Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hanahorack

1. 8. 2009 15:21
zvíře není věc

  Již jsme si tu o některých ukrutnostech na zvířatech připomínali, zde je další nový ze dneška

           http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi-zlocin/119979/strilel-na-vlastni-psy-no-a-co-vzdyt-byli-moji.html

 Co myslíte, jak to dopadne, možná dostane pokutu, nebo taky ne!!!!!!!!

0 0
možnosti

dejavu26

1. 8. 2009 8:04
Je třeba myslet na důsledky tohoto zákona

chápu vaše pohnutky, ale ten nový občasnký zákon je špatný, více o tom píši zde http://bockova.blog.idnes.cz/c/95232/Pripominky-k-obcanskemu-zakoniku.html Je třeba se zamýšlet nad důsledky, nevytrhovat pouze něco z kontextu zákoníku, navíc bez propojení s jinými zákony na ochranu zvířat.

0 0
možnosti

cara al sol

1. 8. 2009 0:02
Týrat zvířata se nemá, s tím souhlasím

Přesto v dílčích věcech budu oponovat. Zvíře ze zákona JE věc, protože (logicky) nemůže být subjektem práva, nýbrž pouze jeho objektem. Noe dostal za úkol (podle legendy) shromáždit 2 zvířata od každého druhu, aby bylo zachováno Boží stvoření. Rozhodně z toho nevyplývá, že tím byla zvířata postavena na roveň člověku, mj. i proto, že na arše plulo více lidí, než jenom jeden muž a jedna žena.

0 0
možnosti

dolch

1. 8. 2009 0:44
Re: Týrat zvířata se nemá, s tím souhlasím

Tyhle ochránkyně zvěře mají jednu společnou vlastnost - můžete snést logických argumentů celou garáž, ale jakmile s nima v jednom bodě nesouhlasíte, jste okamžitě necita a tyran němé tváře. Mám s nima zkušenost z diskusí :-)

0 0
možnosti

Radek0075

31. 7. 2009 23:34
OK. Shodneme se na tom že zvíře není věc,

pak ale budeme kriminalizovat poměrně dost občanů. Takže se ptám. Co opravňuje pejskaře k tomu aby vlastnili fenku, které navíc bezoštyšně ukradnou její štěňata a prodají je většinou neznámo komu a neznámo kam.  A nejlepší je když se tihle gauneři tváří jako milovníci psů. Co kdyby jim někdo odebral děti a někam je prodal? To by bylo křiku.

0 0
možnosti

Martin V

31. 7. 2009 23:51
Re: OK. Shodneme se na tom že zvíře není věc,

R^

0 0
možnosti

Katka B.K.

31. 7. 2009 23:27
zdravím zpřízněnou duši

S radostí vítám další dobrou duši s podobnými názory... o těch (i dalších) krutých případech jsem už taky psala, ten pejsek ze Slovenska (ubitý tyčí) mi rovněž nejde z hlavy dodnes....achjo.

K té kočce malá oprava: ten pes rozhodně nebyl nabuzený ani rozzuřený - chtěl si s tou kočkou evidentně hrát (to bylo hravě poznat ze záběrů - aspoň pro nás, co podobná plemena chováme - mám bulíka ten kočky přímo miluje :o) , tak do ní nalili pivo a štvali ho tak dlouho, až ji nějak omylem kousnul a pak jí tedy rozšlápl ten hajzl hlavu...

Další hnusárna se stala docela nedávno - majitel přivázal jezevčíka ke sloupu a nechal ho tam umřít hlady a žízní... a potrestán NEBUDE!!! (píšu o tom tady: http://boudakasparova.blog.idnes.cz/c/94794/Nechal-umrit-psa-ale-potrestan-nebude.html - ale nechci si u vás dělat reklamu, jen vám to posílám pro vaši info).

Zdravím!

Katka Kašparová

0 0
možnosti

pacifista1

31. 7. 2009 22:11
jen doufám

že ti co tady přispívají svými obavami že za chvíli budem muset jíst písek abychom neubližovali a podobnými nesmysly, nejsou reprezentativní pro celou ČR. I když bohužel RESPEKT v Česku není příliš rozšířen, jak se mi zdá při mých návštěvách. Mimo toho co si člověk může koupit ke čtení (mimochodem jedna z mála čtitelných tiskovin v ČR). Člověk by až řekl že těch dvacet let svobody vedlo ke snížení IQ a všeobecné vzdělanosti a hlavně lidskosti českého obyvatelstva.

Autorce článku přeju co nejmíň zážitků toho typu co popsala a děkuji že se ozvala, lhostejnost a zbabělost jsou totiž největšími nepříteli svobody a k té je ještě v Česku daleko...Rv

0 0
možnosti

dolch

31. 7. 2009 23:37
Re: jen doufám

Vidím, že jste patrně emigroval do nějaké vyspělé země, kde mají psi a kočky již i volební právo. Blahopřeji. Rv

0 0
možnosti

Ccecil

31. 7. 2009 21:53
Zvíře není člověk

Naprosto je ale bez pochyb, že si zaslouží přiměřený respekt a určitý způsob zacházení. Týrání je nepřijatelné. Ale zvíře a jeho "práva" nesmí být povyšována nad práva lidí. Militantní ekologové, kteří jsou schopni za práva zvířat zabíjet... to je děs. Nebo případ, kdy "ochránci zvířat" vypustili do volné přírody chov norků na kožešinu a zvířata pak potupně zhynula, protože nebyla pro volný pobyt v přírodě ani připravená, ani by nepřežila zimu či první bouři. Prostě pachatelé dobra na N-tou. Zvíře je zvíře a člověk je člověk. A obojí se nesmí zaměňovat. Ani zvíře za člověka, ani člověk za zvíře. Vždy to dopadne špatně.

0 0
možnosti

viveka77

31. 7. 2009 20:20
Pes ubitý železnou tyčí

to bylo na Slovensku a trest byl 8měsíců podmíněně.

0 0
možnosti

Katka B.K.

31. 7. 2009 23:28
Re: Pes ubitý železnou tyčí

taky mi to pořád nejde z hlavy......:-/

0 0
možnosti

viveka77

31. 7. 2009 20:17
K té útýrané kočce z Morávky

Odsouzen byl jen jeden z pachatelů - majitel pitbula, a to k pokutě (nepamatuji si výši, ale moc přes 10000Kč nebyla) a ke 120hodinám veřejně prospěšných prací.

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

31. 7. 2009 20:23
Re: K té útýrané kočce z Morávky

Ovšem z reportáže bylo znát, že hoši jsou vyslovená spodina, odpad s IQ tykve. A ty holky také, vyloženě roznožky za gulášovku.Rv

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

31. 7. 2009 20:08
Pokud si vzpomínám...

...pitbullovi se do toho moc nechtělo. Ti chacharští parchanti ho museli pěkně dlouho štvát, než na kočku vůbec zaútočil.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik