Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

Al Capone

8. 9. 2009 21:07
...

Jen když to čtu a představím si jak někdo dokáže ublížit kotěti, tak je mi špatně. Asi je to proto že jednoho "kočičáka" (jak krásně slečna Pavla nazvývá) máme doma. U domácích koček je absolutně přirozený že se kastrují, nevím čemu se zde někteří divíte. Jinak tady v Čechách a vůbec střední Evropě co se týče ochrany zvířat, tak jsme 100 let za opicema. Ve spojených státech je vědomé ublížení či týrání zvířat bráno skoro stejně jako ublížení na zdraví člověka, což je naprosto správné a zde u nás ty podmínečné tresty za týrání zvířat jsou směšné. Topení koťat apod. to je taková česká specialita za kterou bych věšel za koule do průvanu. To může udělat jen opravdu člověk bez svědomí a staré pořekadlo, "kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi" je podle mého přesné. Nikomu tyto mé názory nenutím, ať si každý myslí co chce, ale vědomě týrat zvířata je humus.

0 0
možnosti
W

Wokobere

8. 9. 2009 21:21
Re: ...

Oni už jsou ve Spojených státech všichni vegetariáni, zrušili KFC a chovy slepic v klecích?

0 0
možnosti
M

milpoded

8. 9. 2009 18:25
to je narez

jedna pritroubla husa pawla a co to udela radosti. Fakt je blba.:-)

0 0
možnosti
RP

mugarel

8. 9. 2009 20:11
Re: to je narez

blbá ani ne, jen naivní a idealistická, s černobílým viděním světa...většinou to časem přejde samo, nebo alespoň do nějaké lehčí formy:-)

0 0
možnosti
W

Wokobere

8. 9. 2009 16:18
To snad ne

"Vykastrovaný kocour se nejen nemnoží..." - Milá slečno, ani nevykastrovaný kocour se nemnoží. Množí se kočky.

"... ale také ... je spokojenější..." - Hodně odvážné tvrzení. Netečnější bude, tomu věřím.

".. méně agresivní a o žádnou radost nepřijde. Kočky nejsou lidi, neprovozují sex pro potěchu" - O žádnou radost nepřijde? Hm, hm, přeji vám slečno lepšího milence. Jak kruci můžete soudit, jak někoho jiného těší nebo netěší sex?

0 0
možnosti
S

sphagnum

8. 9. 2009 19:38
Re: To snad ne

Slečna na to nepřišla sama ze své hlavy (narozdíl od vás) to je prostě fakt. Kocour jako zvíře se nepáří pro potěšení, ale kvůli tomu, že ho ženou do páření hormony. Kastrovaná kocour nemá žádné hormony, které by ho nutili k sexu, takže ani neví, že mu něco chybí. A nemá ani jak zjistil, že mu něco chybí, to by si musel umět přečícst váš názor, aby ho napadlo, že mu chybí sex.

0 0
možnosti
W

Wokobere

8. 9. 2009 15:56
Co je to za argument

Co je to za argument, že "kočka není jateční zvíře"? To znamená, že "jatečním" zvířatům nevadí, když je někdo zabije, že necítí strach, bolest zrovna jako ta kočka? A kdybych ji hodlal sníst, tak mi to zabití schválíte?

0 0
možnosti
P

pavwla

8. 9. 2009 15:46
jackovi

vazne necitite rozdil mezi kaprem a kockou? kocky se ve stredni evrope bezne nejedi, pane. btw. fena zvladne uzivit devet stenat, nevim, kde jste prisel na to, ze ne. a pokud s tim preci jenom ma problem, jsem tu ja jako zodpovedny majitel a pomuzu s prikrmovanim. ovsem pokud chcete jedno stene a dalsich pet kvuli tomu nevahate zabit, jste naprosto odporny zavrzenihodny sobec. nehlede na to, ze sve jednani patrite za mrize. preji vam, abyste se v pristim zivote (pokud neco takoveho je) narodil jako nechtene kote nebo stene a nekdo vas radne umlatil. nic jineho si totiz nezaslouzite. a nyni predavam vasi ip adresu policii, aby se vasim doznanim zacala zabyvat.

0 0
možnosti
W

Wokobere

8. 9. 2009 15:59
Re: jackovi

Klidně předejte co chcete komu chcete, přeji dobrou zábavu. Jen vás upozorňuji, že usmrcení zvířete z důvodu regulace počtu zvířat v lidské péči je naprosto legální, viz Zákon na ochranu zvířat, divím se, že ho při své jemnocitnosti neznáte.

0 0
možnosti
KK

Lisinha

8. 9. 2009 15:09
Odpovědnost, totiž.

Člověk si některá zvířata ochočil (nebo ona jeho, to už je v důsledku jedno)... a protože člověk je chytřejší, schopnější a mocnější, tak má povinnost se k těm zvířatům chovat slušně. Čili když chová králíky nebo krávy na maso, slípky na vajíčka, jorkšíráky na mazlení, tak jim má dát nažrat přiměřeně jejich potřebám (stejná krutost jako topit koťata je dělat z koček nebo psů vegetariány), nenechat je trpět (jako že slípky si můžou hrabat podle své přirozenosti, hladkosrsté psy nikdo nenechává na mrazu, krávy se pasou, místo aby žraly masokostní moučku...), když už je teda picnout na maso, tak způsobem minimalizujícím utrpení a obrat je do suchých kostiček. A ty psy a kočky krucinál kastrovat, pokud to nejsou výstavní chovná zvířata.

Jo, a moje kastrovaná kočka chodí ven a rve se s kýmkoli kromě venkovní kočky. Myši neloví, žádné nejsou, ale ptáky jo. A to je to bytová potvora s rodokmenem delším, než má průměrný sadista-komentátor. Takže, kecy.

0 0
možnosti
NB

j@ck

8. 9. 2009 15:32
Re: Odpovědnost, totiž.

kocka ulovi ptaka, rozsapeho jen pro zabavu, ne z hladu, po rozsapanem ptakovi zbyde v hnizde 5 hladovych ptacatek, ktera zemrou hlady. Proc ti jich neni lito?

0 0
možnosti
E

E.llii

8. 9. 2009 14:44
Lidská tupost

Pavlo, děkuji za názor, je zcela totožný s mým! Bohužel, lidská blbost je tak nebetyčná, že nemám na to číst názory pod Vaším článkem, akorát bych chytla nerva... Všechno je podle těchto "lidí" jenom na jedno použití, jenom spotřeba, všechno pro moje pohodlí, zábavu... Píšete skvěle, jen tak dál!!!R^

0 0
možnosti
S

samsula23

8. 9. 2009 15:09
Re: Lidská tupost

a co kastrování, to není čin pro zpohodlnění, aby s tím neměl majitel problémy s udáváním koťat?

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

8. 9. 2009 14:28
Jéžíšmárja, filozofka.

Zajímalo by mě, kolik slepic jste podřízla, nebo kolika králíkům jste dala za uši polínkem a pak je stáhla z kůže? Kde berete právo kritizovat něčí způsob života, navíc přirozený. Vy si žijete v umělé bublině a maso, které koupíte v krámu, je určitě umělé a nikdy neběhalo, že? Zrovna tak patří k domu kočka, která chytá myši. Žádný kocour, ty nikdo nedrží, ať kastrované, nebo nekastrované, jsou líní. A hold koťata se zabijí a hodí na hnůj, nebo slepicím. Byste se divila, jaké to jsou dravkyně, v momentě je roztrhají ;-D. Takže si dál filozofujte a nemluvte jiným do toho, co dělají.

0 0
možnosti
KK

Lisinha

8. 9. 2009 14:47
Re: Jéžíšmárja, filozofka.

A svoji mladší sestru jste pálilo zapalovačem, protože to bylo vzrůšo, jak ječela, co?

0 0
možnosti
S

samsula23

8. 9. 2009 14:19
naprosto jiný hlas

Prosímtě, že je kastrát šťastnější?????K tomu si dospěla jak?ještěže nejsem tvůj přítel, bych se normálně bál, abys mě nechtěla taky udělat šťastnějším. :-) Jinak  ty asi nebudeš ze vsi. Víš jak se kočky na vsi rychle točí? jeden rok se ti ty potvory přemnoží a druhej rok to vychytáš, několik ti přejedou auta a si bez kočky. Veterinář je nehorázně drahej. Si jako myslíš že ročně nechám 3 kočky kastrovat, to jsou tisíce. A nechoď na mě s ochráncema, kočka je šelma na vsi má více svobody,to žádnýmu kastrátu v bytě nezajistíš, je v přírodě a tak je šťastná a regulace počtu kusů provádí člověk taky s mnoha živočichy. Myslíš že při zabíjení koťat dostávají lidi orgasmus, ne je to prostě chod života, někdo to udělat musí. člověk je nejbrutálnější zvíře a svoji brutalitou si vydobyl  značná privilegia, proč se ti z toho dělá zle? to že jsme si v přírodě vyhubily medvědy, rysy a vlky je hnus, ale zato se nebojím jít do lesa na houby, vše má své +,-

0 0
možnosti
JA

jiand38

8. 9. 2009 14:28
Re: naprosto jiný hlas

zato se nebojím jít do lesa na houby, vše má své +.....tak ma tvem miste bych se do lesa bal, protoze s tvim IQ by se ti mohlo stat, ze nenejdes cestu zpet.

Netvrdim, ze kastrat je stastnejsi, jenom nechapu, ze kdyz tvrdis, ze kocka vlastne zije divoce, tak proc ji topit mlade...at se tedy o to postara priroda, ne?

Jakou skodu asi tak i kdyby 100 kocek mohlo udelat? Ze se jim nekdy podari chytit mladeho zajicka, nebo obcas nekde vybrat hnizdo....a nebo vam vadi, ze si chyti par mysi ?

0 0
možnosti
ZJ

cervenykyblicek

8. 9. 2009 13:50
Neco ze zakona...

Zákon České národní rady č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání, novelizovaný Zákonem ČNR č. 162/1993 Sb. mimo jine rika:

(7) Nestanoví-li tento zákon jinak, zakazují se následující metody usmrcování zvířat:

a) utopení nebo jiné metody udušení včetně použití farmak typu myorelaxantů, b) použití takových jedů a drog, jejichž dávkování neuvede zvíře do hlubokého celkového znecitlivění a bezpečně nezpůsobí následnou smrt, c) ubití, ubodání nebo jiné metody, které zvířeti způsobí nepřiměřenou bolest nebo utrpení, d) použití elektrického proudu, pokud nenastane okamžitá ztráta vědomí.

0 0
možnosti