mixu ČSSD, než na západě. ČSSD v současné vládě odvádí obrovský kus práce právě v těchto "palčivých" otázkách, ale některé věci budou asi nutné vyřešit až s další vládou - například řešit dostupnost bydlení bude otázkou na další funkční období a já doufám, že se ČSSD poučí z chyb udělaných na západě a nepůjde cestou ala Berlín - je třeba to řešit jinak (na rozpětí od pozitivní motivace - třeba daňovými pásmy dle způsobu využití daného majetku - pokud si koupíš byt, abys měl bydlet, snížíme ti daň, pokud si koupíš desátý byt za účelem abys ho stejně jako pět dalších pronajímal všelijakým turistům, co ruší sousedy, dělají bordel, ale jsou slepicí snášející zlatá vajíčka, tak ti ho zdaníme a nastavíme překážky v pronajímání tak, že ten byt radši prodáš někomu, kdo si ho koupí na vlastní bydlení, protože turisté patří do hotelů, penzionů a podobných zařízení, ne do soukromých bytů.... apod.).

1 2
možnosti
Foto

Pane Čejko, co k tomu Vašemu psaní dodat..... Nezaměstnanými asi myslíte dlouhodobě nezaměstnané - no tak to jsou typičtí nevoliči, že..... a pobírači dávek jsou i ti, co mají stavební spoření či příspěvek státu na penzijní připojištění.... anebo dotace na stavbu chalupy v Olbramovicích, třeba. No jenomže nemohu tady rozebírat každičký detail z té Vaší snůšky nesmyslů a návrhů na permanentní revoluci jak od Trockého. Tedy krátce: Socdem by měla hledat voliče ve skupinách obyvatel, pro které je jednoznačně přínosnou hodnotou demokracie, politický pluralismus a fungující trh. Státní zaměstnanci to nejsou, co si budeme povídat. Pro ně je důležitý silný a dávající stát, že ano..... a to lze zařídit i jinak než demokracií. Dlouhodobě nezaměstnaným a ostatním sociálně deprivovaným je typ režimu už úplně šumafuk, proto ani nevolí (1/3 oprávněných voličů jsou trvalí nevoliči, víme?). Velcí podnikatelé a beneficienti korporací se zařídí za každého režimu, ti se bez demokracie a rovného podnikatelského prostředí také snadno obejdou. Takže kdo nám zbývá - drobní a střední podnikatelé a jejich zaměstnanci, zejména ti kvalifikovaní. Takže ČSSD by měla mít v programu budování jejich postavení ve společnosti - mj. tím, že jim alespoň nebude házet klacky pod nohy a existující překážky v jejich rozvoji se bude snažit odstranit. Tedy v programu ČSSD by mělo být zejména zrušení EET, zrušení drakonických sankcí vztahujících se ke kontrolnímu hlášení.... to jen namátkou to, co ČSSD za posledních pár let zavedla. - - - - Vůbec se nedivím, že ČSSD vypadne z parlamentu, a bude to tak dobře. A to jsem její člen - ale že bych tuhletu ČSSD volil? Zbláznili jste se, lidičkové? Ani omylem!

3 0
možnosti

S autorem nesouhlasím, zčásti křivdí: ČSSD prožívá těžké dilema. Kdyby odešla z vlády, nebude mít šanci prosadit právě onu sociál. politiku, a zde se socdem snaží, ovšem neumí to mediálně vysvětlit voličům, nechává se mediálně zastínit p. Babišem, který si návrhy ČSSD vždy pohotově osvojí. Sirotky je třeba ověřit, např. je riziko, že se k nim vzápětí přihlásí dospělé osoby z Jihu. Potřebujeme samozřejmě zdravou socdem (jako protiváhu), bez jedinců zkostnatělých v minulosti, bez bossů v regionech (ale která naše strana je nemá?), doufám, že se ČSSD opře o své kolegy v zahraničí (SRN, Rakousko, Švýcarsko), kteří si vedou dobře. Ale koukněte se např. na Masarykovu demokratic. akademii v rukou p. Špidly, nabízí velmi dobré akce veřejnosti, přitahuje i intelektuály a odborníky vč. zahraničních.

0 0
možnosti
Foto

Paní Bošková, to, co jste napsala, je vynikající, protože právě takováto sofistika dostane ČSSD ven z parlamentu. Už aby to bylo, protože v současnosti se stydím mezi lidmi přiznat, že jsem člen této strany. Tedy jen houšť co se týče Vámi prezentovaného oportunismu, jen ještě chvíli vytrvat a výsledky se dostaví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3752x
Kdo jsem? Přál bych si napsat: člověk, který je spokojený s okolním světěm... obávám se ale, že pak bych si blog nezaložil.

Seznam rubrik